Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.



Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 92 επισκέπτες on-line.

Ελλάδα: Ομοφοβική επίθεση σε μπαρ στα Εξάρχεια
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 21:07

090324-Exarchia_square-120Ομοφοβική επίθεση στο μπαρ Querido Coucou της πλατείας Εξαρχείων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στις 3 τα ξημερώματα, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε και τραυμάτισε θαμώνες του μπαρ, που ήταν κατάμεστο, φωνάζοντας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Athens Pride, «έξω πούστηδες από τα Εξάρχεια, εδώ είναι Εξάρχεια ρε!».

To 10% επικοινώνησε με την ιδιοκτησία του μπαρ, η οποία δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω δημοσιότητα στο θέμα.

Το Athens Pride καταγγέλλει για παραδειγματική αδιαφορία την αστυνομία, η οποία δεν εμφανίστηκε, αν και ειδοποιήθηκε επανειλημένως από θαμώνες και υπαλλήλους του μπαρ. Καταγγέλει επίσης το ΕΚΑΒ ότι αρνήθηκε να στείλει ασθενοφόρο για να παραλάβει τους τραυματίες.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οργάνωσης έχει ως εξής:

«Ομοφοβική επίθεση σε μπαρ στα Εξάρχεια

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 22 Μαρτίου σημειώθηκε ομοφοβική επίθεση στο μπαρ «Querido Coucou» στα Εξάρχεια. Άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θαμώνες του μπαρ με την υποψία ότι αυτοί ήταν γκέι, προπηλακίζοντας θαμώνες με φράσεις «έξω πούστηδες από τα Εξάρχεια, εδώ είναι Εξάρχεια ρε!». Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα και ενώ το μπαρ ήταν κατάμεστο από κόσμο. Σαν Athens Pride εκφράζουμε την ανησυχία μας για την γενικότερη έξαρση της βίας κι ειδικότερα τη βία με αφορμή το σεξουαλικό προσανατολισμό. Τονίζουμε ότι τα Εξάρχεια είναι μια ιδιαίτερα φιλική και ανοιχτή στην ποικιλομορφία συνοικία της Αθήνας, η οποία φιλοξενεί ομάδες τους LGBT χώρου.

Καταγγέλλουμε την παραδειγματική αδιαφορία της Αστυνομίας, η οποία παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις από θαμώνες και υπαλλήλους του μπαρ δεν εμφανίστηκε, όπως επίσης και την άρνηση του ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρα για να παραλάβει τους τραυματίες αυτής της επίθεσης!!. Διερωτόμαστε σε τι αποσκοπεί η εντονότατη παρουσία της Αστυνομίας περιμετρικά των Εξαρχείων, αν αυτή δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τους πολίτες που θα έπρεπε να υπηρετεί».

Πηγή: athenspride.eu

 
Συζήτηση (1 μηνύματα)
Ελλάδα: Ομοφοβική επίθεση σε μπαρ στα Εξάρχεια
Mar 26 2009 05:33:50
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Ελλάδα: Ομοφοβική επίθεση σε μπαρ στα Εξάρχεια

Οι φασίστες δεν είναι πάντα ξυρισμένοι...
Υπάρχουν και φασίστες με μακριά μαλλιά.
Αν η επίθεση είναι από το χώρο των πρεζομπαχαλάκηδων, όπως φαίνεται.
Υπάρχει μακρά παράδοση τέτοιων κοινωνικών κινημάτων και φαινομένων, όπου οι ομοφυλόφιλοι συχνά εντάσσονταν από αντίδραση προς το κατεστημένο, γιά να διαπιστώσουν μετά ότι είναι χειρότεροι και από αυτό ακόμα το κατεστημένο. Και τι κατάφερναν; Πάλι να κρύβονται, πάλι να περιθωριοποιούνται.
Εμείς πρέπει να είμαστε πάντα προσηλωμένοι στα θέματα που αφορούν τους ομοφυλόφιλους. Δε χρειάζεται να αλλάξει εκ βάθρων ο κόσμος, γιά να δούμε άσπρη μέρα.
#1144

Συζήτηση αυτού του άρθρου στο φόρουμ. (1 δημοσιεύσεις)