Ειδήσεις

Ελλάδα: Έκκληση για συμμετοχή στο πράιντ της Σόφιας σε ένδειξη αλληλεγγύης

090528-sofia-pride-120H Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης του Sofia Pride καλεί οργανώσεις, ομάδες και συλλογικότητες να συμμετάσχουν στο πράιντ της Σόφιας στις 27 Ιουνίου, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους lgbt της Βουλγαρίας, οι οποίοι φοβούνται ενδεχόμενες βίαιες επιθέσεις, πολιτική μισαλλοδοξία και δημόσια περιφρόνηση.

Η έκκληση της Πρωτοβουλίας έχει ως εξής:

«Το Athens Pride και η ΟΛΚΕ λάβανε την παρακάτω πρόσκληση από το Pride της Σόφιας για το τέλος Ιουνίου.

 


 

Φίλοι και φίλες,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως η Βουλγαρική LGBT Οργάνωση «Gemini» (Δίδυμοι) μαζί με άλλους ακτιβιστές/ρίες έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για το 2ο Sofia Gay Pride. Σας καλούμε να μας υποστηρίξτε με την παρουσία σας στο πλάι μας.

Η προγραμματισμένη ημερομηνία για την φετινή παρέλαση είναι 27 Ιουνίου.

Για την φετινή μας Pride Παρέλαση έχουμε προγραμματίσει δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, ζήτημα  υψηλής προτεραιότητας για όλους μας. Η εκδήλωση θα προηγείται των βουλγαρικών βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν λίγες μέρες μετά. Αυτό σημαίνει ότι θα παρελάσουμε μέσα στη δίνη της υστερίας της πολιτικής και των ΜΜΕ και μιας πιο ισχυρής ναζιστικής κινητοποίησης σε σχέση με πέρσι. Το καθεστώς μας έχει δώσει να καταλάβουμε ότι θα βάλει τα δυνατά του να αποφύγει και να  υπονομεύσει τα σχέδια της LGBT κοινότητας και τα πρόσφατα αιτήματά μας να τροποποιήσουμε τον Οικογενειακό Κώδικα, ώστε να συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων το σύμφωνο συμβίωσης για ζευγάρια του ίδιου φύλου. Η φετινή παρέλαση πολύ πιθανόν να δεχτεί βίαιες επιθέσεις αλλά και πολιτική μισαλλοδοξία και δημόσια περιφρόνηση.

Εκτός από την παρέλαση, θα διεξαχθεί ένα σύντομο πολιτιστικό πρόγραμμα αμέσως μετά την παρέλαση στο Red House Center for Culture & Debate (Κόκκινο Σπίτι Κέντρο για Πολιτισμό & Συζήτηση) και, την επόμενη, μια post-pride γιορτή στο ID Club. Επίσης ενδέχεται να έχουμε σοβαρή υποστήριξη από Ευρωβουλευτές και ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα παρελάσουν μαζί μας και θα συμμετάσχουν μαζί μας σε μια συνέντευξη τύπου το πρωί τις 27.06. Θα μας είναι μεγάλη χαρά να σας έχουμε κοντά μας!

Σας περιμένουμε

Stanimir Panayotov

Για την Οργανωτική Επιτροπή του Sofia Gay Pride  


Ήδη κάποιοι άνθρωποι ενδιαφερόμαστε να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε το pride της Σόφιας σε ένδειξη αλληλεγγύης για τη δύσκολη πολιτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς στην Βουλγαρία και τον πόλεμο που δέχονται από τους φασίστες αλλά και τους πολιτικούς. Πιο συγκεκριμένα το Athens Pride θα υποστηρίξει οικονομικά την φιλοξενία μιας αποστολής δώδεκα Βούλγαρων για να παρευρεθούν στις 13 Ιουνίου στην Αθήνα. 

Και εμείς με τη σειρά μας κρίνοντας πόσο πολύ σημαντική  είναι η παρουσία μας στο pride της γειτονικής Βουλγαρίας, καλούμε όλες τις lgbtq οργανώσεις, συλλογικότητες και ομάδες, καθώς και οργανώσεις που στηρίζουν τα δικαιώματα των lgbtq ατόμων να συμμετέχουμε  στο Sofia Pride στο τέλος Ιουνίου.

Επίσης ενημερώνουμε πως για την ασφαλέστερη  και μαζικότερη μεταφορά μας στη Σόφια, προτείνουμε την ενοικίαση ενός λεωφορείου. Σύμφωνα με μια επιφανειακή έρευνα που έχουμε κάνει, τα έξοδα μεταφοράς και διανυκτέρευσης (2 νύκτες) δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ.

Προσκαλούμε όσες και όσους ενδιαφέρονται, να παρευρεθούν στην ανοιχτή συζήτηση-ενημέρωση για την οργάνωση της δράσης μας στο Pride της Σόφιας την Τετάρτη στις 3 Ιουνίου στις 21.00 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Nosotros ή να επικοινωνήσουν μαζί μας σε αυτό το mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης του Sofia Pride

Andrea Gilbert, Athens Pride/ Interpride

Θέμης Κατσαγιάννης, ΟΛΚΕ

Φιλίππα Διαμάντη»

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 guests και κανένα μέλος