Ειδήσεις

Ελλάδα: Μήνυση και αγωγή κατά του μητροπολίτη Πειραιώς για ομοφοβικές δηλώσεις

Μήνυση και αγωγή κατά του μητροπολίτη Πειραιώς για ομοφοβικές δηλώσεις

Μήνυση και αγωγή κατά του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και του Ελληνικού Δημοσίου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσαν εκπρόσωποι LGBT οργανώσεων και ο Π. Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της σημερινής Αυγής.

Οι εγκαλούντες θεωρούν ότι δηλώσεις του μητροπολίτη στην εφημερίδα "Veto" της 20.12.09 αποτελούν εξύβριση, δυσφήμηση και συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου σε βάρος της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, αφού ο μητροπολίτης στη συνέντευξή του επισήμανε ότι "οι ομοερωτικές επαφές αποτελούν τρομερές διαστρεβλώσεις της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που έχουν τρομακτικές συνέπειες τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία".

Οι πέντε εγκαλούντες ζητούν επίσης χρηματική ικανοποίηση 25,000 ευρώ για κάθε ένα τόσο από τον μητροπολίτη, όσο κι από το Ελληνικό Δημόσιο ως αστικώς υπευθύνου, αφού ο μητροπολίτης είναι δημόσιος λειτουργός. Ο μητροπολίτης σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι "ουδέποτε ομίλησα με απαξίαν κατά προσώπου τινός, εφ' όσον έκαστον πρόσωπον αποτελεί εικόνα του ζώντος Θεού, αλλά κατά χρέος ομίλησα και ομιλώ με γνώμονα την αλήθεια για την ανθρώπινη οντολογίαν", συνεχίζει ωστόσο να προκαλεί, χαρακτηρίζοντας τη μήνυση εναντίον του "ύψιστο τίτλο τιμής"!!

Πηγή: Stop Ομοφοβία

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 130 guests και κανένα μέλος