Ειδήσεις

Ελλάδα: Το 51% των Ελλήνων συμφωνεί ότι “οι γκέι και οι λεσβίες πρέπει να ζουν τη ζωή τους όπως θέλουν”



Ένας στους δύο Έλληνες υποστηρίζει το δικαίωματα των γκέι και των λεσβιών να ζουν τη ζωή τους όπως θέλουν, σύμφωνα με τελευταία έρευνα που δημοσιοποίησε χθες το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Το Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) παρουσίασε χθες το Πόρισμα της τελευταίας του έρευνας για τις στάσεις των Ελλήνων, οι οποίες συγκρίνονται με τις αντίστοιχες σε 27 χώρες-μέλη και υπό ένταξη χώρες της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα (European Social Survey) επαναλαμβάνεται κατά διαστήματα και η Ελλάδα συμμετείχε στις περιόδους 2002-3 και 2004-5. Αυτή η πορεία στο χρόνο αποτυπώνει τις στάσεις που τείνουν να παγιωθούν στο κοινωνικό σώμα, αλλά και τις μεταβολές τους.

Μεταξύ των θεμάτων που θίγει η έρευνα, είναι κι οι στάσεις των Ελλήνων και των Ελληνίδων σχετικά με την ελευθερία των ομοφυλόφιλων ατόμων.

Τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας, που αφορούν τις στάσεις των Ελλήνων το 2009, είναι ενθαρρυντικά για την μεταβολή της στάσης απέναντι στους γκέι και τις λεσβίες.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να ζουν τη ζωή τους όπως θέλουν»:

  • συμφωνώ απόλυτα/συμφωνώ απάντησε το 51% των ερωτηθέντων
  • ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ απάντησε το 21,5%
  • διαφωνώ απόλυτα/διαφωνώ το 24,4% και
  • δεν ξέρω/δεν απαντώ το 3,0%

Οι θετικές στάσεις των Ελλήνων και των Ελληνίδων απέναντι στους γκέι και τις λεσβίες υπολείπεται ακόμα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, όπου το 64% απάντησε συμφωνώ απόλυτα/συμφωνώ, ενώ το ποσοστό των απαντήσεων διαφωνώ απόλυτα/διαφωνώ ήταν 16,8%.

Για να δείτε όλη την έρευνα, πατήστε εδώ.

Πηγή: Blog Ενάντια στην Ομοφοβία και τον Ομοαρνητισμό

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 201 guests και κανένα μέλος