Ειδήσεις

Οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων βελτιώνουν την υγεία

Η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου μπορεί να δημιουργήσει ένα υγιέστερο περιβάλλον για τους γκέι άνδρες, λένε Αμερικανοί επιστήμονες.

Ο αριθμός των επισκέψεων ομοφυλόφιλων ανδρών σε κλινικές υγείας μειώθηκε σημαντικά αφότου επετράπη ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην πολιτεία της Μασαχουσέτης. Αυτό συνέβη ανεξάρτητα από το εάν οι άνδρες ήταν σε μια σταθερή σχέση, αναφέρθηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας.

Μια βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, δήλωσε πως υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ της ευτυχίας και της υγείας.

Η έρευνα έχει συμπεραίνει ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη και σκέψεις αυτοκτονίας από ετεροφυλόφιλους άνδρες, και ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνος γι' αυτό.

Οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμοι σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ, με τη Μασαχουσέτη να είναι η πρώτη που τους επέτρεψε το 2003.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Σχολή Mailman της Δημόσιας Υγείας εξέτασαν τη ζήτηση για ιατρική και ψυχική φροντίδα υγείας από 1211 ομοφυλόφιλους άνδρες που καταχωρήθηκαν σε μία ιδιαίτερη κλινική κατά τους 12 μήνες πριν από την νομοθετική αλλαγή, και τους 12 μήνες μετά. Βρήκαν μια πτώση κατά 13% στις επισκέψεις της υγειονομικής περίθαλψης, αφότου ο νόμος τέθηκε σε ισχύ.

Υπήρξε μια μείωση στα προβλήματα αρτηριακής πίεσης, κατάθλιψης και «διαταραχών προσαρμογής», η οποία οι συγγραφείς ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της μείωση του στρες. Ο Δρ Μαρκ Hatzenbuehler, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε: "Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η εξάλειψη αυτών των εμποδίων βελτιώνει την υγεία των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών. Ο γάμος της ισότητας μπορεί να προκαλέσει ευρεία δημόσια οφέλη για την υγεία, μειώνοντας την εμφάνιση του άγχους που σχετίζεται με τους υγειονομικούς όρους"."

Εκπρόσωπος του Terrence Higgins Trust, μιας φιλανθρωπικής εταιρείας σεξουαλικής υγείας και HIV με έδρα τη Βρετανία, δήλωσε: «Υπάρχει μια γνωστή σχέση μεταξύ της υγείας και της ευτυχίας. Δεν είναι καμία έκπληξη ότι οι άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας τείνουν να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, η οποία με τη σειρά της καθιστά πιο πιθανό να αναλάβουν κινδύνους. Είτε πρόκειται για ναρκωτικά, ή κατάχρηση αλκοόλ, ή μη ασφαλές σεξ, η άνιση αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων ανδρών έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τους."

Πηγή: Ελευθεροτυπία

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 116 guests και κανένα μέλος