Ειδήσεις

Ψεύδη Ελλάδας σε ΟΗΕ για δήθεν προστασία σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοερωτικών ατόμων Athens Pride (ΑΡ) και Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) καθώς και η εξειδικευμένη και σε θέματα δικαστικής υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) καταγγέλλουν τις κραυγαλέα ψευδές δηλώσεις του Πρέσβη Γεώργιου Κακλίκη στον ΟΗΕ.

Αποκαλυπτικές ως προς την «αμέριστη» προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου στην Ελλάδα ήταν οι δηλώσεις του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας Πρέσβη Γ. Κακλίκη κατά τη διάρκεια της 19ης Συνέλευσης του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ στις 2 Μαρτίου 2012.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής (δείτε και το σχετικό βίντεο http://www.unmultimedia.org/tv/webcast/2012/03/greece-item-2-13th-meeting-19th-session-human-rights-council.html):

«Όσον αφορά τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, η Ελλάδα έχει ισχυρή νομοθεσία κατά των διακρίσεων, η οποία απαγορεύει, μεταξύ άλλων, τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Επιπροσθέτως, η Ελληνική κυβέρνηση, κατά την τρέχουσα περίοδο εξετάζει το θέμα της αναγνώρισης των ζευγαριών του ιδίου φύλου. Θα ήθελα να τονίσω με έμφαση ότι υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειές σας σε αυτό το πεδίο και σας παροτρύνουμε να συνεχίσετε την δουλειά σε αυτήν την κατεύθυνση».

Σε ποια «ισχυρή» νομοθεσία κατά των διακρίσεων αναφέρεται ο κ Κακλίκης; Σε αυτή που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη ή στο πολυαναμενόμενο Σ/Ν «Καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» που κολοβωμένο ήλθε και απήλθε στη Βουλή με το φόβο της καταψήφισης; Η Ελλάδα όφειλε να έχει ήδη ενσωματώσει στη νομοθεσία της από τις 28 Νοεμβρίου 2008 τη δεσμευτική απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία έχει υπερψηφίσει.

Δυστυχώς, δηλώσεις σαν κι αυτές του κ. Κακλίκη περισσότερο παραπέμπουν σε φιέστα παραπληροφόρησης των διεθνών εταίρων της Ελλάδας παρά σε σοβαρή και υπεύθυνη συμπεριφορά της Πολιτείας και των εκπροσώπων της απέναντι στις λεσβίες, τους γκέι, τα αμφισεξουαλικά, διαφυλικά και διεμφυλικά άτομα. Η Πολιτεία δεν έχει κάνει εντός Ελλάδας τίποτα απολύτως κατά της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους. Αντιθέτως, φροντίζει να διαλαλεί στο εξωτερικό – μέσω των εκπροσώπων της – δήθεν «ισχυρές νομοθεσίες» κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Όσο για το θέμα της αναγνώρισης των ζευγαριών του ίδιου φύλου, η Ελλάδα δήλωσε πως δήθεν αυτή την εποχή το εξετάζει (!!!) τη στιγμή που το σχέδιο νόμου για ένα Σύμφωνο Συμβίωσης χωρίς διακρίσεις, έτοιμο από το Δεκέμβριο 2010, αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ας σημειωθεί πως η Ελλάδα, στις 29 Μαΐου 2011, είχε δεσμευθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που εξετάζει τις δύο σχετικές προσφυγές (υποθέσεις Βαλλιανάτος – Μυλωνάς κατά Ελλάδας και C.S. και άλλοι κατά Ελλάδας), πως θα είχε «ανακοινώσει τις αποφάσεις της εντός του 2011 ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου». Την ίδια δέσμευση επανέλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε επιστολή που μας είχε στείλει στις 22 Ιουλίου 2011. Προφανώς, και τότε ψευδόταν και τώρα ψεύδεται.

Η φαρσοκωμωδία συνεχίστηκε στις 7 Μαρτίου 2012 με την ελληνική αντιπροσωπεία να επιδίδεται σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα, στην παρουσίαση ψευδών στοιχείων. Διά στόματος Κακλίκη πληροφορηθήκαμε ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφασίσει την αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών, πρώτα θα παραπέμψει το θέμα σε δημόσια διαβούλευση στο αόριστο μέλλον! Επιπροσθέτως, μάθαμε ότι πρώτον ήδη ισχύει νομοθεσία κατά των διακρίσεων στην Ελλάδα, με αναφορά στο νόμο 3304/2005, χωρίς όμως να παρατεθεί ούτε μια ενδεικτική απόφαση εφαρμογής του –γιατί δεν υπάρχει καμία-, και ότι δεύτερον οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο κατά της ξενοφοβίας [sic].

Δείτε και το σχετικό βίντεο μετά από μία ώρα και 42 λεπτά θα φτάσετε στις νέες ψευδείς δηλώσεις του κ Κακλίκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.)

Θέμα: «Η Ελλάδα ψεύδεται για την νομοθεσία για την ταυτότητα φύλου. Πολιτική απάτη της Ελλάδας.»

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), με το παρόν δελτίο τύπου, καταγγέλλει την αντιπροσωπεία της Ελλάδας έναντι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία δια μέσω του Μόνιμου Αντιπρόσωπου της στον ΟΗΕ, πρέσβη Γιώργου Κακλίκη, ανέφερε ότι:

«όσον αφορά τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, η Ελλάδα έχει ισχυρή νομοθεσία κατά των διακρίσεων, η οποία απαγορεύει, μεταξύ άλλων, τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Επιπροσθέτως, η Ελληνική κυβέρνηση, κατά την τρέχουσα περίοδο εξετάζει το θέμα της αναγνώρισης των ζευγαριών του ιδίου φύλου. Θα ήθελα να τονίσω με έμφαση ότι υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειές σας σε αυτό το πεδίο και σας παροτρύνουμε να συνεχίσετε την δουλειά σε αυτήν την κατεύθυνση».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΗΕ, κύριος Κακλίκης, στην 19η Συνέλευση του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απευθυνόμενος προς την Ύπατη Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: http://www.unmultimedia.org/tv/webcast/2012/03/greece-item-2-13th-meeting-19th-session-human-rights-council.html)

Καταγγέλλουμε με ισχυρό τρόπο την Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ, για διάδοση ασύστολων ψευδών και για πολιτική απάτη, διότι η νομοθεσία στην Ελλάδα, δεν έχει καμία απολύτως πρόβλεψη για τις διακρίσεις για λόγους ταυτότητας φύλου.

Καταγγέλλουμε την πολιτεία διότι, παρά τις συνεχείς παροτρύνσεις και οχλήσεις του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών και άλλων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, πάρα τις συνεχείς παροτρύνσεις του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για την προσθήκη της ταυτότητας κοινωνικού φύλου στην νομοθεσία κατά των διακρίσεων, καθώς επίσης στην νομοθεσία κατά της διάδοσης της ρητορικής μίσους και κατά των εγκλημάτων μίσους, η Ελληνική πολιτεία δεν έχει πράξει απολύτως τίποτε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Αντ' αυτού η Ελληνική Πολιτεία δια μέσου του μόνιμου Αντιπροσώπου της στα Ηνωμένα Έθνη, ψεύδεται με προκλητικό τρόπο, διαπράττει πολιτική απάτη έναντι των διεθνών εταίρων της και στην ουσία κοροϊδεύει τους πολίτες της.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), θα συνεχίσει με όλες του τις δυνατότητες τις παρεμβάσεις προς όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και φορείς στο εσωτερικό της Ελλάδος, αλλά και προς όλα τα διεθνή όργανα για την προσθήκη της ταυτότητας κοινωνικού φύλου στη νομοθεσία κατά των διακρίσεων, αλλά και στη νομοθεσία κατά της διάδοσης ρατσιστικού μίσους και εγκλημάτων μίσους, καθώς επίσης στον τομέα της αναγνώρισης της ταυτότητας κοινωνικού φύλου.

Πηγή: ΔΤ οργανώσεων

 

 

 

 

 

 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 230 guests και κανένα μέλος