Ειδήσεις

Υπουργός Υγείας ή Υπουργός Ρατσισμού;

altΣυνεχίζει αμετανόητος ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας την προεκλογική του εκστρατεία αδιαφορώντας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των οροθετικών ατόμων, και δυναμιτίζοντας κάθε ουσιαστική και αποτελεσματική προσπάθεια που έχει κάνει η πολιτεία για την αντιμετώπιση του ιού. Σε ακόμη μια συνέντευξη τύπου ο κ. Λοβέρδος ισχυρίζεται ότι οι πρωτοβουλίες του «έχουν ενοχλήσει», υπονοώντας ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ποια είναι αλήθεια τα μυστικά συμφέροντα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, Σταθμός φροντίδας εξαρτημένων ατόμων του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΘΕΑ, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Άνθρωπου, του Παγκόσμιου Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και απ' ότι φημολογείται σύντομα και του ίδιου του σωματείου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ;

Ποια μυστικά συμφέροντα εξυπηρετούν οι αντιδράσεις από τις ελληνικές οργανώσεις και συλλογικότητες που στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα: Θετική Φωνή – άνθρωποι και HIV, Κέντρο Ζωής, Praksis, Σύνθεση, Κέντρο ημέρας ΒΑΒΕΛ, Ελληνικό δίκτυο για το δικαίωμα στη στέγη και την κατοικία, Ελληνικό δίκτυο για την καταπολέμηση της φτώχειας, Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας, Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών HOMOPHONIA – Συλλογικότητα για το pride Θεσσαλονίκης, Lesb.Equal, Athens Pride, Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, Ζωντανή Βιβλιοθήκη, Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, Κέντρο γυναικείων μελετών «Διοτίμα», Κόκκινη Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κόκκινο - Συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ, Κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό», Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στο χρέος, Ομάδα γυναικών Θεσσαλονίκης, Θεματική ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων, Δίκτυο μεταναστών, Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων, Ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, Ελληνική δράση για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Πλειάδες», Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, mιγάδα – Ομάδα Γυναικών Ενάντια στις Νέες Πειθαρχίσεις, Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αρχιτεκτονικής, Κατάληψη Σινιάλο, Μωβ Attack;

Τα μόνα συμφέροντα που έχουν εξυπηρετηθεί είναι αυτά των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων στα οποία οδηγούνται οι θορυβημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού και του ΚΕΕΛΠΝΟ Έλληνες πολίτες. Την ίδια ώρα τα δημόσια νοσοκομεία είτε αδυνατούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση για εξέταση είτε επιλεκτικά χρεώνουν μια κατά τα αλλά δωρεάν εξέταση.

Θα ήθελε πολύ ο κύριος Λοβέρδος να τον αφήνουν ανενόχλητο να παίζει τα πολιτικά και επικοινωνιακά του παιχνίδια αδιαφορώντας για το αν οι πράξεις του έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στις ζωές των οροθετικών ατόμων, όσο και στη δημόσια υγεία.

Ο υπηρεσιακός Υπουργός κάνει λόγο για ηχηρή απάντηση σε όλους όσους τον κατηγόρησαν για «προεκλογικά» τεχνάσματα με τη συνέχιση του έργου του την επομένη κιόλας μέρα των εκλογών. Ο ισχυρισμός αυτός όμως είναι αστείος αφού δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων, είναι προφανές, ότι η προεκλογική περίοδος συνεχίζεται.

Η αναφορά του στην αγαστή συνεργασία του με τον επίσης υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το δίδυμο της ντροπής. Από τη μια εξαίρει το ρόλο του κ. Χρυσοχοΐδη και της ΕΛ.ΑΣ. στην καμπάνια μίσους και από την άλλη παίρνει αποστάσεις από τη δημοσίευση των προσωπικών δεδομένων των οροθετικών εργαζομένων στο σεξ. Από τη μια τονίζει πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο να εισβάλει σε παράνομους οίκους ανοχής και να τραβολογά εξαθλιωμένες γυναίκες και από την άλλη επιρρίπτει τις ευθύνες για το αποσφράγισμα των οίκων στο σκοπίμως ασαφές σύμπαν των δημόσιων φορέων.

Είναι εξοργιστική η χρήση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των φορέων της (βλ. ECDC) για να νομιμοποιήσει τις χυδαίες πρακτικές που εφαρμόζει, όταν γνωρίζει τη διεθνή κατακραυγή που έχει προκαλέσει η απόφαση της Ελλάδας να διαπομπεύσει τις οροθετικές εργαζόμενες στο σεξ.

Η ρατσιστική εκστρατεία όμως των δυο Υπουργών, που έσπευσαν να αποδώσουν την εισαγωγή του HIV στους μετανάστες, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα. Η πλειοψηφία των γυναικών που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται είναι ελληνικής υπηκοότητας και μάλιστα θύματα της απουσίας πολιτικών και προγραμμάτων του Υπουργείο Υγείας στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Όπως Έλληνες είναι άλλωστε και η πλειοψηφία των πελατών που απερίσκεπτα και με δική τους ευθύνη και επιβολή απαιτούσαν τη μη χρήση του προφυλακτικού. Παρόλα αυτά συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να θεωρούν υπαίτιους τους μετανάστες και τους χρήστες, υποκρύπτοντας τα πραγματικά αίτια που αποδεικνύουν ότι το θέμα είναι πιο σύνθετο και χρήζει σοβαρής και ουσιαστικής πολιτικής παρέμβασης.

Παράλληλα η συμμετοχή του ΚΕΕΛΠΝΟ στη χτεσινή συνέντευξη τύπου αποτελεί όνειδος για έναν οργανισμό που οφείλει να προστατεύει τη δημόσια υγεία κατά τα διεθνή πρότυπα. Θέλουμε να καταγγείλουμε τον εναγκαλισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με τις προσωπικές τακτικές του κ. Λοβέρδου και να θυμίσουμε την άμεση αρχική μας αντίδραση στον τρόπο με τον οποίο έγινε - και από όσα προκύπτουν από τις χτεσινές δηλώσεις θα εξακολουθήσει να γίνεται - η παρέμβασή του στις ευάλωτες -ως προς τον HIV- ομάδες του αστικού πληθυσμού.

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι οροθετικοί τα θύματα της «μεγάλης μάχης» για τη Β΄ Αθήνας και στο βωμό αυτής να θυσιάζονται τα ανθρωπινά δικαιώματα και η δημόσια υγεία. Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, Θετική Φωνή, λαμβάνοντας υπόψη:

α) τη διεθνή εμπειρία,

β) τα επιστημονικά δεδομένα,

γ) τις κατευθυντήριες οδηγίες των αρμόδιων φορέων παγκοσμίως και

δ) τα ετήσια επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ,

οφείλει να τονίσει στην ελληνική κοινωνία ότι ο ιός είναι υπαρκτός και η αντιμετώπισή του άκρως σημαντική. Η Ελλάδα όμως πρέπει να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να επικοινωνήσει αποτελεσματικές πολιτικές και δράσεις στους τομείς της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης, της πρόληψης, της τακτικής εξέτασης, της έγκαιρης διάγνωσης, της περίθαλψης, αξιοποιώντας τις διεθνείς συμβάσεις, οδηγίες και καλές πρακτικές.

Τα υπεύθυνα υπουργεία μεταδίδουν «απροφύλακτα» επικίνδυνους ιούς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Στο σεξ ο HIV μεταδίδεται με τη συναίνεση και των δυο ενηλίκων χωρίς να ρωτά ούτε αν πληρώνεις, ούτε αν πληρώνεσαι, ούτε από πού κατάγεσαι, ούτε αν είσαι παντρεμένος, ούτε αν είσαι Υπουργός. Παρακαλούμε για την επιστροφή στην πραγματικότητα.

Πηγή: ΔΤ Θετικής Φωνής

ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας

Αγ. Αναργύρων 13, 10554, Aθήvα - Tel: 210 8627572 - Fax: 211 8001051 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και κανένα μέλος