Ειδήσεις

Η Μέρκελ στηρίζει ομάδα γκέι ποδοσφαιριστών στη Γερμανία

bundesligaΜπορεί τα μητροπολιτικά κέντρα της Γερμανίας, προεξάρχοντος του Βερολίνου, να φημίζονται για την ανεκτικότητά τους προς τους εναλλακτικού τρόπους ζωής, την πολυπολιτισμικότητά τους και τις οργανωμένες γκέι κοινότητές τους, ωστόσο υπάρχει ένας χώρος κοινωνικής αλληλεπίδρασης που παραδοσιακά ανθίσταται στην αποδοχή περιπτώσεων που αποκλίνουν από τον κανόνα: το ποδόσφαιρο, το επονομαζόμενο και «ανδρικό» άθλημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Velle, μέχρι στιγμής στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου (Bundesliga) υπάρχει μονάχα ένας δεδηλωμένος γκέι παίκτης, ο οποίος μάλιστα παραμένει άγνωστος, καθώς δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του.

Όπως συμβαίνει όμως σε όλες τις κανονικές καταστάσεις, έτσι και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν «τρανταχτές» εξαιρέσεις. Μία τέτοια περίπτωση είναι μία ποδοσφαιρική ομάδα από την Κολονία, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από γκέι παίκτες. Το όνομά της: Cream Team (Κρεμώδης Ομάδα)!

Στο άκουσμα της στατιστικής έρευνας που θέλει το 100% των ποδοσφαιριστών της 1ης κατηγορίας ετεροφυλόφιλους, τα μέλη της γκέι ομάδας σπεύδουν να παρατηρήσουν: «Δηλαδή, όλοι τους, 500-600 στο σύνολο, είναι στρέιτ; Θα με εξέπληττε αν έστω κι ένας από αυτούς δεν ήταν γκέι», δηλώνει ένα μέλος της ομάδας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό πολιτισμού με την ονομασία Fluter, ένας Γερμανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αποκάλυψε τη σεξουαλική ταυτότητά του, δίχως όμως να δώσει το όνομά του – γεγονός που έβαλε σε σκέψεις τους ανθρώπους του γερμανικού ποδοσφαίρου: ποιος στο καλό να 'ναι!.

Ακόμη και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παρενέβη στη δημόσια συζήτηση, παροτρύνοντας τους ποδοσφαιριστές να επιδείξουν «θάρρος» και καθησυχάζοντάς τους: «ζείτε σε μία χώρα στην οποία δεν πρέπει να ανησυχείτε».

Στα λόγια, βέβαια, όλα είναι απλά και ωραία, διότι στην πράξη... «Στην πράξη», λένε οι παίκτες της Cream Team, «τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, όταν καλείσαι να παίξεις σε πλήθη που σε στολίζουν με κάθε είδους χαρακτηρισμό»...

Πηγή: iefimerida.gr

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 guests και κανένα μέλος