Ειδήσεις

Ο Μπερλουσκόνι τώρα και... προασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων

berlusconiΡώμη: Κάποιος θα πρέπει να του... εξήγησε ότι ψηφίζουν και οι ομοφυλόφιλοι στην Ιταλία, έτσι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφασίζει τώρα με φόντο τις κάλπες να ασχοληθεί με τα δικαιώματά τους, ξεχνώντας προφανώς τις δεκάδες ομοφοβικές και προσβλητικές δηλώσεις του παρελθόντος που φροντίζει όμως να υπενθυμίσει το περιοδικό L' Espresso.

Ο Καβαλιέρε άφησε εμβρόντητους τους δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Rtl 102,5 όταν έστω και... αθόρυβα, με ένα νεύμα του κεφαλιού του, έδειξε ότι συμφωνεί με τη νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών μέσω συμφώνων συμβίωσης.

Για το ζήτημα απαιτείται κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα επιτρέψει την τροποποίηση του αστικού κώδικα, είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και όταν ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές της εκπομπής εάν ο ίδιος συμφωνεί με τη συγκεκριμένη τροποποίηση, εκείνος ένευσε θετικά.

Οι ακροατές δεν το είδαν, όμως η κίνηση μαγνητοσκοπήθηκε από τις κάμερες της εκπομπής και η προεκλογική στροφή του Καβαλιέρε έκανε πρωτοσέλιδα, καθώς ουδεμία σχέση έχει με τα όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Ακολουθεί μία σύντομη αναδρομή...

«Με έχουν αποκαλέσει μαφιόζο. Με έχουν αποκαλέσει τα πάντα, εκτός από το ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Και κάθε λίγο και λιγάκι πρέπει να αποδεικνύω ότι δεν είμαι» (21 Μαΐου 2006).
«Οι άνδρες πάντα έπονται. Οι γυναίκες έχει περισσότερο ένστικτο, αυτή τη γυναικεία διαίσθηση που δεν έχουν ούτε οι άνδρες, ούτε καν οι ομοφυλόφιλοι. Όμως οι γκέι είναι όλοι απ' την άλλη πλευρά, από την Αριστερά» (6 Φεβρουαρίου 2007)
«Έχουν πει τα πάντα για εμένα, μένει μόνο να πουν ότι είμαι ομοφυλόφιλος» (14 Ιουνίου 2009).
«Καλύτερα να παθιάζεσαι με όμορφες γυναίκες παρά να είσαι ομοφυλόφιλος» (2 Νοεμβρίου 2010)
«Εγώ δεν ξέρω να πω όχι, ευτυχώς κανένας ομοφυλόφιλος δεν έχει έρθει να μου κάνει πρόταση γιατί την τρίτη φορά θα τον ρωτούσα να μου εξηγήσει τεχνικά πώς γίνεται» (14 Δεκεμβρίου 2010)
«Έως ότου κυβερνούμε αυτή τη χώρα, οι ενώσεις ομοφυλόφιλων δεν πρόκειται ποτέ να είναι ισότιμες με την παραδοσιακή οικογένεια. Ποτέ υιοθεσίες για ζευγάρια ομοφυλόφιλων!» (26 Φεβρουαρίου 2011)
«Όλοι μας έχουμε σε ένα 25% την ομοφυλοφιλία. Την έχω και εγώ, όμως μετά από βαθιά ανάλυση ανακάλυψα ότι η δική μου είναι λεσβία» (16 Απριλίου 2011)
«Με έχουν κατηγορήσει για όλα: τη μονή κατηγορία που δεν έχουν διατυπώσει σε βάρος μου είναι ότι είμαι ομοφυλόφιλος» (20 Οκτωβρίου 2011)
«Δεν έχω τίποτα εναντίον των ομοφυλόφιλων, είναι σαφές. Στην πραγματικότητα πάντα πίστευα ότι όσοι περισσότεροι γκέι βρίσκονται εκεί έξω τόσο λιγότερος είναι ο ανταγωνισμός» (6 Φεβρουαρίου 2012)
«Με την άνοδο της Αριστεράς δεν θέλουμε να συνδράμουμε στο άνοιγμα των συνόρων για τους παράνομους μετανάστες και στην εξάπλωση των γάμων των ομοφυλόφιλων» (26 Δεκεμβρίου 2012)
Οι κατηγορίες της αριστεράς ήταν πολλές, αυτές που λείπουν είναι ότι 'κλέβει τα χρήματα των Ιταλών και είναι ομοφυλόφιλος'. [...] Εγώ παρ' όλα αυτά έχω πολλούς φίλους γκέι, είναι πολύ διασκεδαστικοί, συμπαθείς και έξυπνοι» (31 Δεκεμβρίου 2012).

Προφανώς, στο πλαίσιο της νέας τακτικής, μέχρι τις εκλογές δεν θα ακολουθήσουν ανάλογες δηλώσεις.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 31 guests και κανένα μέλος