Ειδήσεις

Ομοφοβία στο Χόλιγουντ

candelabraΤο Brokeback Mountain το 2005 είχε σοκάρει κοινό και παραγωγούς με το θέμα του, ωστόσο έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε οι θεατές αλλά και το Χόλιγουντ θεωρητικά θα έπρεπε να έχει «ωριμάσει». Κάτι τέτοιο ωστόσο δε συνέβη, αφού όπως καταγγέλλει ο γνωστός σκηνοθέτης Στίβεν Σοντερμπεργκ το Χόλιγουντ «έκοψε» τη νέα του ταινία γιατί τη βρήκαν πολύ «γκέι»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα των Συντακτών, ο σκηνοθέτης του «The Ocean's Eleven» ετοίμασε δύο ταινίες για την καινούρια χρονιά. Το «Side Effects» με τη Ρούνι Μάρα και τον Τζουντ Λο θα βγει στους κινηματογράφους τον Φεβρουάριο, ωστόσο η δεύτερη ταινία του «Behind the Candelabra» συνάντησε πολλά εμπόδια.

Θέμα της ταινίας είναι η ζωή του εκκεντρικού μουσικού Λιμπεράτσε που πέθανε από AIDS το 1987 καθώς και η θυελλώδης ερωτική του σχέση με τον 17χρονο Σκοτ Τόρσον. Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τόρσον, ο οποίος μετά τον χωρισμό τους το 1982, ζητούσε αποζημίωση 113 εκατομμυρίων δολαρίων για τα πέντε χρόνια που πέρασαν μαζί.

Όπως καταγγέλλει ο Σόντερμπεργκ, μιλώντας στην εκπομπή «Wrap», παρόλο που ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν μόλις 5 εκατομμύρια δολάρια και πρωταγωνιστές της ο Ματ Ντέιμον και ο Μάικλ Ντάγκλας, κανένας παραγωγός δεν ήθελε κανείς να την κάνει: «Πήγαμε σε όλους και κανείς δεν έδινε τα χρήματα. Μας είπαν ότι είναι πολύ γκέι. Όλοι τους. Παρεπιμπτόντως όλα αυτά στη μετά Brokebak Mountain εποχή, που δεν ήταν και αστεία ταινία σαν τη δική μας. Μου ήταν αδύνατον να βγάλω νόημα» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Τελικά η ταινία του θα καταλήξει στο συνδρομητικό κανάλι HBO, λύση που φαίνεται να ικανοποιεί και τον ίδιο τον Σόντερμπεργκ: «Στην ΗΒΟ οι άνθρωποι είναι σπουδαίοι και πολύ καλοί σε οτιδήποτε κάνουν. Σε τελική ανάλυση θα δουν την ταινία και περισσότεροι θεατές και αυτό είναι το μόνο που πραγματικά με ενδιαφέρει.»

Πηγή: iefimerida.gr

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 guests και κανένα μέλος