Ειδήσεις

Στη γαλλική Εθνοσυνέλευση οι γάμοι των ομοφυλόφιλων

Παρίσι, Γαλλία
france marriageΑρχίζει στη γαλλική Εθνοσυνέλευση η συζήτηση επί του νομοσχεδίου της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ που δίνει στα ζευγάρια ομοφυλόφιλων το δικαίωμα στο γάμο και την υιοθεσία παιδιών.

Οι Σοσιαλιστές και οι σύμμαχοί τους διαθέτουν την απαιτούμενη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση για να καταστήσουν τη Γαλλία τη 12η χώρα παγκοσμίως που νομιμοποιεί τους γάμους των ομοφυλόφιλων.

Οι αντίπαλοι της νομοθεσίας -κοινωνικές ενώσεις, Καθολική Εκκλησία και η γαλλική Δεξιά- προχώρησαν στα μέσα Ιανουαρίου σε επίδειξη δύναμης έναντι του Φρανσουά Ολάντ με μία «κάθοδο των μυρίων» στους δρόμους του Παρισιού.

Έως και 800.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν τη γαλλική πρωτεύουσα στις 13 Ιανουαρίου, πολλοί καταφθάνοντας με τρένα και λεωφορεία από όλα τα σημεία της Γαλλίας. Ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση στους οκτώ μήνες που μετρά η προεδρία του Φρανσουά Ολάντ και μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της τελευταίας δεκαετίας στη Γαλλία.

Οι αριθμοί τους σαφώς ξεπερνούν τους υπερμάχους της νομοθεσίας, που διαδήλωσαν εκ νέου στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή υπό το σύνθημα «τα ίσα δικαιώματα δεν είναι απειλή». Η διαδήλωση προσέλκυσε περίπου 400.000 άτομα.

Ο όγκος των κινητοποιήσεων κατά της νομοθεσίας και η εκστρατεία του «όχι» εξέπληξε πολλούς στη Γαλλία. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ποσοστό 55-60% υποστηρίζει τους γάμους των ομοφυλόφιλων. Στο 50% το ποσοστό σε ό,τι αφορά τις υιοθεσίες.

Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές διαθέτουν την πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και το νομοσχέδιο υποστηρίζεται επίσης από Πρασίνους, Κομμουνιστές και ορισμένους κεντρώους. Εκτιμάται ότι θα έχει καταστεί νόμος του κράτους περί τα μέσα του 2013.

Η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ.

Πηγή: in.gr
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 guests και κανένα μέλος