Ειδήσεις

Αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Μέρκελ για δικαιώματα ομοφυλοφίλων;

merkelΤην αλλαγή της στάσης που τηρεί απέναντι στις στα φορολογικά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών εξετάζει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από μία ηχηρή δικαστική ήττα που υπέστη το Βερολίνο την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με τα οικογενειακά δικαιώματα των γκέι ζευγαριών.
 
Συγκεκριμένα, το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας απεφάνθη πριν από λίγες ημέρες ότι η υφιστάμενη ρύθμιση που απαγορεύει σε ομοφυλόφιλους να υιοθετούν παιδιά τα οποία έχουν ήδη υιοθετηθεί από τους συντρόφους τους είναι αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης.
 
Το δικαστήριο έδωσε στην κυβέρνηση προθεσμία έως τον Ιούλιο του 2014 προκειμένου να τροποποιήσει το επίμαχο νόμο, ο οποίος αφορά ομοφυλόφιλα ζευγάρια που έχουν πολιτικούς δεσμούς.
 
«Φυσικά θα εφαρμόσουμε την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου», σχολίασε από την πλευρά των Χριστιανοδημοκρατών ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Φόλκερ Κάουντερ, συμπληρώνοντας μάλιστα με νόημα ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει «εάν είναι απαραίτητες τυχόν φορολογικές αλλαγές».
 
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από δύο μήνες, τον Δεκέμβριο του 2012, το ετήσιο συνέδριο του CDU απέρριψε πρόταση που θα έδινε στα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια τις ίδιες φορολογικές ελαφρύνσεις που δικαιούνται τα ετεροφυλοφιλικά ζεύγη.
 
Στη Γερμανία τα ζευγάρια ίδιου φύλου έχουν δικαίωμα να έχουν πολιτική σχέση αλλά δεν έχουν το δικαίωμα γάμου.
 
Πηγή: skai.gr


 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 31 guests και κανένα μέλος