Ειδήσεις

Νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης

Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ότι θα προωθηθεί το νομοσχέδιο συμβίωσης, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Κληθείς, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, να σχολιάσει πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση σκέφτεται να μην προωθήσει το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, ο κ. Στυλιανίδης είπε πως δεν συζητήθηκε καθόλου τέτοιο θέμα στη σημερινή συνεδρία.

Ερωτηθείς για τη θέση της Κυβέρνησης επί του θέματος, ο κ. Στυλιανίδης είπε πως «η θέση της Κυβέρνησης και του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κατά την προεκλογική περίοδο και νυν Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ότι θα προωθηθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο».

Μείωση δαπανών μέσω μείωσης της εκπροσώπησης στο εξωτερικό

Στον εξορθολογισμό και στη μείωση του κόστους της δημόσιας υπηρεσίας, ειδικότερα από την εκπροσώπηση της Κύπρου στο εξωτερικό, προχωρεί η κυπριακή Κυβέρνηση, δήλωσε ο Εκπρόσωπός της Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών για διενέργεια μελέτης σε σχέση με την εκπροσώπηση της Κύπρου στο εξωτερικό, με στόχο τον περιορισμό του κόστους της κρατικής μηχανής.

Όπως είπε, δόθηκε επίσης εντολή και στον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, να εξετάσει τη δυνατότητα συγχώνευσης και συμπλεγματροποίησης των υπηρεσιών του ΚΟΤ στο εξωτερικό έτσι ώστε να περιοριστεί το κόστος, αλλά και εντολή στον Υπουργό Άμυνας για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να περιοριστεί ο αριθμός των στρατιωτικών ακόλουθων που δεν είναι τόσο αναγκαίοι να βρίσκονται στις Πρεσβείες της Κύπρου στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, παρόμοια εξοικονόμηση θα προκύψει και από τον τομέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν αστυνομικούς.

«Είναι βασική πολιτική θέση αυτής της Κυβέρνησης να περιοριστεί το κόστος όπου είναι δυνατόν», είπε ο Εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως σε ό,τι αφορά τις διπλωματικές αποστολές, «αυτό δεν θα είναι ποτέ εις βάρος της εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος σε κάθε ευρωπαϊκή ή άλλη πρωτεύουσα».

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε «για πολιτικούς λόγους» η αλλαγή του επιπέδου εκπροσώπησης της Κύπρου στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα, και η επαναφορά της σε επίπεδο Πρέσβη με στόχο η κα Θάλεια Πετρίδου να ασκεί καθήκοντα πρέσβη στη Λισαβόνα.

«Άρα η Κυβέρνηση έχει ως βασική πολιτική κατεύθυνση να περιορίσει το κόστος στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των διπλωματικών αποστολών, εντούτοις κρίθηκε σκόπιμο αυτό για ειδικούς πολιτικούς λόγους», είπε.

Πηγή: politis.com

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 guests και κανένα μέλος