Ειδήσεις

Γυναίκα και ομοφυλόφιλη για το δήμο της Ν. Υόρκης

της Λήδας Παπαδοπούλου

quinnΜια γυναίκα διεκδικεί το δήμο της Νέας Υόρκης. Η 46χρονη Κριστίν Κουίν ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά της για το αξίωμα που κατέχει σήμερα ο Μάικλ Μπλούμπεργκ. Επικεφαλής στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Δημοκρατικών, θα είναι -εφ' όσον καταφέρει να πείσει τους συμπολίτες της- η πρώτη γυναίκα και η πρώτη ομοφυλόφιλη που θα διοικήσει τη Νέα Υόρκη.

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου από το 2006, η Κριστίν Κουίν παρουσιάζεται ως η υποψήφια των «μεσαίων τάξεων» βεβαιώνοντας ότι θ' αγωνιστεί για να παραμείνει η Νέα Υόρκη η δική τους πόλη. Δεν είναι η μόνη που τρέφει φιλοδοξίες. Πάνω από δέκα Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη ριχτεί στον αγώνα διαδοχής του Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος έχει αναδειχθεί τρεις φορές δήμαρχος από το 2002 και δεν μπορεί να διεκδικήσει τέταρτη θητεία. Πρώην Ρεπουμπλικάνος και ανεξάρτητος από το 2007, ο 71χρονος απερχόμενος δήμαρχος με την ισχυρή προσωπικότητα έχει αφήσει το στίγμα του στην πόλη.

Η Κριστίν Κουίν, που φαίνεται να χαίρει της εύνοιάς του, βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για το χρίσμα των Δημοκρατικών συγκεντρώνοντας στις δημοσκοπήσεις 37% στην πρόθεση ψήφου, πολύ μπροστά από τους αντιπάλους της. Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων προηγείται με 20% ο Τζόζεφ Λότα, πρώην πρόεδρος της αρχής συγκοινωνιών της πόλης. Τον περασμένο Μάιο η Κουίν παντρεύτηκε τη σύντροφό της, ένα χρόνο μετά τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων στη Νέα Υόρκη. Την ίδια περίοδο οι πρώτες δημοσκοπήσεις την έδειχναν ήδη νικήτρια των δημοτικών εκλογών ακόμη και έναντι του Ρεπουμπλικάνου και δημοφιλούς αρχηγού της αστυνομίας Ρέι Κέλι. Σε οκτώ μήνες από σήμερα, οι Νεοϋορκέζοι θα κληθούν να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 183 guests και κανένα μέλος