Ειδήσεις

Έλληνας και Γερμανός ομοφυλόφιλοι στις Κάννες

india bluesΤο «India Blues» είναι η ελληνική έκπληξη στο φεστιβάλ των Καννών

Δύο άντρες, ένα σπίτι και τα διαφορετικά συναισθήματα που βιώνουν κατά την εξέλιξη της σχέσης τους είναι η βασική συνταγή πάνω στην οποία στηρίζει την ταινία του με τίτλο «Indian Blues», ο σκηνοθέτης Γιώργος Μαρκάκης, ο οποίος βάζει πλώρη για τις Κάννες και το ομώνυμο φεστιβάλ, μετά την πετυχημένη του εξόρμηση στο Βερολίνο.

Η ταινία πραγματεύεται ένα ερωτικό θέμα μεταξύ δύο ανδρών αλλά οι πρωταγωνιστές του δεν είναι τυχαίοι. Ένας Έλληνας ερωτεύεται παράφορα έναν Γερμανό, μια συνθήκη που δύσκολα φαντάζεται αυτή τη στιγμή ακόμη και ο πιο τολμηρός ομοφυλόφιλος. Στην ταινία είναι ξεκάθαρο ότι ούτε οι συγκρούσεις που διαπερνούν τους δύο λαούς είναι ικανές να αγγίξουν τους δύο εραστές παρά μόνο τα αδιέξοδα της αγάπης.

Όπως τονίζει ο ίδιος στο Πρώτο Θέμα, «στην ταινία θα δείτε πως εξελίσσεται η σχέση των δύο ανδρών μέσα από οκτώ συναισθήματα. Κάθε ενότητα αντιπροσωπεύει και ένα συναίσθημα ενώ η εξέλιξη της σχέσης δεν παρουσιάζεται με τον κλασικό τρόπο, αρχή, μέση, τέλος, αλλά mix up με διαφορετικές χρονικές στιγμές της σχέσης του ζευγαριού».

Από τις σκηνές δεν λείπει η αίσθηση μοναξιάς αλλά και τα σεξουαλικά ενσταντανέ, ενώ είναι ίσως από τις σπάνιες φορές που αναδεικνύονται σέξι γκέι σκηνές στο ευρύ κοινό μέσα από μια ταινία μεγάλου μήκους.

Ο Γιώργος Μαρκάκης έχει ακολουθήσει κινηματογραφικές σπουδές σε Αθήνα και Νέα Υόρκη ενώ έχει δουλέψει στον χώρο της διαφήμισης και έχει συνεργαστεί με γνωστούς πρωταγωνιστές, όπως η Ναταλία Δραγούμη.

Πηγή: newsbeast

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος