Ειδήσεις

«Ναι» σε γάμους ομοφυλοφίλων και από την αγγλική Βουλή

britainΗ μοναδική εκκρεμότητα που απομένει έως ότου το νομοσχέδιο γίνει νόμος είναι η τυπική επικύρωσή του από την βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αναμένεται εντός της εβδομάδας.
 
Το τελευταίο πραγματικό εναπομείναν εμπόδιο ξεπέρασε το βράδυ της Τρίτης το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων στην Αγγλία και την Ουαλία, καθώς υπερψηφίστηκε από την κάτω Βουλή των Κοινοτήτων.

Προηγουμένως, το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί ομόφωνα, με μικρές βελτιωτικές τροποποιήσεις, από την άνω Βουλή των Λόρδων.

Η μοναδική εκκρεμότητα που απομένει έως ότου το νομοσχέδιο γίνει νόμος είναι η τυπική επικύρωσή του από την βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αναμένεται εντός της εβδομάδας. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο και επιβλέπει το νομοσχέδιο, η βασιλική έγκριση θα δοθεί πιθανώς την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Οι πρώτοι γάμοι αναμένεται να λάβουν χώρα το καλοκαίρι του 2014.

Σημειώνεται πως ο Συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου, διχάζοντας ωστόσο το κυβερνών κόμμα, καθώς οι βουλευτές των Συντηρητικών είχαν σε δύο προγενέστερες περιπτώσεις καταψηφίσει την επίμαχη πρόταση.

Μάλιστα, ακτιβιστές που εναντιώνονται στους γάμους ομοφυλοφίλων έχουν προειδοποιήσει πως η στάση του βρετανού πρωθυπουργού θα του στοιχίσει πολιτικά στο μέλλον.

Στον αντίποδα, το σχέδιο νόμου υποστηρίχθηκε πλήρως από τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς και τους συμπολιτευόμενους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Πηγή: σκάι.gr

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 807 guests και κανένα μέλος