Ειδήσεις

Άδεια γάμου και επίδομα στα ομόφυλα ζευγάρια

britain marriage

Την άδεια και το επίδομα γάμου που δικαιούνται τα παντρεμένα ζευγάρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα δικαιούνται εξίσου και τα ομόφυλα ζευγάρια που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης, αν δεν έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν και αυτά γάμο.

Ο Φρεντερίκ Χέι, υπάλληλος της τράπεζας Credit acricole mutuel, είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με το σύντροφό του και ζήτησε από την τράπεζα άδεια γάμου και επίδομα γάμου, αλλά η τράπεζα αρνήθηκε, επικαλούμενη ότι δεν ισχύουν για το σύμφωνο συμβίωσης τα δικαιώματα του γάμου.

Το Δικαστήριο της ΕΕ (Frederic Hay κατά Credit agricole mutuel) αποφάσισε την Τετάρτη ότι «η συλλογική σύμβαση εργασίας, που επιφυλάσσει την άδεια γάμου και το επίδομα γάμου αποκλειστικώς σε έγγαμους εργαζομένους, ενώ ο γάμος είναι νομικώς δυνατός στο συγκεκριμένο κράτος μέλος μόνο μεταξύ ετεροφύλων, δημιουργεί άμεση δυσμενή διάκριση λόγω γενετήσιου προσανατολισμού σε βάρος των ομοφυλόφιλων εργαζομένων που συνάπτουν PACS».

Το Δικαστήριο εξισώνει στην ουσία τα δικαιώματα του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών με αυτά του γάμου, ώστε να μην υφίστανται διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού τα ομόφυλα ζευγάρια στην περίπτωση που το σύμφωνο είναι η μόνη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης της σχέσης τους.

Πηγή: Εφημερίδα των συντακτών

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 74 guests και κανένα μέλος