Ειδήσεις

«Αρνούμαι να βουλιάξω»

refuse to sinkΠροτού ξεσπάσει ο πόλεμος στη Συρία, ο Χουσεΐν είχε μια κανονική ζωή. Ήταν φοιτητής, ζούσε με την οικογένειά του, περνούσε καλά με τους φίλους του. Όμως, ο πόλεμος τα άλλαξε όλα, στη χώρα του και στη ζωή του. Έβλεπε συγγενείς και φίλους να φεύγουν ενώ ο ίδιος μαζί με άλλους που έμεναν πίσω ζούσαν καθημερινά μέσα στον κίνδυνο. «Δεν ήθελα να φύγω από τη χώρα μου. Άκουγα ιστορίες για ανθρώπους που έφευγαν και πόσο δύσκολο ήταν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Δεν ήξεραν τι τους περίμενε στις άλλες χώρες, πώς θα τους αντιμετώπιζαν όταν θα έφταναν εκεί», λέει. Τον Χουσεΐν τον φόβιζαν αυτές οι σκέψεις.

Διαβάστε γιατί ο Χουσεΐν αποφάσισε ν' αφήσει το σπίτι του, την πατρίδα του, όλα όσα γνώριζε και αγαπούσε, για να πνιγεί στο Αιγαίο.

Στη νέα ιστοσελίδα με ιστορίες προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, διαβάστε για τον Χουσεΐν από τη Συρία και τη δύσκολη επιλογή του. Διαβάστε τη συνέχεια της ιστορίας του Χουσεΐν εδώ.

Μοιραστείτε κι εσείς μια ιστορία!

Σε αυτή τη διεύθυνση, πείτε μας την προσωπική σας ιστορία εάν είστε πρόσφυγας, διηγηθείτε μας την εμπειρία μελών της οικογένειας ή φίλων σας – ή μοιραστείτε μαζί μας μια προσφυγική ιστορία που έχετε πληροφορηθεί από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο.

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
www.1againstracism.gr

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 49 guests και κανένα μέλος