Ειδήσεις

ΗΠΑ: Μελέτη υπέρ της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

080925-gay-adoption-120Μελέτη του ανεξάρτητου Ινστιτούτου Τεκνοθεσίας Evan B. Donaldson με έδρα τη Νέα Υόρκη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γκέι και οι λεσβίες αποτελούν σημαντική δεξαμενή για τα παιδιά που περιμένουν να τεκνοθετηθούν και ότι υπάρχει «σχεδόν πλήρης συμφωνία» των ειδικών ότι οι αιτήσεις για τεκνοθεσία πρέπει να κρίνονται με βάση τα προσόντα των αιτούντων και όχι το σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Η μελέτη επισημαίνει την ανάγκη o αριθμός των θετών γονέων να αυξηθεί για να συμβαδίσει με την αύξηση των παιδιών προς τεκνοθεσία. Στις ΗΠΑ, περίπου 129 χιλιάδες παιδιά βρίσκονται υπό κηδεμονία περιμένοντας να βρουν μόνιμη στέγη σε κάποιο σπιτικό. Πολλά από αυτά είναι ήδη προχωρημένης ηλικίας και έχουν ειδικές ανάγκες.

Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία αντιτίθεται σθεναρά στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο άλλες θρησκείες βοηθούν παιδιά να βρουν στέγη σε σπιτικά ομόφυλων ζευγαριών. «Σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλοί άνθρωποι εκφράζουν φόβους», είπε η εκπρόσωπος Κοινωνικών Υπηρεσιών της Λουθηρανικής Εκκλησίας Ruth Jajko. «Αλλά όταν στρέψεις το βλέμμα σε μια οικογένεια και δεις το παιδί που τα καταφέρνει καλά, είναι δύσκολο να επιχειρηματολογήσεις εναντίον».

Πηγή: chicagotribune.com  
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 46 guests και κανένα μέλος