Ειδήσεις

Τύπος: Ο Άλαν Χόλινγκχερστ στις «Κεραίες της εποχής μας» στην ΕΤ1 (Ελευθεροτυπία, 20/1/09)

Οι «κεραίες» τού Αλαν Χόλινγκχερστ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

(Ελευθεροτυπία, 20/1/09)

090120-holinghurst-120Ηδη με το πρώτο του βιβλίο «Η βιβλιοθήκη της πισίνας» ο Αλαν Χόλινγκχερστ προκάλεσε ένα μεγάλο λογοτεχνικό σκάνδαλο: για πρώτη φορά ένας ομοφυλόφιλος συγγραφέας έγραφε για την ομοφυλοφιλία χωρίς να κρύβεται από τον εαυτό του ή τους αναγνώστες του. «Οι κεραίες της εποχής μας» με τους Μικέλα Χαρτουλάρη και Ανταίο Χρυσοστομίδη απόψε στην ΕΤ-1 (19.10) παρουσιάζουν το έργο και τη ζωή του συγγραφέα Αλαν Χόλινγκχερστ. Η γενική εκτίμηση για το έργο του επιβεβαιώθηκε το 2004, όταν κέρδισε Μπούκερ για το μυθιστόρημά του «Η γραμμή της ομορφιάς».

Ο Αλαν Χόλινγκχερστ ζει σε ένα διαμέρισμα σε μια μεσοαστική συνοικία του βόρειου Λονδίνου κι εκεί εκτυλίσσεται ένα μεγάλο μέρος της κουβέντας του με τους παρουσιαστές. Αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει «gay λογοτεχνία» αλλά μόνο καλή ή κακή με gay ή όχι θέματα, αναφέρει ότι απεχθάνεται οποιαδήποτε κατηγοριοποίηση που χωρίζει το λογοτεχνικό έργο σε θέματα και προθέσεις.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 59 guests και κανένα μέλος