Ειδήσεις

Ελλάδα: Κάλεσμα διαμαρτυρίας της ΟΛΚΕ για την αγωγή του Πειραιώς Σεραφείμ κατά του Λ. Καλοβυρνά

olke-120Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη ρητορική μίσους κατά των λοαδ και διαμαρτυρίας για την αγωγή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά του Λύο Καλοβυρνά και της Σύνθεσηςκαλεί η ΟΛΚΕ για την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, στο προαύλιο των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης έχει ως εξής:

«ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009 εκδικάζεται στα δικαστήρια της Αθήνας η αγωγή του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του ακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά και της μη κυβερνητικής οργάνωσης Σύνθεση-Ενημέρωση για τον HIV/AIDS, αξιώνοντας 1 εκατομμύριο ευρώ ως ηθική αποζημίωση για προσβο-λή προσωπικότητας.

Σε άρθρο του, στο τεύχος 22 του περιοδικού 10% που εκδίδει η Σύνθεση, ο Λύο Καλοβυρνάς στηλίτευσε τις δηλώσεις του μητροπολίτη σχετικά με τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης είχε πει ότι ο ηθοποιός είναι ο ίδιος υπαίτιος για την δολοφονία του καθώς πίεσε τον δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος επειδή δεν είναι «τέτοιος» αμύνθηκε. Είπε ακόμα ότι οι γκέι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων».

Η ΟΛΚΕ σας καλεί μαζί με την Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, το Athens Pride και την Be Positive σε συγκέντρωση στο προαύλιο των δικαστηρίων την ημέρα της δίκης στις 10 το πρωί, για να υποστηρίξουμε τον Λύο Καλοβυρνά και να καταγγείλουμε την ρητορική μίσους κατά των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ από όπου κι αν προέρχεται. Οι πολίτες διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού αποτελούν συχνά θύματα λεκτικής βίας και κηρυγμάτων μίσους και μέσω των Μ.Μ.Ε. που οδηγούν σε βίαια εγκλήματα και περιθωριοποίηση. Δυστυχώς, η τακτική αυτή είναι εξαιρετικά διαδεδομένη και εξασκείται από ιεράρχες, πολιτικούς και δημοσιογράφους χωρίς να συλλογίζονται τις κοινωνικές συνέπειες των πράξεών τους.

Η ΟΛΚΕ απαιτεί την επέκταση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979), ώστε να συμπεριλαμβάνεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα κοινωνικού φύλου και να τιμωρούνται τα κηρύγματα μίσους και κατά των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ.

Όλες και όλοι στις 5 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια, για να διαμαρτυρηθούμε για τα κηρύγματα μίσους και να απαιτήσουμε το σεβασμό όλων, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου.

Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2009»


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 51 guests και κανένα μέλος