Ειδήσεις

Επεισοδιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λυρική με προπηλακισμό ακτιβιστών

liriki-6-300Επεισοδιακά εξελίχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η «Σύνθεση - Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση, Έρευνα για το HIV / AIDS» που εκδίδει το 10% το Σάββατο στη Λυρική Σκηνή εναντίον της ομοφοβικής παρέμβασης της Ορχήστρας της Λυρικής στην παράσταση «Ρούσαλκα».

Μουσικοί της Λυρικής, ενώ ήταν στις θέσεις τους στην ορχήστρα για την έναρξη της παράστασης, γρονθοκόπησαν ακτιβιστές που βρίσκονταν στην πλατεία για να διαμαρτυρηθούν, αφαιρώντας τους, και στη συνέχεια καταστρέφοντας, την σημαία του ουράνιου τόξου.

Προπηλακισμό και λεκτική βία δέχτηκαν οι ακτιβιστές και από τους υπαλλήλους φύλαξης της Λυρικής, τόσο κατά την είσοδό τους στο θέατρο όσο και κατά την έξοδό τους. Επίθεση από υπαλλήλους φύλαξης δέχτηκε και ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλης, που βιντεοσκοπούσε τα γεγονότα για λογαριασμό του tvxs.gr, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η βιντεοκάμερά του.

Νωρίτερα, περίπου 50 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά έξω από την είσοδο της Λυρικής και μοίραζαν στους θεατές που προσέρχονταν κείμενο - απάντηση σε κείμενο με ομοφοβικά σχόλια εναντίον της παράστασης που μοίραζαν για δεύτερη ημέρα μέλη της Ορχήστρας.

liriki-3-300Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, οι ακτιβιστές εισήλθαν στο θέατρο με σκοπό να διαβάσουν στο κοινό το κείμενο με τις θέσεις τους και να αποχωρήσουν ειρηνικά. Εκεί δέχτηκαν το πρώτο κύμα προπηλακισμού από τους υπαλλήλους φύλαξης της Λυρικής.

Στη συνέχεια, μετά από διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Λυρικής, Οδυσσέα Κυριακόπουλο, η ομάδα των ακτιβιστών εισήλθε στην πλατεία του θεάτρου, όπου δέχτηκε το δεύτερο κύμα προπηλακισμών από μουσικούς της Ορχήστρας και υπαλλήλους φύλαξης.

Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου παρακολουθούσε αμήχανο και σε κατάσταση αναμονής τα διαδραματιζόμενα, ωστόσο τον τόνο έδωσε μερίδα του κοινού που, εκτός εαυτού, επιτέθηκε φραστικά στους διαμαρτυρόμενους, φωνάζοντάς τους να αποχωρήσουν, όπως και έπραξαν αφού παρέμειναν στην αίθουσα περίπου 20 λεπτά.

 


 

Διαβάστε ακόμη

10% - Ειδήσεις: Γενικές αποστάσεις τηρεί η Λυρική από την ομοφοβική στάση της Ορχήστρας της

10% - Ειδήσεις: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ομοφοβία της Ορχήστρας της Λυρικής

10% - Ειδήσεις: Πρωτοφανής ομοφοβική παρέμβαση της Ορχήστρας της Λυρικής στη «Ρούσαλκα»

10% - Ειδήσεις:  Τύπος: Διαφωνούν οι μουσικοί της Λυρικής με το ανδρικό φιλί στη Ρούσαλκα (ΕΤ, 6/3/09)

10% - Ειδήσεις: Τύπος: Επεισοδιακή η πρεμιέρα της «Ρούσαλκα» στη Λυρική (Βήμα, 7/3/09)


 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 guests και κανένα μέλος