Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 168 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Τουρκία
Σταύρος Γιαννακόπουλος

Τουρκία πριν από 2 Χρόνια, 8 Μήνες  
Τουρκία - Η δικαστική διαμάχη της «Lambda» Κωνσταντινούπολης (20-06-2008)

Με λένε Emrecan. Είμαι ένας 30χρονος γκέι άνδρας και δραστηριοποιούμαι εθελοντικά στην οργάνωση για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα στην Τουρκία, Lambdaistanbul, από τον περασμένο Μάρτιο. Η Lambdaistanbul λειτουργεί ως ένα σημείο συνάντησης, πολιτιστικό κέντρο και γραμμή βοήθειας για τις σεξουαλικές μειονότητες στην Τουρκία από το 1993. Όταν ιδρύθηκε η οργάνωση στην Κωνσταντινούπολη, εγώ ήμουν στην Άγκυρα, τη γενέτειρά μου, όπου εκείνο τον καιρό ανακάλυπτα την σεξουαλική μου ιδιαιτερότητα. Η Lambdaistanbul είναι η πιο παλιά οργάνωση ΛΟΑΤ στην Τουρκία και ήθελα και εγώ να αναμειχθώ κάπως. Όταν μετακόμισα στην Κωνσταντινούπολη, έγινα εθελοντικό μέλος της οργάνωσης.

Lambda Istanbul

Στις 29 Μαρτίου τοπικό δικαστήριο αποφάσισε το κλείσιμο της Lambdaistanbul. Η οργάνωση βρίσκεται σε νομική διαμάχη από τον Ιούλιο του 2007, παρόλο που η ενάγουσα αρχή απέρριψε το αίτημα για το κλείσιμο της. Η τελική απόφαση βασίστηκε στο επιχείρημα ότι η οργάνωση ιδρύθηκε για να υπηρετήσει "ανήθικους σκοπούς" και κινείται "ενάντια στις οικογενειακές αξίες της Τουρκίας."

Εθελοντές της Lambdaistanbul ετοιμάζονται τώρα να πάνε την υπόθεση στο Εφετείο, το οποίο ελπίζουμε να απορρίψει την απόφαση αυτή. Αν όχι, η υπόθεση θα πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εξοργισμένοι και άπειρα απογοητευμένοι με την παράνομη αυτή απόφαση που παραβιάζει τα βασικά μας δικαιώματα.

Ευτυχώς, έχουμε την αμέριστη υποστήριξη πολλών παραγόντων από τη χώρα και το εξωτερικό. Η συνέντευξη τύπου αλλά και η διαδήλωση που κάναμε είχαν μεγάλη συμμετοχή κι επιτυχία, καθώς συγκέντρωσαν την προσοχή όλων σε θέματα που αφορούν τους ΛΟΑΤ στην Τουρκία. Επίσης, τις τελευταίες βδομάδες, έγιναν διαδηλώσεις συμπαράστασης κατά της απόφασης του δικαστηρίου σε Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία. Η απόφαση βγήκε μια βδομάδα μετά την δημοσίευση της έκθεσης για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα στην Τουρκία και ένα μήνα πριν από Εβδομάδα Περηφάνιας της Κωνσταντινούπολης, η οποία οργανώνεται από εθελοντές της Lambdaistanbul.

Istanbul Pride

Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για γιορτάσουμε με επιτυχία και χωρίς προβλήματα την Εβδομάδα Περηφάνιας στην Κωνσταντινούπολη την τελευταία δεκαετία. Από το 2005 όμως γιορτάζουμε κάθε χρόνο και με επιτυχία την εκδήλωση. Στην Κωνσταντινούπολη, την τελευταία βδομάδα του Ιουνίου, γίνονται συναυλίες, πάνελ συζητήσεων, θεατρικά δρώμενα, πάρτι και άλλες δράσεις που καταλήγουν στην πολυ-αναμενόμενη πορεία περηφάνιας στο κέντρο της πόλης. Η περσινή εκδήλωση ήταν η μεγαλύτερη όλων, με συμμετοχή 1500 ατόμων, ανάμεσα τους καλλιτέχνες, πρέσβεις και πολιτικοί. Ελπίζουμε για ακόμη περισσότερη συμμετοχή την επόμενη χρονιά. Πολλοί φίλοι από την Ευρώπη θα συμμετέχουν του χρόνου στην πορεία μας, μεταξύ τους και 2 Ευρωβουλευτές. Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Περηφάνιας, θα το βρείτε εδώ στο GayRomeo ή στην ιστοσελίδα της Lambdaistanbul, στα Αγγλικά και τα Τουρκικά.

Ενώ προχωρεί η έφεση, η Lambdaistanbul θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και πριν, παρέχοντας βοήθεια και πληροφορίες στα ΛΟΑΤ άτομα και τις οικογένειες τους, καταγράφοντας τις παραβιάσεις κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων και διεκδικώντας την αποδοχή και τη νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων που καταπιέζονται. Επίσης, ετοιμάζουμε και μια καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο "Κάτω τα χέρια από την οργάνωση μου", για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των πολιτικών.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για την πορεία της αίτησης μας και τις δραστηριότητες της Lambdaistanbul, μπες στη σελίδα , ή γίνε μέλος στο γκρουπ του Facebook “Lambdaistanbul”.

Από gayromeo.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα