Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 132 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Θεσπίστηκε γάμος ομοφύλων στην Αργεντινή
(0 μέλος/η είναι εδώ) 
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Θεσπίστηκε γάμος ομοφύλων στην Αργεντινή
{}

Θεσπίστηκε γάμος ομοφύλων στην Αργεντινή πριν από 1 Μήνας, 3 Εβδομάδες  
www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=183399

Νόμιμος ο γάμος ομοφυλόφιλων στην Αργεντινή

Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που επιτρέπει τους γάμους ομοφυλόφιλων. Το νομοσχέδιο υιοθετήθηκε ύστερα από μία ιστορική ψηφοφορία στην Γερουσία που μεταδόθηκε απ' ευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Το σχέδιο νόμου που προώθησε η κεντροαριστερή κυβέρνηση της προέδρου Κριστίνα Κίρχνερ υιοθετήθηκε με 33 ψήφους υπέρ έναντι 27 κατά.

"Είναι μια ιστορική ημέρα", υπογράμμισε ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος Μιγκέλ Πικέτο.

"Η κοινωνία της Αργεντινής άλλαξε. Υπάρχουν νέα οικογενειακά μοντέλα", δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Γερουσία Ζεράρντο Μοράλες, προσθέτοντας πως ο νέος αυτός νόμος "διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων".

Ουσιαστικά, αλλάζει ο αστικός κώδικας και ειδικότερα η έκφραση "σύζυγος και γυναίκα" που αντικαθίσταται πλέον από τον όρο "συμβαλλόμενοι".

Η Αργεντινή είναι η δέκατη χώρα στον κόσμο, ύστερα από την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τον Καναδά, την Νότια Αφρική, την Νορβηγία, την Σουηδία, την Πορτογαλία και την Ισλανδία, που νομιμοποιεί τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, υπήρξαν έντονες. Το 91% του πληθυσμού της χώρας είναι Καθολικοί. Οργανώσεις και απλοί πολίτες διαδήλωσαν εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Απ:Θεσπίστηκε γάμος ομοφύλων στην Αργεντινή πριν από 1 Μήνας, 3 Εβδομάδες  
Με την ευκαιρία της πρόσφατης αναγνώρισης των γάμων ομοφυλοφίλων ζευγαριών από τη Γερουσία της Αργεντινής, επισυνάπτω γιά συγκριτική ανάγνωση: την τοποθέτηση της Προέδρου της Αργεντινής κας Κίρχνερ, παλιότερη τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου (στο πρώτο link) και παλιότερη ομιλία του Θαπατέρο στην Ισπανική Βουλή γιά το ίδιο θέμα (δεύτερο link).

gaynewsingreek.blogspot.com/2010/07/blog-post_7111.html

gaynewsingreek.blogspot.com/2008/07/gay-...s-luis-rodrguez.html

Από την πρώτη ματιά φαίνεται η αοριστολογία και αμφισημία της τοποθέτησης του ΓΑΠ. Πολύ φοβάμαι φυσικά ότι αυτά κυριαρχούν σε όλον τον πολιτικό του λόγο. Έφτασα 1 βήμα πριν τον ψηφίσω το 2009, αλλά είπα άσε να δούμε πρώτα. Όταν κάνεις πράγματα εντελώς αντίθετα από αυτά που δηλώνεις προεκλογικά, φυσικό είναι σε τίποτα να μην μπορεί κανείς να σε εμπιστευθεί. Αντίθετα οι άλλες 2 τοποθετήσεις είναι συνοπτικές, σαφείς, όσο πρέπει ορθολογικές και όσο πρέπει συναισθηματικές.

Η άλλη παρατήρηση είναι ότι πολλές από τις χώρες που έχουν πιά προχωρήσει (Ισλανδία, Αργεντινή, Πορτογαλία, ακόμα και Ιρλανδία) έχουν είτε ιστορίες φασιστικών δικτατοριών, ισχυρής Εκκκλησίας, είτε πολλά οικονομικά προβλήματα τεράστια). Αυτά δεν κατέστησαν αδύνατη την πρόοδο στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Αν το έχει η κούτρα σου, θα κατεβάζει ψείρες... Ούτε η Δεξιά αντίληψη (ό,τι λέει η Εκκλησία και η Παράδοση), ούτε η Αριστερή (έχουμε άλλα προβλήματα του λαού, του εργαζόμενου, κλπ), δεν έχουν κύρος πιά. Διάβαζα στη τελευταία LIFO ένα κείμενο του Απόστολου Διαμάντη
(www.lifo.gr/mag/columns/3066),
όπου έλεγε ότι η Ελληνική κοινωνία παραμένει αγροτική, παραδοσιακή και αντιφιλελεύθερη. Η δική μου γνώμη είναι ότι η Ελληνική κοινωνία είναι ενοχική απέναντι στην παράδοση. Όπως κάποιος που έχει ένα συγγενή που μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία και του έχει γίνει βάρος, αλλά δεν του πάει να τον παρατήσει εν μέρει διότι τον λυπάται, εν μέρει διότι σκέφτεται τι θα πει ο κόσμος, κλπ, αυτός είναι ο ενοχικός συγγενής. Κανείς ουσιαστικά δεν επιθυμεί να ζει κατά τα πρότυπα των παραδόσεων. Οι περισσότεροι κόβουν κάτι που ταιριάζει στα μέτρα τους, και υπερτονίζουν την παραδοσιακότητά τους σε εκείνα που τους αφήνουν αζημίωτους. Πχ στα θέματα που αφορούν τους ομοφυλόφιλους.

Στην Ελλάδα πλέον σήμερα υπάρχει κατάρευση του πολιτικού λόγου και της πράξης. Καταρράκωση του κύρους όλων των θεσμών (Εκκλησία που έχει καταπατήσει τη μισή Ελλάδα, παράλυση της Δικαιοσύνης, βλέπει κανείς το χειρισμό των θεμάτων δημοσίου συμφέροντος ποιός είναι. Μόνο στους γάμους της Τήλου έδρασε αστραπιαία) κλπ. Υπάρχει ένα ουσιαστικό ζήτημα εκπροσώπησης για όλους. Και ιδιαίτερα γιά τους ομοφυλόφιλους. Να ακούσουμε και κάτι καινούριο. Τέρμα πιά η μπίχλα του '70 - '80!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

απ οτι φαινεται περναει το καλοκαιρι οπου συνηθως μπηγονται στη βουλη καποια δυσκολα νομοσχεδια...
επισης μου φαινεται απιθανο πια να περιμενουν την αποφαση του ΕΔΑΔ ωστε να "αναγκαστουν" να το κανουν.

Περυσι το εφεραν τετοιο καιρο για ψηφοθηρια και μονο, αφου ηξεραν οτι θα καταψηφιστει και οτι ερχονταν εκλογες.

Τωρα ο μονος τροπος να αναγκαστουν, ειναι να καταλαβουν οτι στις επερχομενες δημοτικες, περιφερειακες θα χασουν πολυ περισσοτερες ψηφους απο αυτες που τους δινει το παπαδαριο ( οι μισοι βγαινουν με τη βοηθεια της εκκλησιας, ναι του Πασοκ)

θα τους αναγκασουμε ομως????/
εγω τα ειπα στον ΕΝΑΝ εκπροσωπο του πασοκ που βρηκα στο περιπτερο του πράιντ....

φοβέρα θελουν

οι νομοι για τη συμβιωση και τη ρητορικη μισους πρεπει να γινουν φετος!!!!!!

φτανει πια...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

O αριθμός των ομοφυλοφίλων είναι ικανός να κάνει πολλούς να αλλάξουν γνώμη. Εγώ το έχω πει, ότι το 1/10 να είχε ως κύριο κριτήριο τα gay δικαιώματα στην ψήφο θα γίνονταν πολλά... Φαίνεται ότι ούτε αυτό είναι. Ο εμποτισμός της προσωπικότητας με το μήνυμα της κοινωνίας ότι "εγώ είμαι λάθος" είναι πολύ αποτελεσματικός. Αλλά όμως, βρε πουλάκι μου, δεν ακούνε, δε διαβάζουν ντιπ τι γίνεται παράεξω; Καλά εδώ, στο σάιτ διαβάζουν. Αλλά εδώ μιλάμε γιά πολύ κόσμο. Ας κάνει ο καθένας όσπ μπορεί περισσότερο αυτή τη συζήτηση. Καλά, γιά τις εκλογές, δεν το συζητάμε. Λέμε δε σε ξέρω, δε σε είδα, σε όσους μας γράφουν.

Αλλά δέστε και αυτό:
gaynewsingreek.blogspot.com/2010/07/1_19.html

Aισθάνομαι αποξένωση από αυτές τις μπούρδες. Έλεος και πριν 20-30 χρόνια θα μπορούσαν να ειπωθούν τα ίδια. Δεν αισθάνομαι μέρος τους και αυτά που λένε δε με αγγίζουν. Μπίχλα, μπίχλα, νισάφι! Φαντάζεστε παλιά, να παίρνεις σε απομονωμένα επιλεγμένα περίπτερα ένοχα περιοδικά με πορνοϊστορίες, που να γράφουν τον πούτσο με περισπωμένη;!!! Ένα τέτοιο πράγμα, γιά να ευθυμήσουμε!!! Αμάν! Καταργήθηκε η περισπωμένη!!!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

τι μου λες ρε δημητρη, για τους πολιτικους????

ξερεις ποσοι γκει υπαρχουν που πιστευουν οτι τους βλεπει ο θεος σε οτι κανουν???( ναι αυτος των εβραιων)

σσσσσ οι ελληνες κοιμουνται.....

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Στο παρακάτω link θα δείτε 4 posts που ανάρτησα στο forum της Ντόρας. (Τα τρία πρώτα τα έγραψα ως συνέχεια και το τέταρτο την επόμενη μέρα πιό συνοπτικά, γιατι δεν έβλεπα να αναρτώνται). Γενικά, εκτός από τη δράση των συλλογικοτήτων, θεωρώ χρήσιμη την παρουσία των θεμάτων που μας αφορούν από όλους εμάς, σε διάφορα fora. Έχω γράψει σε πολιτικούς, μέχρι και στο ΕΣΡ, τα ιδιωτικά γράμματα και e-mail πάντα επώνυμα, ενώ τα posts ως Dimitris T. Κάποιοι απάντησαν, κάποιοι όχι.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Πέτρος

Απ:Θεσπίστηκε γάμος ομοφύλων στην Αργεντινή πριν από 1 Μήνας, 2 Εβδομάδες  
Παιδιά, δεδομένων των συνθηκών, μια χαρά τα πάμε...

Σε μια κοινωνία που μέχρι πριν 6 χρόνια είχε ως πρότυπα ανθρώπων με μεγαλύτερη λαϊκή αποδοχή (70-80%) τον Χριστόδουλο και τον Καραμανλή, που αν κάνουμε ένα γκάλοπ μεταξύ των γυναικών για το Άγιο Όρος βάζουν μπροστά την παράδοση και χέστηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματά, που ακόμα η κρίσιμη δήλωση για να πάμε να γαμηθούμε είναι το 'out of gay scene', που χαρακτηρίζουμε τους gay ακτιβιστές 'ροζ ταλιμπαν', τι να μας κάνουν οι πολιτικοί;
Έχουμε κληρονομήσει ένα τραγικό πρόβλημα ταυτότητας.

Οκ, δε λέω, να διεκδικούμε όλο και πιο σοβαρά τα αιτήματά μας, αλλά θεωρώ ότι παράλληλα, αν όχι πρώτα, πρέπει να βρούμε καλύτερους τρόπους ενημέρωσης, κινητοποίησης και συνεργασίας των ΛΟΑΤΑ. (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Αλλόκοτοι)

Επίσης θεωρώ ότι χρειάζεται κάποια στιγμή να γίνει επιτέλους και μια γκέι ατζέντα, με κοινή συναίνεση από όλες τις ομάδες του χώρου, ώστε να μπει μια σειρά και να οργανωθούν πιο σοβαρά πράγματα.
Οι κοινωνικές διεκδικήσεις χρειάζονται την πολυφωνία, χρειάζονται όμως τελικά και μια συναίνεση πάνω στη διεκδίκηση.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Phd

Άντε και στα δικά μας...αν και στην Αργεντινη έπρεπε να γίνει πρώτα μια επανάσταση...Πάντως εδώ ακόμα οι νομοθέτες δεν έχουν τα κότσια...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Dimitris T έγραψε:
Στο παρακάτω link θα δείτε 4 posts που ανάρτησα στο forum της Ντόρας. (Τα τρία πρώτα τα έγραψα ως συνέχεια και το τέταρτο την επόμενη μέρα πιό συνοπτικά, γιατι δεν έβλεπα να αναρτώνται). Γενικά, εκτός από τη δράση των συλλογικοτήτων, θεωρώ χρήσιμη την παρουσία των θεμάτων που μας αφορούν από όλους εμάς, σε διάφορα fora. Έχω γράψει σε πολιτικούς, μέχρι και στο ΕΣΡ, τα ιδιωτικά γράμματα και e-mail πάντα επώνυμα, ενώ τα posts ως Dimitris T. Κάποιοι απάντησαν, κάποιοι όχι.

www.dorabak.gr/dialogos

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Απ:Θεσπίστηκε γάμος ομοφύλων στην Αργεντινή πριν από 1 Μήνας, 1 Εβδομάδα  
Καταγγέλω στους αναγνώστες του φόρουμ, ότι στο link που παρέθεσα, ενώ με καθυστέρηση αναρτήθηκαν τα post μου, τώρα πάλι οι υπεύθυνοι τα διέγραψαν. Είναι λυπηρό τοποθετήσεις πολύ κοσμιώτερες και ουσιαστικώτερες από άλλες, που παραμένουν αναρτημένες, να διαγράφονται. Είναι φανερό ότι αυτό έγινε λόγω του περιεχομένου τους. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει φιλελεύθερο κόμμα άλλο από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία. Ούτε του Μάνου, ούτε τίποτα. Είναι σαν να βάζεις την κυβέρνηση Θαπατέρο πλάι πλάι με την Ελληνική, που έκανε παρέμβαση υπέρ του Μπερλουσκόνι στο ΕΔΑΔ. Καταλαβαίνετε τώρα τι σόι φιφλελεύθερο κόμμα θα γίνει με το Μαρκογιαννάκη κλπ. Πρέπει όμως να αναζητήσουμε τις δικές μας ευθύνες γι΄αυτό. Σε άλλο διάλογο απάντησα στο φίλο Παναγιώτη, που έλεγε: είμαι ομοφυλόφιλος. Πρέπει σώνει και καλά να είμαι και ανθέλληνας; Είναι τρομακτικό το βάρος της αυτοακύρωσης που μας έχουν επιβάλλει. Ότι κάποιοι ελληνομέτρες έχουν ορίσει όπως επιθυμούν τα όρια της Ελληνικότητας. Σε όλους, κι εγώ μαζί περισσότερο ίσως από άλλους. Ας προσπαθήσει ο καθένας να το πετάξει από πάνω του. Αυτό γίνεται καλύτερα μέσα από την επικοινωνία μεταξύ μας.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα