Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 180 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Harvey Milk
moderator
Moderator
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Harvey Milk πριν από 3 Χρόνια  
Πες τη γνώμη σου!

Τι μπορούμε ν’ αποκομίσουμε από τη ζωή του Χάρβεϊ Μιλκ σήμερα στην Ελλάδα; Τι διδάγματα κρατάμε από τη δράση του για τη σημερινή εποχή;

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Ναομι

Απ:Harvey Milk πριν από 3 Χρόνια  
Οτι θα πρεπει να πολεμαμε για τα δικαωματα μας οταν η κοινωνια δεν μας αποδεχεται οπως αρμοζει συμφωνα με με τους νομους των ανθρωπινων διακαωματων. Ειλικρινα συγκινηθηκα με τους αγωνες του και με την ασβεστη ψυχικη του δυναμη(ειδα την ταινια, και μεχρι να την δω δεν ηξερα καν οτι υπηρξε τετοιος ανθρωπος που εκανε τους πρωτους αγωνες για τα δικαιωματα μας!). Κριμα που δεν ειναι πια μαζι μας(αν και θα ηταν τωρα 70αρης περιπου...)Ηταν (και ειναι μεσα μας) ενας πραγματικος ηρωας!!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
gay giatros

Απ:Harvey Milk πριν από 3 Χρόνια  
oti o Milk itane enas iroas. auto apokomisa ego. Ki oti an den ipirxe autos emeis simera den tha eixame tin eleutheria mas.

kati tetoious prepei na mimoumaste kai o katheis me ton tropo na polemaei gia ta dikaiomata mas, kai gia to gay kinima.

Mou arese pou pote den egkateleipse, mexri kai ton oraio gkomeno tou thisiase gia ta dikaiomata ton gay. Latrepsa pou itane paneksipnos kai iksere na tous dinei tis katalliles apantiseis. agapisa to gegonos oti itane psixraimos me tous ilithious tous fontamentalistes kai me eksipnous tropous prospathouse na anairesei tin ritoriki misous pou kanane kai na pairnei ton kosmo me ton meros tou. thaumasa to kouragio tou na bgei live stin skini parolo pou tou stalthike apeilitiko minima oti tha ton skotosoune, giati iksere oti etsi tha apogoiteue olon ton kosmo apo kato kai tha edeixne oti fobatai.

kai tautoxrona, katarthone na itane glikos kai romantikos, kai na agapaei ki olas, na einai emotional, na zei tin zoi me oli tou to einai.

O milk einai mia empneusi. auto einai. protipo gia tous gay. diadoste ton oso mporeite!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Απ:Harvey Milk πριν από 2 Χρόνια, 12 Μήνες  
Ο Milk ήταν ένας πρωτοπόρος του gay κινήματος. Είχα δει το "Τhe times of Harvey Milk" του 1984 στις Νύχτες Πρεμιέρας, που γίνονται το Σεπτέμβριο, πριν 1-2 χρόνια. (Τις συνιστώ, έχουν ωραίες ταινίες, φέρνουν gay θέματα και ταινίες που συνήθως δεν τις βλέπεις μετά στις αίθουσες. Τις ταινίες που κάνουν πάταγο και ούτως ή άλλως μπορώ να τις δω και μετά, τις αφήνω γιά μετά). Με άγγιξε πολύ αυτή η ταινία. Η άλλη ήταν ένα κάπως ξερό ντοκυμαντέρ. Ο Σων Πεν απλώς υπέροχος. Είχε και μιά φυσική ομοιότητα με τον Milk. Aυτή η ταινία έβαλε στο θέμα και πολλά straight άτομα που την είδαν, γιατί ήταν πολύ καλή και ως ταινία. Με συγκίνησε. Με αφορούσε. Μου αρέσουν τα gay θέματα. Όχι πως δε βλέπω ή δε διαβάζω φυσικά και άλλα, αλλά εκείνα έχουν ένα είδος "δανεικής" συγκίνησης. Είναι πολύ σημαντικό τελικά να μπορείς να ταυτιστείς, αυτό βιώνουν και οι straight με τις ταινίες που βλέπουν. Γι' αυτό συμπαθώ τη βιβλιοθήκη και την ταινιοθήκη του βιβλιοπωλείου "πολύχρωμος πλανήτης", που διαφημίζεται και στο site σας.

Ο Milk γιά μένα και γιά όλους του gay ήταν μιά παρουσία καταλυτική. Ευόδωσε κάτι που ήδη είχε αρχίσει να γίνεται σε επίπεδο κοινωνίας, αλλά και χαρισματική, αφού το πήγε παραπέρα. Συνέβαλε πολύ στην ενσωμάτωση των gay αιτημάτων στα αιτήματα των κοινωνικών κοινημάτων γιά ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς να συμβεί αυτό που σε άλλες περιπτώσεις έγινε: διάλυση και αραίωση των gay αιτημάτων, συμμετοχή gay ατόμων σε κινήματα λόγω της δυσαρέσκειας και μετά παραγκωνισμός. Όχι. Συμμετοχή, αλλά πάντα με διακριτά και σταθερά αιτήματα. Είναι όμως η δράση του και ένα ερώτημα γιά όλους: τι έχω κάνει εγώ;;; Τίποτα; Δεν μπορώ, δεν τολμώ;;; Να το σκεφτούμε και πάλι: συμμετοχή στο pride, "ροζ ψήφος"; (αν και διαφωνώ με τον όρο), ενημέρωση μέσω των gay sites, μιά ρημαδοϋποστήριξη στις gay οργανώσεις; Δεν μπορεί, κάτι θα μπορεί να κάνει ο καθένας.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

Η απαντηση για την ωρα για μας ειναι η πολιτικοποιηση.
Ενωθειτε, εμφανιστειτε ως γκει (αν μπορειτε)... και διεκδικηστε!
Αυτο ηταν το παραδειγμα του...

Αρχιζουμε λοιπον τωρα... στιες επομενες εκλογες!!!
Ψηφιστε αυτους που μας υποστηριζουν μονο!!!!

Το 10% του πληθυσμου μπορει να ανεβοκατεβαζει κυβερνησεις...
Συνειδητοποιηστε το!!!!!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Kwstis

Deite auto to ar8raki kai ti suzitisi pou akolou8ei sta comments:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&am...=4&artid=4500165

Dierwtomai twra diavazontas ola auta kai skeftomai... mipws telika emeis ws gay stin ellada tou simera apolambanoume ontws tous karpous twn agwnwn tou milk pou eginan stin alli akri tou atlantikou prin apo tosa xronia? emeis telika ti kanoume o ka8enas mes ti mikri tou zwi.. estw ws ena elaxisto deigma sunexisis autou tou agwna...? dierwtomai...

H diki mou apopsi gia to milk opws tin egrapsa sta comments apo katw:

eida kai ego ti tainia kai mou ekane foberi entupws to gegonos oti ta epixeirimata tis suntiritikis amerikis gia to proposition 6 stin California pou parousiazontai stin tainia alla kai oi apopseis pou feronati kata tou nomou pou 8a apagoreue tote tin apolusi/diakrusi omofilofilwn me kritirio to sexoualiko prosanatolismo itan akribws ta idia me (1975-78) me auta pou akoume sti simerini ellada gia to dikaiwma twn gay sti sumboiwsi kai tin anagknwrisi autis apo to kratos (2008-9).

Kata tin apopsi mou einai geloio na sugkrinoume tin omofilofilia me ka8e eidous idietairotites pou mporei na exei kapoios sti sexoualiki tou zwi (px.sadismos pou anaferetai edw apo tin kataxwrisi tou hari, H'' oti allo) pou sto katw katw mporei na isxuoun gia olous tous an8rwpous eite gay eite str8 eite otidipote allo. Den exei kamia basi i sugkrisi. Gi osous apo emas gnwrizoume omofilofilous proswpika, kai eidika an exoume filous pou agapoume k ektimoume gia to poioi einai kai oxi gia to pws H'' me poious kanoun sex, 8a einai sigoura pasifanes oti autoi oi an8rwpoi den einai oute arrwstoi oute anwmaloi. Gia osous den gnwrizoun kanenan gay proswpika mallon diakrunw mia imima8eia kapou ekei kai polu fovo gia to agnwsto... An emeis exoume problima me tin diaforetikotita, auto pi8anotata 8a dilwnetai kai se alles ekfanseis tis zwis mas, opws i 3enofovia kai i ka8e morfi ratsismou.. Auto 8a prepei na mas krousei ton kwdona tou kindunou gia to poso sebomaste telika ton AN8RWPO pou brisketai akribws dipla mas... Ton plision an 8elete...

Opws kai na xei, i tainia itan katapliktiki kai proteinw se olous na tin doun. Ali8ini, Dunati, me metro stin apodosi tou xaraktira tou Harvey Milk, deixnontas adunamies aki proterimata enos an8rwpou stis prospa8eies tou gia kati pio megalo, gia mia idea... Na xame k meis enan tetoio HGETH, ki as min itan gay... Isws i ellada mas na itan diaforetiki simmera.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
gay giatros

Απ:Harvey Milk πριν από 2 Χρόνια, 11 Μήνες  
pros dimitris T

o oros pou tha tairiaze kalitera einai i polixromos psifos

o katheis me tin diaforetikotita tou kai to xroma tou

sosta ?

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Προς gay giatros,

κατ' αρχήν κ. συνάδελφε να σας ευχαριστήσω γιά την επικοινωνία.

Συμφωνώ ότι η ψήφος είναι πάντα πολύχρωμη. Ο όρος "ροζ ψήφος" ίσως απηχεί την ετεροφυλοφιλική αντίληψη γιά τα gay θέματα και αυτούς που ψηφίζουν με αυτά τα κριτήρια.

Οι gay είναι "όλων των χρωμάτων", αντιλήψεων κλπ. Πάντως γιά μένα που εκφράζω την άποψή μου χωρίς να διεκδικώ "αντικειμενικότητα", τα χρώματα δεν είναι όλα ίδια. Αν και είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει τους άλλους, δε θεωρώ ότι είναι ανοικτή όλη η γκάμα των πολιτικών αντιλήψεων που μπορεί (συνεκτικά με όλη την προσωπικότητά του) να ενστερνίζεται ένας ομοφυλόφιλος, εκτός αν διαιρεί την προσωπικότητά του, όπως συχνά τη ζωή του σε "κουτάκια".

Κάτι που οι περισσότεροι έχουμε κάνει, και ο γράφων, αλλά καλό είναι όσο μπορούμε να το αποφεύγουμε και να αποκαθιστούμε τη συνοχή μας.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Προς gay giatros,

κατ' αρχήν κ. συνάδελφε να σας ευχαριστήσω γιά την επικοινωνία.

Συμφωνώ ότι η ψήφος είναι πάντα πολύχρωμη. Ο όρος "ροζ ψήφος" ίσως απηχεί την ετεροφυλοφιλική αντίληψη γιά τα gay θέματα και αυτούς που ψηφίζουν με αυτά τα κριτήρια.

Οι gay είναι "όλων των χρωμάτων", αντιλήψεων κλπ. Πάντως γιά μένα που εκφράζω την άποψή μου χωρίς να διεκδικώ "αντικειμενικότητα", τα χρώματα δεν είναι όλα ίδια. Αν και είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει τους άλλους, δε θεωρώ ότι είναι ανοικτή όλη η γκάμα των πολιτικών αντιλήψεων που μπορεί (συνεκτικά με όλη την προσωπικότητά του) να ενστερνίζεται ένας ομοφυλόφιλος, εκτός αν διαιρεί την προσωπικότητά του, όπως συχνά τη ζωή του σε "κουτάκια".

Κάτι που οι περισσότεροι έχουμε κάνει, και ο γράφων, αλλά καλό είναι όσο μπορούμε να το αποφεύγουμε και να αποκαθιστούμε τη συνοχή μας.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
xenobatis

Αυτό που συγκράτησα από την ταινία είναι η παρότρυνση του Milk προς του gay ,να βγουν απ’ την ντουλάπα ,να μιλήσουν στους δικούς τους και στους φίλους τους να γίνει σαφές στον πληθυσμό ότι όλοι έχουν κάποιο γνωστό, φίλο ή συγγενή πούστη. Νομίζω ότι στην Ελλάδα έχουμε ακόμα βήματα πολλά να κάνουμε στη κατεύθυνση αυτή. μετά λύπης μου βλέπω συχνά πυκνά από νεαρούς σε ηλικία πούστηδες και λεσβίες να ζητούν αλληλοκάλυψη σε ένα εικονικό γάμο. Δεν μπορώ να τους κρίνω όλους συλλήβδην αρνητικά αλλά υποψιάζομαι ότι για κάποιες απ’ αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ότι απλά δεν θέλουν να ξεβολευφτούν και να αντιπαρατεθούν είτε με την οικογένεια τους είτε με τον εργασιακό τους χώρο. όσον αφορά εμένα έχω κάνει στο βαθμό που μπορούσα τα ανοίγματα που έπρεπε στην ζώνη επιρροής μου. Είναι γνώστες της διαφοράς μου και οι φίλοι μου και οι εργοδότες μου και μέρος των συγγενών μου και λέω μέρος των συγγενών γιατί συμφωνώ με κείνο το άρθρο το 10% που λέει ότι δεν είναι πάντα λειτουργικό να το λες σε όλους. Κάποιοι άνθρωποι αδυνατούνε να αντικρίσουν την πραγματικότητα και το μόνο που θα καταφέρεις αν επιμείνεις είναι να τους στερήσεις τα ζωτικά τους ψεύδη και να τους κάνεις δυστυχείς. Όπως ας πούμε τι νόημα θα έχει να πείσεις μια από αυτές τις θείτσες που γυρνάνε στη εκκλησιές και στα ξωκλλήσια και ανάβουν τα καντήλια και τα σκουπίζουν και τα στολίζουν με βασιλικά και κρίνα ότι δεν υπάρχει θεός, μόνο δυστυχία μπορείς να τους φέρεις κομίζοντας τους αυτή τη γνώση.
Σήμερα πια πρέπει να πω ότι η ομοφυλοφιλία μου είναι γνωστή σε ένα ευρύ κύκλο και χαίρω παρά τούτα σεβασμού και εκτίμησης. όχι ότι δεν συνάντησα πότε αντιδράσεις άλλα κατάφερα τις περισσότερες φορές να τις αντιμετωπίσω επιτυχώς κυρίως διαβρώνοντας τις ομοφοβικές τους αντιλήψεις σταδιακά, αργά αλλά σταθερά και με σεβασμό πάντα στην προσωπικότητα του κάθε αντιπάλου, συχνά κάνοντας υπομονή για μεγάλο διάστημα. όμως είναι αλήθεια ότι στάθηκα αρκετά τυχερός, ή άλλως η επιλογές μου, ακόμα και αυτές που γινόταν ασυνείδητα, ήταν σωστές.
Επίσης μια σκέψη που μου γεννήθηκε μέσα από αυτή την παρότρυνσή του Milk για την έξοδο απ την ντουλάπα είναι ότι αυτό που θα έδινε μια νέα ώθηση στο ζήτημα της αποδοχής της ομοφυλοφιλίας, και όχι μόνο, θα ήταν να αρχίσουν να βγαίνουν απ’ την ντουλάπα οι bisexual άντρες και γυναίκες και ζευγάρια να το αποκάλυπταν καταρχήν μεταξύ τους έπειτα στους φίλους τους και γιατί όχι στους συγγενείς τους. Στην Ελλάδα νομίζω αυτό δεν έχει συμβεί καθόλου ή ελάχιστα με αποτέλεσμα τα ιδιαίτερα συντηρητικά μυαλά να μην μπορούν να αντικρίσουν ότι οι διασπορά των ομοφυλόφιλων πρακτικών είναι πολύ πιο εκτεταμένη από το 10% των straight-gay.(εγώ πάντως έχω βαρεθεί πια να το κάνω με κάποιον και μετά να μου μιλάει για το πόσο ευτυχισμένη οικογένεια έχει)

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα