Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 104 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Πού πήγαν όλοι οι άντρες;
(0 μέλος/η είναι εδώ) 
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Πού πήγαν όλοι οι άντρες;
"θρήσκοι, παπούδια, νεοδημοκράτες"

Πού πήγαν όλοι οι άντρες; πριν από 2 Χρόνια, 10 Μήνες  
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Πού πήγαν όλοι οι άντρες;

Θεωρώ απαράδεκτη αυτή τη φράση. Από που και ως που οι θρήσκοι , τα παπούδια (οι ηλικιωμένοι υβριστικά) ή οι νεοδημοκράτες είναι πιο ταιριαστό να είναι ρατσιστές;
Πρόκειται για αναπαραγωγή μιας προκατάληψης από έναν άνθρωπο που επανειλημμένως έχει εκφραστεί αναλόγως ενώ ισχυρίζεται ότι είναι και μορφωμένος (γλωσσομαθής, ταξιδεμένος, ψυχολόγος κλπ). Είναι ντροπή οι ομοφυλόφιλοι που το παίζουν άνθρωποι με αισθητική, ανοιχτόμυαλοι και αντι-ρατσιστές να εκφράζονται με μίσος και με κλισέ.
Προσωπικά είμαι θρήσκος, νεοδημοκράτης και σέβομαι ΚΑΘΕ άνθρωπο μεγάλης ηλικίας γιατί κάτι μπορώ να μάθω από ΟΛΟΥΣ. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ασύμβατο μεταξύ των παραπάνω και του να είσαι ομοφυλόφιλος. Και καιρός το διάβασμά σας να πάει και προς αυτήν την κατεύθυνση και όχι μόνο στα blogs στο ίντερνετ ή σε μεμονωμένες δηλώσεις ανθρώπων ανάξιων λόγου.
Σας παρακαλώ να εκφράζεστε καλύτερα. Σκοπός σας είναι να φέρνετε τους ανθρώπους σε σχέσεις αλληλοκατανόησης και όχι να εκτονώνεστε (από τι άραγε) σε αποδιοπομπαίους τράγους.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
kostas

Απ:Πού πήγαν όλοι οι άντρες; πριν από 2 Χρόνια, 10 Μήνες  
Λέγεται και χιούμορ.. Αλλά μάλλον δεν το κατέχεις.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
gay θρήσκος ΝΔ and proud of it :-)

Είναι πολύ βολικό με κάθε ευκαιρία και σε άσχετο χώρο ή χρόνο να κοπανάμε ένα τσιτάτο και μετά να προσπαθούμε να το σώσουμε συνεχίζοντας την προσβολή σε άλλους ανθρώπους.
Και σόρρυ φιλαράκο εξακολουθώ να μη το θεωρώ χιούμορ. Και ακόμα και η απάντησή σου είναι επιθετική ("αλλά μάλλον εσύ δε το κατέχεις" -και νομίζεις ότι με τάπωσες. Κάνε και μια στροφή τώρα και φύγε τελετουργικά, αφού νομίζεις ότι ξεμπερδέψαμε).
Και αν όντως είναι χιούμορ , ακόμα και αυτό έχει καταντήσει κλισε και βαρετό. Έχω ακούσει παρόμοιες εκφράσεις για το ίδιο θέμα και με ανάλογο ύφος πολλάκις. Επιθετικότητα είναι, από καταπιεσμένες υπάρξεις. Ψυχική ηρεμία και πληρότητα σας εύχομαι

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
moderator
Moderator
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
αγαπητέ φίλε,

αν διαβάσεις προσεκτικότερα το άρθρο μου, λέω ότι οι ταμπέλες ορίζουν ότι αυτές οι κατηγορίες είναι ρατσιστές, όχι ότι εγώ συμφωνώ με αυτό. Το αντίθετο, μάλιστα, επισημαίνω πόσο αστήριχτη είναι η εύκολη κατηγοριοποίηση σε ταμπέλες. Γι' αυτό έχω βάλει σε παρένθεση το "πρέπει να", λες και όποιος ανήκει σε μια από αυτές τις ομάδες (και άλλες) πρέπει σώνει και καλά να είναι ρατσιστής, σε αντίθεση με τους μουσικούς, λόγου χάρη, που πρέπει σώνει και καλά να είναι ανοιχτόμυαλοι.

Όσο για τη λέξη "παπούδι" στο δικό μου λεξιλόγιο είναι μια λέξη πολύ τρυφερή όχι υβριστική.

Πριν επιτεθείς λοιπόν, διάβαζε λίγο πιο προσεκτικά.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Ειρήνη ημίν :-)

Δε συνεννοούμαστε. Σου λέω πολύ απλά ότι καμία από αυτές τις ομάδες που επικαλείσαι δεν θεωρείται ότι επηρεάζουν τον κόσμο τους ώστε αυτοί να ρέπουν προς ρατσισμό. Κατ'ουσίαν κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Το στηρίζεις σε δηλώσεις μεμονωμένων ηλικιωμένων που χρειάζονται βοήθεια, υπουργοποιημένων κομματόσκυλων ή γραφικών παπάδων.
Και για να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Γνωρίζω 5 περιπτώσεις όπου οι ηλικιωμένοι αποδείχτηκαν οι πλέον ανοιχτόμυαλοι στο θέμα της ομοφυλοφιλίας ίσως επειδή κινούνται από αγάπη και όχι από προσδοκίες και κλισέ της κοινωνίας. Και ίσως επειδή έχουν κατασταλλάξει και αντιληφθεί ότι αλλού είναι η ουσία. Ακόμα και αν κάτι τους ξενίζει (πολύ λογικά, λόγω υπόβαθρου) αυτό μένει τις περισσότερες φορές εκεί και δεν αναπτύσσουν ρατσιστική συμπεριφορά. Έπειτα αναφορικά με τα πολιτικά κόμματα, ο ρατσισμός δεν αναφέρεται πουθενά στην ιδεολογία κανενός κόμματος. Πως θα μπορούσε άλλωστε θα μου πείτε. Οπότε αυτό που μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το διφορούμενο των δηλώσεων, το ασύμβατο, το δήθεν αυτών ή οι πολιτικές που (δεν) εφαρμόζονται. Και εδώ σας παραπέμπω σε δηλώσεις στελεχών του πασοκ, του συνασπισμού ή του ΚΚΕ. Και ας θυμηθούμε τις δηλώσεις του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού. Και αν πάλι πιστέυετε ότι "όλοι τα ίδια είναι" γιατί επιτέλους η ΝΔ έχει συνδεθεί με τον φασισμό; Και τέλος αναφορικά με τους "θρήσκους" είναι καιρός να διαχωριστούν μεταξύ τους οι έννοιες πίστη, θρησκεία, εκκλησία, εκκλησίασμα, ιερατείο. Ποιος είπε ότι οι θρήσκοι συνδέονται με ρατσισμό; Που το είδατε αυτό; Πόσους θρήσκους ανθρώπους έχετε γνωρίσει στις ζωές σας που να είναι ρατσιστές; Τα μεμονωμένα κρεσέντα δεν "αντιπροσωπεύουν" καμία ομάδα. Αντίθετα όπως είπα και στο πρώτο δημοσίευμα προσβάλλουν. Και όσο δεν το ξεκαθαρίζετε αυτό τόσο δημιουργούνται λανθασμένες εικόνες σε ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν λίγο περισσότερο ή να δουν τα πράγματα εκ των έσω αυτών των "ομάδων".
Σωστά όλα αυτά για τους μουσικούς. Είναι γεγονός ότι η κοινωνία περιμένει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά από αυτούς. (εκεί είναι το λάθος). Παρ'όλα αυτά οι ίδιοι οι μουσικοί-και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες του ευρύτερου τομέα- (και έχω και εδώ γνώση εκ των έσω) προωθούν τέτοια αντίληψη(περι ευαισθησίας, ανοιχτού πνεύματος κλπ) και μεγάλος αριθμός από αυτούς πράγματι την επαληθεύουν στατιστικά. Ωστόσο δεν γνωρίζω καμία ταμπέλα πάνω από αυτές τις 3 ομάδες (παπούδια,θρήσκοι,ΝΔ) (που συγκεντρώνουν εκατομμύρια Ελλήνων- άρα όχι απλά ομάδες) που να λέει (ή να υπονοεί) ότι (πρέπει να) ασπάζονται το ρατσισμό. Συντηρητικοί ναι, παραδοσιακοί ναι, δογματικοί ναι. Αυτές είναι υπαρκτές (και ψευδείς) ταμπέλες. Αλλά ρατσιστές; Τέτοια εικόνα έχουν στην ελληνική κοινωνία; Η ελληνική κοινωνία τέτοια συμπεριφορά αναμένει σαν πιο πιθανή από αυτές τις "ομάδες";
Δεν υπάρχει πραγματική συμμετρία μεταξύ των παραδειγμάτων (μουσικών και 3 ομάδων) με αποτέλεσμα να δημιουργείται η αντίθετη αίσθηση από το επιθυμητό. Το άρθρο κλείνει πολύ ωραία αλλά είσαι σίγουρος ότι αυτή η συντομότατη αλλά έντονη αναφορά στις 3 αυτές ομάδες πετυχαίνει αυτό που θέλουμε;

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
moderator
Moderator
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φίλε μου,
οι ταμπέλες βασίζονται σε στερεότυπα. Τα στερεότυπα μπορεί να έχουν κόκκους αλήθειας ή πάλι να απέχουν παρασάγγες από την πραγματικότητα.

Τη λέξη ρατσισμός τη χρησιμοποιώ εδώ καταχρηστικά, με τη γενικότερη (ελληνική) έννοια των διακρίσεων και όχι αποκλειστικά των φυλετικών διακρίσεων.

Το στερεότυπο που επικρατεί για τους ηλικιωμένους, τους νεοδημοκράτες ή τους θρήσκους τούς θέλει συντηρητικούς και φορείς καταπίεσης προς άλλες ομάδες. Ισχύει αυτό για όλους; Προφανώς όχι. Κι αυτό ακριβώς λέω στο άρθρο μου! Όπως δεν ισχύει το στερεότυπο για τους μουσικούς - ή για τον αριστερό-αντιεξουσιαστικό χώρο (που θεωρείται αυτόματα εξαγνισμένος από ρατσισμό), όπως θα διαβάσεις στο άρθρο μου αυτή τη βδομάδα στην Athens Voice.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Άθεος

Πόσους θρήσκους ανθρώπους έχετε γνωρίσει στις ζωές σας που να είναι ρατσιστές;

Εγώ πάλι θα σε ρωτήσω το εξής: Πόσους θρήσκους ανθρώπους έχεις γνωρίσει που να ΜΗΝ είναι ρατσιστές; Εγώ από την δική μου εμπειρία, στην Ελλάδα ζω και έχω γνωρίσει εκατοντάδες, θα πω κάνεναν-καμία. Εσύ μπορεί να είσαι η εξαίρεση που να επιβεβαιώνει, ενδεχομένως, τον κανόνα.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
ελένη

Ποιοί πάνε στο Pride Λύο? πριν από 2 Χρόνια, 10 Μήνες  
Λύο, στην στήλη σου γράφεις πως «Στη διαμαρτυρία του Σαββάτου πήγαν άνθρωποι που δεν πατάνε το πόδι τους στο Pride», δηλαδή τι είδους άνθρωποι? Καλοί, κακοί, οι λεσβίες?

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μάνος

Απ:Ποιοί πάνε στο Pride Λύο? πριν από 2 Χρόνια, 10 Μήνες  
Προφανώς εννοεί ότι στο Πράιντ πηγαίνουν οι πιο πολιτικοποιημένοι γκέι. Οπότε προφανώς εννοεί ότι στα Εξάρχεια πήγαν αυθόρμητα άνθρωποι που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν σε ακτιβιστικές δράσεις και αυτό το θεωρεί θετικό γιατί σημαίνει ότι ο κόσμος αρχίζει να δραστηριοποιείται. Εγώ που δεν είμαι καχύποπτος έτσι το καταλαβαίνω. Εσύ μήπως βλέπεις φαντάσματα;

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Λύο

Απ:Ποιοί πάνε στο Pride Λύο? πριν από 2 Χρόνια, 10 Μήνες  
Καλησπέρα Ελένη & Μάνο,
δίκιο έχετε, δεν το διευκρίνισα αρκετά. Εννοούσα αυτό που γράφει ο Μάνος: ότι για να πας στο Πράιντ πρέπει να έχεις ξεπεράσει κάποια εμπόδια μέσα σου και να καταλαβαίνεις την πολιτική σημασία που έχει ως διαμαρτυρία-εορτασμός της διαφορετικότητας και του δικαιώματός μας να είμαστε όπως θέλουμε, όπου θέλουμε.

Στη διαμαρτυρία του Σαββάτου είδα ένα δυο ανθρώπους που στο Πράιντ δεν πατάνε είτε για λόγους δικής τους ορατότητας είτε επειδή δεν το θεωρούν αρκετά σοβαρό ή σημαντικό.

Για να μην παρεξηγηθώ: το Πράιντ δεν θα αλλάξει τον κόσμο. Είναι απλά ένα μέσο απ' όλα όσα έχουμε στη διάθεσή μας για να πάμε πιο μπροστά. Για κάποιες είναι υπερβολικά χαζοχαρούμενο, για άλλους είναι υπερβολικά πολιτικοποιημένο, για άλλες πάλι δεν είναι αρκετά επιθετικό και πολιτικοποιημένο.

Αυτό που είδα εγώ πάντως όλες τις φορές που πήγα ήταν ανθρώπους περήφανους, χαρούμενους, θυμωμένους, καθόλου ομογενοποιημένους, που διεκδικούν ο καθένας και η καθεμία ολόκληρη τη ζωή του, με παρησσία, χιούμορ και (ασυνήθιστο για Ελλάδα) μεγάλη αδελφικότητα.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα