Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.



Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 68 επισκέπτες on-line.
Γεια χαρά, Επισκέπτης

Ενώ εσύ κοιμόσουν
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Ενώ εσύ κοιμόσουν

Ενώ εσύ κοιμόσουν 24/06/2009 05:12 #2026

  • o gay tis geitonias
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Ενώ εσύ κοιμόσουν

Σχετικά με την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Γαλλία, το βιβλίο "Ομοφυλοφιλία, μια Παγκόσμια Ιστορία" λέει ότι δεν ήταν ο ντε Καμπασερέ που έφερε αυτό το μέτρο, παρόλο που αυτή είναι η γενική πεποίθηση. Λέει ότι αυτός συνέβαλλε στον Ναπολεόντειο Κώδικα και στο Αστικό Δίκαιο, όχι το Ποινικό και ότι η αποποινικοποίηση οφείλεται στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση που φρόντισε να μην αναφέρεται ο σοδομισμός καθόλου στο νέο Ποινικό Κώδικα του 1791.

Απ:Ενώ εσύ κοιμόσουν 27/06/2009 06:09 #2046

  • gay giatros
Πολύ ωραίο το άρθρο αυτό, αλλά έχω μία ένστανση για ένα κομμάτι του κειμένου, που ανάφερει τον λόγο που αφαιρέθηκε η ομοφυλοφυλία απο τις ψυχικές διαταραχές (και που δίνει αφορμή στον κάθε αδαή η τουλάχιστον στον κάθε μη σχετικό να αμφισβητήσει την εγκυρότητα της ψυχικής μας υγείας!)

οι αμερικάνοι δεν αφαιρέσανε απο το εγχειρίδιο της αμερικάνικης ψυχιατρικής εταιρείας την ομοφυλοφυλία επειδή μερικοί γκέι ακτιβιστές τους σπάγανε 'απλά' τα νεύρα. Είναι λίγο πιο πολύπλοκό το θέμα.
Καταρχάς πρώτα πρέπει να αναρωτηθούμε ΓΙΑΤΊ η ομοφυλοφυλία κατατάχθηκε στις ψυχικές ασθένειες. Και γι αυτό πρέπει να πάμε ένα αιώνα πιο πίσω περίπου, όταν ζούσε ο Φρόιντ και έθεσε τις βάσεις για την ψυχιατρική και την ψυχανάλυση. Ο ίδιος είχε δηλώσει το γνωστό στην μάνα ενός γκέι παιδιού που του είχε στείλει γράμμα ανυσηχώντας για τον γκέι γιό της: η ομοφυλοφυλία δεν αποτελεί πλεονέκτημα, αλλά δεν υπάρχει καμιά ψυχοπαθολογία, καμία υποβάθμιση, δεν μπορεί να καταταγεί ως ασθένεια. Πιστεύουμε οτι ειναι ένα είδος 'προσκόλλησης' και 'μη φυσιολογικής ωρίμανσης' σε κάποιο στάδιο διαμόρφωσης της 'φυσιολογικής' σεξουαλικότητας (αυτή είναι η ετερόφυλη, βλέπουμε ήδη απο δώ το δηλητήριο της εκκλησίας περί ΄φυσιολογικού', που ως γνωστόν ξεκίνησε το μεσαίωνα).
Από τότε, και οι ακόλουθοι του, αλλά και πάρα πολλοί ψυχίατροι, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, προσπαθούσανε να αποδείξουνε οτι η ομοφυλοφυλία αποτελεί ασθένεια, επειδή έτσι τους είχε κάτσει στο κεφάλι τους. Βλέπανε προβληματισμένους γκέι και λεσβίες και τραβεστί κοκ και λέγανε οτι ορίστε, έχουνε πρόβλημα. (που να ξέρανε βέβαια οτι το πρόβλημα το προκαλούσε η κοινωνική καταπίεση και οχι το γεγονός οτι γουστάρανε ένα άτομο του ίδιου φύλου η το 'αντίθετο΄ ψυχολογικό φύλο). Κανείς τους δεν έμπαινε στην διαδικασία να μελετήσει λοατ κόσμο, στηριζότανε στις ηθικές και κοινωνικές προκαταλήψεις της εποχής και του δηλητηρίου της εκκλησίας. Με λίγο λόγια, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Αργότερα, όταν ξεκίνησε η μελέτη των λοατ ανθρώπων (1960 και μετά νομίζω, στην ελλάδα η ελληνική ψυχιατρική εταιρία το ήξερε απο το 1960 οτι δεν είναι ψυχολογικό πρόβλημα, ω ναι σας ακούγεται απίστευτο; χαχα) και υπο το βάρος των εμπειρικών δεδομένων και σε συνάρτηση με το τι ορίζει η επιστήμη της ψυχιατρικής ψυχολογικό πρόβλημα, ψυχοπαθολογία η οπως αλλιώς θέλετε το πείτε το (δηλαδή δέκα σημεία πρέπει να αγγίζει ένα φαινόμενο για να αρχίσει η νοσοκατασκευή της ψυχική νόσου, και η ομοφυλοφυλία μένει μακρύα κι απο αυτά τα δέκα ), ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΝ οτι δεν είναι ψυχολογικό πρόβλημα και το αφαιρέσανε απο τις λίστες με τις ασθένειες. Το όλο σκηνικό με την επιστήμη δεν έγινε μόνο και μόνο επειδή ξεσηκωθήκανε μερικοί ακτιβιστές(φυσικά βοήθησε και αυτό, διότι οι ψυχίατροι καταλαβαίνανε οτι μιλούσανε περί συνανθρώπων τους και δεν μπορούσανε να παίζουνε άλλο με τις ζωές τους). Ο κυριότερος λόγος ειναι οτι η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ.
Φυσικά η εκκλησία και οι πάσας μορφής μονοθειστικές θρησκείες μίσους πηγαίνανε κόντρα και πολεμούσανε κάθε είδος βελτίωσης της κατάστασης μας (όπως κάνουμε σήμερα εδώ οι δικοί μας μουτζεχιντάν λολ). Όπως κάνουνε στην Αμερική και σήμερα. (που εκεί, ΕΚΕΙ, που εκεί για πρώτη φορά πήρανε το θάρρος να βασιστούνε στις αποδείξεις των εμπειρικών δεδομένων και να πολεμήσουνε το κατεστήμενο που άρεσε σε πολλούς ρατσιστές ψυχίατρους, που κάποιοι επειδή δεν τους άρεσε η αφαίρεση εφήυρανε μια νέα μορφή εγωδυστονικής ομοφυλοφυλίας με κάτι γελοία κλινικά κριτήρια, ναι υπήρχανε κάτι γραμμούλες μέσα στο βιβλίο αλλα μετά αφαιρεθήκανε κι αυτές) οι φονταμενταλιστές και βλέπετε ακούμε και για δολοφονίες εν έτει 2000+. Γιατι όπως και να το κάνουμε, στην πολιτισμένη Ευρώπη έχουνε πάψει οι δολοφονίες εδώ και μερικά χρόνια. Εκεί που δεν τους παίρνουνε στα σοβαρά, η κατάσταση για τους λοατ ειναι καλή εως ιδανική. Σε άλλες περιοχές του κόσμου που υπάρχουνε ακόμα κομμάτια του μισαλλόδοξου τριπτύχου εβραισμός - χριστιανισμός - ισλαμισμός, μερικοί ακόμα υποφέρουνε.
Έτσι ο μοναδικός λόγος που γενικότερα οι επιστήμες εξελιχθήκανε και ο κόσμος προχώρησε μπροστά είναι γιατί οι θρησκείες έχουνε πλέον κοσμικό χαρακτήρα (ευτυχώωωωωωωωωωωωως) και δεν επεμβαίνουνε στην πολιτική του κράτους. Βέβαια στην ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γι αυτό άργησε να αλλάξει η κατάσταση και ακυρωθήκανε οι γάμοι και μείνανε εκτός του συμφώνου συμβίωσης και ακόμα και σήμερα υπάρχει ομοφοβία αλλά σιγά σιγά θα αλλάξει, γιατί - ευτυχώς - ζούμε στην ΕΕ.

αυτά ήθελα να πώ, σόρι αν μακρυλόγησα, θεώρησα οτι έπρεπει να δώσω μια σαφή απάντηση για το θέμα. Προς αποφυγη παρεξηγήσεων.

Απ:Ενώ εσύ κοιμόσουν 14/07/2009 13:56 #2316

  • Ο ξάδερφος απ' το Λονδίνο
www.amazon.co.uk/Gay-Power-Revolution-Da...247561611&sr=1-2

Ένα πολύ καλό βιβλίο.

Απ:Ενώ εσύ κοιμόσουν 15/01/2010 17:32 #3951

  • abravanel
μισαλλόδοξου τριπτύχου εβραισμός - χριστιανισμός - ισλαμισμός, μερικοί ακόμα υποφέρουνε.


Χμμμ, νομίζω οτι οι λεσβίες και ομοφυλόφιλοι ραβίνοι θα διαφωνήσουν μαζί σου για τον Εβραισμό -> abravanel.wordpress.com/2009/06/11/jews_and_glbt/

Απ:Ενώ εσύ κοιμόσουν 15/01/2010 20:46 #3952

  • Πέτρος
Abravanel,
ανεξάρτητα από το αν όλες οι ιουδαϊκές εκδοχές απόδέχονται την ομοφυλοφιλία, θέλω να αναγνωρίσω ότι τουλάχιστον υπάρχει το άνοιγμα του θέματος και η συζήτηση.

Οι περισσότεροι ορθόδοξοι χριστιανοί έχουμε πολύ προκατείλημένη εικόνα για τον ιουδαϊσμό και από την άλλη δεν έχουμε ιδέα για το πόσο οπισθοδρομική και κάθετα αρνητική είναι η απολυτότητα της ορθόδοξης εκκλησίας.

Ως παράδειγμα παραθέτω το κείμενο ενός ιερέα που θεωρείται από πολλούς ως "ο ιερέας που έχει πολλά πνευματικοπαίδια πρώην ομοφυλόφιλους" (sic).

www.alopsis.gr/alopsis/omof_gon.htm

Ο ιερέας αυτός είναι κατά τα άλλα εξαιρετικά σεβάσμια μορφή και ταπεινός άνθρωπος με καθολική αναγνώριση στην θρησκευόμενη χαϊκλασάτη αθηναϊκή κοινωνία. Παράλληλα είναι θεολόγος και ψυχίατρος. Δεν αναφερόμαστε δηλαδή σε έναν τυχαίο, απαράδεκτο ιερέα. (Τον γνωρίζω και προσωπικά γιατί ήταν στενός οικογενειακός φίλος κι επίσης η μάνα μου με είχε πάει σε αυτόν όταν στα 12 μου της είχα πει ότι είμαι ομοφυλόφιλος.)


Διαβάζοντας το κείμενο, πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο το πώς ένας μορφωμένος άνθρωπος ανακυκλώνει τόσα στερεότυπα, παραποιεί επιστημονικά δεδομένα και επιστημονικούς όρους και προχωράει τόσο άνετα σε γενικεύσεις, προσπαθώντας να προκαλέσει πανικό στο "ποίμνιο".

Δεν είμαστε απλά πίσω...
Πιάνουμε αρνητικό σκορ.
Πρέπει να προβληματιστούμε έντονα και να καλέσουμε με κάποιο τρόπο την εκκλησία σε υπεύθυνη και σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος.
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: moderator
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.50 δευτερόλεπτα