Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 138 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Κονδυλώματα στο ορθό
(0 μέλος/η είναι εδώ) 
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Κονδυλώματα στο ορθό
gamwto

Κονδυλώματα στο ορθό πριν από 2 Χρόνια, 7 Μήνες  
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Κονδυλώματα στο ορθό

καποια στιγμη ειχα επιτρεψει σε ενα τυπο να μπει μεσα μου για λιγο χωρις προφυλακτικο, παρολο που ειμαι πολυ φοβιτσιαρης και φανατικος της χρησης προφυλακτικου. Μαλλον ολοι εχουμε τις στιγμες της μαλακιας μας...

Ο τυπος με κολλησε μια συγυρισμενη μυκητιαση που πηρε 2 μηνες και 300 ευρω να θεραπευτει. Αλλα δε σταματαει εδω το στορι. Μερικους μηνες μετα, εκει που εκανα τον μπιντε μου, σα να επιασα με το δαχτυλο ενα μαλακο εξογκωματακι εσωτερικα, περιπου στα 3 εκατοστα απο τον πρωκτο. Μετα απο 2 βδομαδες το εξογκωματακι μεγαλωσε και βγηκε και ενα μικροτερο παραπερα. Guess what? Κονδυλωματα... και μαλιστα χωρις να εχω καθολου εξωτερικα συμπωματα. Σκατα...

Τα γραφω αυτα γιατι συνηθως τα αρθρα αυτα τα παιρνουμε σαν εξωτικες ιστοριες αλλα δεν ειναι καθολου... Συμβαινουν ακομη και εκεινη τη μια φορα που για λιγο...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Me2!

Απ:Κονδυλώματα στο ορθό πριν από 2 Χρόνια, 7 Μήνες  
Είναι αρκετά σοβαρό να έχεις κονδυλώματα. Εγώ έχω αυτή την στιγμή και είμαι σε θεραπεία. Πέρα από το ψυχολογικό στρες που μου έχει προκαλέσει, είναι και σχετικά ακριβό να κάνεις τις σωστές θεραπείες. Ειδικά τα εσωτερικά είναι μάλλον λίγοι οι γιατροί που έχουν τα κατάλληλα μέσα για τα θεραπέυσουν.Επίσης επειδή είναι ιός, δεν φεύγει πότε. Απλά ο οργανισμός μαθαίνει να τα αντιμετωπίζει. Απλά στο άρθρο υπάρχει μια μικρή ανακρίβεια. Ο HPV έχει διάφορεα στελέχη (υποείδη). Αυτά που προκαλούν τα γνωστά και ορατά κονδυλώματα ΔΕΝ θεωρούνται καρκινοειδή. Απλά μαζί με τα συγκεκριμένα στελέχη του HPV, υπάρχει πιθάνοτητα να έχεις κολλήσει και τα επικύνδινα τα οποία προκαλούν δυσπλασίες που οδηγούν ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ σε καρκίνο. Καλό είναι να γίνει ένα pap test να δείς τι στελέχη του ιού έχεις κολλήσει ώστε να γνωρίζεις τι κινήσεις προληπτικές μπορείς να κάνεις στο μέλλον.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
SOS

Guys sos!!!
Κόλλησα και εγώ κονδυλώματα στο ορθό, το ανακάλυψα πριν 3 μήνες,
Αρχικά πήγα σε μια δερματολόγο, η οποία μου έγραψε μία αλοιφή (aldara) , με την οποία θεραπεύτηκαν τα εξωτερικά χωρίς καυτηριασμό. Παρόλο που μου είπε ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, εγώ μπορούσα να αισθανθώ ότι υπήρχαν εξογκώματα και βαθύτερα οπότε πήγα και έκανα ορθοσκόπηση, που επιβεβαίωσε την ύπαρξη τους και στο εσωτερικό. Όμως ο γαστρεντερολόγος μου είπε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα, ενώ το ίδιο μου λέει και η δερματολόγος.
Επικοινώνησα με ένα γιατρό ακόμα και μου σύστησε το Α. Συγγρός, στο οποίο και πήγα την προηγούμενη εβδομάδα. Όταν εξήγησα το πρόβλημα στο γιατρό του νοσοκομείου μου είπε να πάω άλλη μέρα, σε άλλο ιατρείο, αλλά δεν μου είπε σε ποιον να απευθυνθώ και γενικά δεν ήταν καθόλου πρόθυμος να βοηθήσει, ή να με ενημερώσει. Όποτε μάλλον θα ξαναπάω την Δευτέρα.
Πλέον βρίσκομαι σε απόγνωση, γιατί εκτός του προβλήματος στην υγεία μου φοβάμαι, ότι είναι θέμα χρόνου να το καταλάβουν οι γονείς μου και να γίνει και το coming out μου, κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες.
Please εάν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία ή τυχαίνει να γνωρίζει οτιδήποτε ας απαντήσει είτε εδώ είτε στο mail μου, βρίσκομαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, και κάθε πληροφορία θα μπορούσε να βοηθήσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Το email μου είναι chpap89@yahoo.gr

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Α.Δ.

Όπως λέει και το άρθρο, δεν είναι όλοι οι γιατροί ενημερωμένοι ή δεν έχουν όλοι τα μέσα για την θεραπεία των εσωτερικών κονδυλωμάτων.
Εγώ είχα εσωτερικά κονδυλώματα (δυστυχώς από τα καρκινογόνα στελέχη του ιού) και παρότι είχα κάνει θεραπεία πριν από 10 χρόνια, σε έναν πρόσφατο έλεγχο (τα είχα 'ξεχάσει' επί πολλά χρόνια) βρέθηκε ότι είχα ξανά.
Πήγα σε ιδιωτική κλινική όπου ο γαστρεντερολόγος μου τα έκαψε με λέιζερ (δεν χρειάζεται χειρουργείο, αναισηθησία, ούτε παραμονή στη κλινική). Χρειάστηκαν 4 συνεδρίες και δεν ήταν φτηνές. Όλο μαζί μου στοίχισε γύρω στα 1.000 €.
Πάντως θα χρειαστούν περιοδικοί έλεγχοι στο μέλλον.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Παναγιώτης

Ναι, τα κονδυλώματα μπορούν να τα κάψουν είτε 1) κάνοντας ορθοσκόπηση με εύκαμπτο κολονοσκόπιο (ένας εύκαμπτος σωλήνας πάχους ενός δακτύλου που μπαίνει μέσα στο ορθό) που είναι συνδεδεμένο με μια συσκευή ακτίνων λέιζερ, είτε 2) βάζοντας ένα απλό ορθοσκόπιο (ένας μεταλλικός ή πλαστικός σωλήνας λίγων εκατοστών που μπαίνει μέσα στο ορθό) και μετά τα σημαδεύουν με ένα ξεχωριστό μηχάνημα λέιζερ.
Το σημαντικό είναι να καούν όλα και αυτό δεν γίνεται με τη μία. Θέλει επανάληψη της θεραπείας με διαστήματα 1 μήνα.
Πάντως σαν θεραπεία πονάει ελάχιστα. Ίσως να έχεις λίγο αίμα στα κόπρανα τις επόμενες μέρες. Θα πρέπει να προσέχεις τι τρώς ώστε τα κόπρανα να μην είναι σκληρά και να μην έχεις δυσκοιλιότητα γιατί όταν σφίγγεσαι μπορεί να ματώσουν οι πληγές που κάνει το λέιζερ όταν καίει.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
sos

ουφ,
πραγματίκά νιώθω ότι βρίσκομαι σε αδιέξοδο.
Ξαναπήγα στο Α. Συγγρός, και μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, και ότι πρέπει να πάω σε άλλο νοσοκομείο.

Γενικά έχω τρομάξει λίγο γιατί μου είπαν επίσης, ότι είναι επικίνδυνη η περιοχή λόγω αιμοφόρων αγγείων και ότι ο καυτηριασμός μπορεί να προκαλέσει χειρότερα προβλήματα.

Σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο πάντως δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν?
Δεν έχω την δυνατότητα να δώσω 1000 έυρώ τώρα (εκτός και αν χρησιμοποιήσω την πιστωτική) γιατι είμαι φοιτητής
και οι γονεις μου δεν ξέρουν τίποτα και ούτε θέλω να μάθουν ότι έχω κονδυλώματα.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Πάνος

Σαχλαμάρες! Ο καυτηριασμός με λέιζερ δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα (υποθέτουμε ότι ο γιατρός ξέρει τι κάνει). Όσο για τα πολλά αγγεία της περιοχής, είναι πλεονέκτημα παρά μειονέκτημα, γιατί η μεγάλη παροχή αίματος και οξυγόνου εξασφαλίζουν ότι οι πληγές από την καυτηρίαση δεν πρόκειται να μολυνθούν μέχρι να γίνει η επούλωση (10-15 μέρες).
Ξέρω τι σου λεω γιατί αφ' ενός είμαι γιατρός και αφ' ετέρου έχω κάνει (δεχτεί) θεραπεία κονδυλωμάτων στο ορθό.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποιο δημόσιο νοσοκομείο να σου προτείνω. Δεν ρώτησες στο Συγγρού να σου πουν αυτοί που ενδεχομένως να ξέρουν καλύτερα, που να πας;
Πάντως αν δεν το κάνουν γαστρεντερολόγοι, μπορούν να το κάνουν και οι γενικοί χειρουργοί.

Γιατί δεν δοκιμάζεις το Αττικό Θεραπευτήριο (στο Χαϊδάρι) που είναι σύγχρονο νοσοκομείο;

Για το θέμα των γονιών, το θέμα μπορεί να "μπαλωθεί" αν συνεννοηθείς με τον γιατρό να τους πεί (αν είναι ααπαραίτητο να τους το πει) ότι έχεις αιμορροϊδες.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
SOS

hey...
thnks πρώτα απ'όλα για τις πληροφορίες.
Χμ, ελπίζω και εγώ να είναι σαχλαμάρες αυτά που είπε η γιατρός αλλά η συγκεκριμένη μου είπε ότι είναι πιθανό να νεκρωθεί και κάποιο τμήμα της περιοχής με τον καυτηριασμό.

ΑΑ!! και εννοείται πως ρώτησα στο Συγγρός που πρέπει να πάω και η πιο σαφής απάντηση που πήρα -αφού ρώτησα αρκετές φορές- ήταν σε κάποιο νοσοκομείο με γαστρεντερολόγο

Τώρα, για τους γονείς, ειδικά αν τους πω ότι πρέπει να κάνω επέμβαση σίγουρα θα κοιτάξουν το βιβλιάριό μου, και εκεί γράφει ξεκάθαρα σε αρκετές σελίδες οξυτενή κονδύλώματα......
πρέπει ότι κάνω να το κάνω χωρίς να καταλάβουν τιποτα, στην χειρότερη μάλλον θα τραβήξω χρήματα από την πιστωτική, και μετά να πιάσω δουλειά για κάποιο διάστημα.
Ελπίζω να κάνω θεραπεία σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, για να το αποφύγω όλο αυτό.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Πάνος

η συγκεκριμένη μου είπε ότι είναι πιθανό να νεκρωθεί και κάποιο τμήμα της περιοχής με τον καυτηριασμό.

Είσαι σίγουρος ότι ήταν γιατρός ή μήπως ήταν η καθαρίστρια;
Φυσικά με την καυτηρίαση νεκρώνεται η περιοχή που καυτηριάζουμε και αυτό ακριβώς θέλουμε! Νεκρώνεται το κονδύλωμα και πεθαίνει. Ο υπόλοιπος ιστός παραμένει υγιής, εκτός πια αν η καυτηρίαση γίνεται με βόμβες ναπάλμ, οπότε, ναι, εκεί υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.

Μη μασάς, ψάξε για το επόμενο νοσοκομείο. Υπάρχει και ο Ευαγγελισμός, και το Πανεπιστημιακό (Σωτηρία) και το Ιπποκράτειο με γαστρεντερολογικές κλινικές.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
gay giatros

λολ πανος εισαι θεός χαχαχαχαχαχα

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα