Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 85 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Εσύ επιλέγεις την κοινωνία σου
(0 μέλος/η είναι εδώ) 
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Εσύ επιλέγεις την κοινωνία σου
o gay tis geitonias

Εσύ επιλέγεις την κοινωνία σου πριν από 5 Μήνες  
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Εσύ επιλέγεις την κοινωνία σουnnΛυπάμαι αλλά ο κ. Σιμαρδάνης είναι πολύ συντηρητικός για τα γούστα μου. Μας λέει ότι ο καθένας ευθύνεται για το πως ζει και αν οι συνθήκες διαβίωσής του είναι καλές ή κακές. Σε λίγο θα κατηγορεί και τους gay για τις διακρίσεις που υφίστανται. ότι όποιος υφίσταται διακρίσεις κάτι λάθος έχει κάνει ο ίδιος. Είναι εντελώς ανενημέρωτος και παλιομοδίτης. Και δυστυχώς πολύ φοβικός. Κρίμα. Πάντως και το 10% έχει βγάλει κι άλλες τέτοιες συνεντέυξεις που περνάνε εντελώς λάθος μηνύματα. Γιατί; Καλύτερα να μην μαθαίνουμε ποτέ την γνώμη τέτοιων ανθώπων που προφανώς δεν το έχουν ψάξει ούτε στο ελάχιστο και δεν ξέρουν τί λένε.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
new_dawn

Απ:Εσύ επιλέγεις την κοινωνία σου πριν από 5 Μήνες  
Η άποψη σου είναι πατερναλιστική και αντιδημοκρατική. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην κριτική ικανότητα των αναγνωστών του 10% και φυσικά είμαι κατά κάθε είδους απαγορεύσεων/λογοκρισιών.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
moderator
Moderator
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Αυτό που είπε ο Σιμαρδάνης εγώ προσωπικά το κατάλαβα ότι διαλέγουμε σε ποιο κομμάτι της κοινωνίας ζούμε - με ποιους επιλέγουμε να συναναστρεφόμαστε, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Φτιάχνουμε δηλαδή τις μικροκοινωνίες μας. Αν διαλέγουμε στρέιτ παρέες που δεν ξέρουν για μας και ανεχόμαστε εξευτελισμούς και "αστεία" σε βάρος μας, εμείς έχουμε διαλέξει αυτή τη (μικρο)κοινωνία μας.

Εξάλλου, βρε γκέι της γειτονιάς, δεν έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το πώς (επιλέγουμε να) ζούμε; Μόνοι μας δεν αυτοκαταπιεζόμαστε συχνότατα;

Λύο

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
o gay tis geitonias

Όσα λέει ο Σιμαρδάνης είναι ομοφοβικά και δείχνουν πλήρη έλλειψη ενημέρωσης. Ουσιαστικά τάσσεται κατά της διαφορετικότητας και λέει ότι πρέπει να είμαστε όλοι ίδιοι αν θέλουμε να ζούμε καλά. Αλλιώς καλά να πάθουμε που είμαστε στο περιθώριο. Αυτήν την άποψη την ασπάζονται και οι ομοφοβικοί straight. Σου λένε αν θες δικαιώματα πρέπει να είσαι ίδιος με εμάς. Αν όχι, τότε είσαι σε άλλη κατηγορία και κάθε αρνητική διάκριση είναι θεμιτή. Γιατί όλοι λέμε ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα, αλλά αυτό όσο αφορά εμάς, όχι τους μετανάστες που τους έχουμε σαν τα ζώα. Κι αυτό είναι ένα παράδειγμα του πως λειτουργεί η ελληνική κοινωνία απέναντι σε κάθε είδους διαφορετικότητα. Αν δεν είσαι ένα με το σύνολο θα υποστείς τις διακρίσεις γιατί έτσι πρέπει. Και ο κ. Σιμαρδάνης μας λέει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος να θέλει να είναι διαφορετικός. Αφού ξέρει ότι θα υποστεί διακρίσεις, γιατί να το θέλει. Ομοιογένεια λοιπόν. Δεν καταλαβαίνει όμως ότι έτσι στηρίζει αυτόν τον τρόπο σκέψης που παραχωρεί δικαιώματα μόνο στους ομοίους και αποκλείει αναγκαστικά όλους τους υπόλοιπους που δεν θέλουν και δεν είναι υποχρεωμένοι να ομογενοποιηθούν και κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε κιόλας να τους τεθεί αυτό το δίλημμα (δηλ. ίδιος με μας ή κατώτερος στα δικαιώματα). Αυτό το δίλημμα φαίνεται να είναι αποδεκτό από τον κ. Σιμαρδάνη.

Τό θέμα είναι ότι ο κ. Σιμαρδάνης όπως και πολλοί άλλοι gay δεν εχουν συνείδηση για πράγματα πέρα από την προσωπική τους εμπειρία. Σου λέει εγώ έζησα μια χαρά άρα μπορούν και οι άλλοι. Αν δεν το καταφέρουν, εκείνοι κάνουν κάτι λάθος και όχι η κοινωνία, γιατί κι εγώ στην ίδια κοινωνία μεγάλωσα. Αυτό όμως είναι λάθος. Δεν γίνεται να κρίνουμε με βάση τον δικό μας μικρόκοσμο, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τί γίνεται και παρα πέρα, όπως η κακοποίηση από τους γονείς και οι αυτοκτονίες που αναφέρονται στο ίδιο τεύχος. Πρέπει επιτέλους η συνείδησή μας να επεκταθεί λίγο και έξω από αυτό που έχουμε βιώσει εμείς, γιατί απλούστατα δεν είμαστε όλοι ίδιοι (ευτυχώς). Αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις δυσκολίες ή ευκολίες που έχουν άλλοι άνθρωποι, λόγω των δικών τους κοινωνικών συνθηκών θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι να είμαστε ίδιοι για να έχουμε και ίση μεταχείριση.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Rainbow Knight

Σε κάποια από αυτά που λέει ο gay της γριτονιάς έχει δίκιο. Ούτε και εγώ συμφωνώ με τον κύριος Σιμαρδάνη. Επειδή κάποια ΛΟΑΔ άτομα είμαστε πιο "τυχερά" δεν σημαίνει πως όλοι είναι όπως εμείς. Και διαφωνώ καθέτως σε αυτά που λέει ο κος Σιμαρδάνης για το Pride.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Vick

Συμφωνώ με τον gay tis geitonias. Πώς γίνεται να λέει ο Σιμαρδάνης ότι είναι ένα υπερκοινωνικό άτομο και ταυτόχρονα ότι η κοινωνία του αποτελείται από 5-6 άτομα..? Καλώς ή κακώς δεν γίνεται να μας απασχολούν μόνο αυτοί οι 5-6 φίλοι. Εκτός και αν είναι κάποιος πολύ αναίσθητος.
Βέβαια ο καθένας έχει τα δικά του βιώματα και τις δικές του εμπειρίες και κρίνει σύμφωνα με αυτά....

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Κεφάλάς Αλέξανδρος

"Ακόμα και σήμερα δεν καταλαβαίνω την έννοια του Gay Pride. Εγώ ένα pride μόνο αναγνωρίζω στην κοινωνία, το Human Pride. Όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται λάθος. Όποιος το δηλώνει και το ασπάζεται είναι σαν να θέλει να είναι διαφορετικός. Ενώ τα προτερήματα όλων των ανθρώπων πρέπει να είναι ίδια.
Όποιος δεν έχει τ' αρχίδια να βγει έξω μόνος του και να υπερασπιστεί το «είναι» του, καμιά οργάνωση και κανένα κίνημα δεν θα τον σώσει. Απλώς θα τον βάλει σε μια άλλη ντουλάπα. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα κάποιοι φίλοι μου πήγαιναν και έκαναν βάρδιες στο ΑΚΟΕ για να απαντούν στο τηλέφωνο δίνοντας οδηγίες σε επαρχιώτες γκέι πού να πηγαίνανε να ψωνιστούν. Μα είναι αυτό απελευθέρωση;
Αν αντιθέτως δεν νιώθεις ότι έχεις πρόβλημα, θα βρεις τον τρόπο να βγεις από το αδιέξοδο και να υπερασπιστείς με αξιοπρέπεια τον εαυτό σου. Επιβιώνοντας χωρίς να προκαλέσεις, και χωρίς να χρειάζεται καμία επανάσταση. Σε όλες τις εποχές."
Η απόλυτη ταύτιση ιδεών...
Δηλώσεις ανθρώπων συνειδητοποιημένων που ζουν με αξιορπέπια τη φύση του. Εύγε!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Κεφαλάς Αλέξανδρος

Ακόμα και σήμερα δεν καταλαβαίνω την έννοια του Gay Pride. Εγώ ένα pride μόνο αναγνωρίζω στην κοινωνία, το Human Pride. Όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται λάθος. Όποιος το δηλώνει και το ασπάζεται είναι σαν να θέλει να είναι διαφορετικός. Ενώ τα προτερήματα όλων των ανθρώπων πρέπει να είναι ίδια.
Όποιος δεν έχει τ' αρχίδια να βγει έξω μόνος του και να υπερασπιστεί το «είναι» του, καμιά οργάνωση και κανένα κίνημα δεν θα τον σώσει. Απλώς θα τον βάλει σε μια άλλη ντουλάπα. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα κάποιοι φίλοι μου πήγαιναν και έκαναν βάρδιες στο ΑΚΟΕ για να απαντούν στο τηλέφωνο δίνοντας οδηγίες σε επαρχιώτες γκέι πού να πηγαίνανε να ψωνιστούν. Μα είναι αυτό απελευθέρωση;
Αν αντιθέτως δεν νιώθεις ότι έχεις πρόβλημα, θα βρεις τον τρόπο να βγεις από το αδιέξοδο και να υπερασπιστείς με αξιοπρέπεια τον εαυτό σου. Επιβιώνοντας χωρίς να προκαλέσεις, και χωρίς να χρειάζεται καμία επανάσταση. Σε όλες τις εποχές."
Η απόλυτη ταύτιση ιδεών...
Δηλώσεις ανθρώπων συνειδητοποιημένων που ζουν με αξιορπέπεια τη φύσης τους χωρίς να τη θεωρούν ιδιαιτερότητα. Εύγε! Φυσικά δεν είμαστε όλοι οι γκέι έτσι συνεπώς οι διάφορες οργανώσεις και οι σύλλογοι παίζουν κι αυτοί το ρόλο τους.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
o gay tis geitonias

Το πρόβλημα του κ. Σιματδάνη φαίνεται ακριβώς στο ότι αποκαλεί το να βγεις στο δρόμο για τα δικαιώματά σου "επανάσταση". Κανονικά και για όλους τους άλλους ανθρώπους το να βγαίνεις στο δρόμο για τα δικαιώματά σου, ως εργαζόμενος, ως γυναίκα, ως μετανάστης, ως φοιτητής κτλ. είναι αυτονόητο. Μόνο για εμάς θεωρείσαι κομπλεξικός να κάνεις κάτι τέτοιο και σου λένε ότι ρεζιλεύσεσαι και ότι εκθέτεις τον εαυτό σου και την κοινότητα και ότι προκαλούμε και χίλια δυό άλλα και ότι τελικά είμαστε ίσοι και δεν έχουμε ανάγκη από άλλα δικαιώματα. Αν είναι δυνατόν! Το να βγούμε στους δρόμους είναι απαραίτητό γιατί δεν έχουμε ισότητα και οφείλουμε να την διεκδικήσουμε όσοι και όσες τουλάχιστον έχουμε κάπως πιό ανοιχτό μυαλό. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας κατακρίνει, να μας χλευάζει και να μας θεωρεί γραφικούς επειδή επιλέγουμε να βγούμε στους δρόμους με τον τρόπο που βγαίνουμε. Αν έχουν τα κότσια ας βγουν κι αυτοί με δικούς τους όρους. Αλλά αυτοί είναι τόσο φοβικοί που προσπαθούν όσο μπορούν να ζουν ως straight. Είναι τόσο φοβισμένοι και κομπλεξικοί που δεν θα παραδεχτούν ποτέ ότι φοβούνται την αντίδραση της κοινωνίας και των ομοφοβικών, δηλαδή ότι είναι κότες. Θα σου πούνε ότι δεν χρειαζόμαστε άλλα δικαιώματα, ότι μια χαρά ζουν κι έτσι, ότι δεν είναι γραφικοί και τρελές για να κάνουν τέτοια πράγματα, αλλά όλα αυτά είναι σαφώς δικαιολογίες γιατί ξέρουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος και ότι πολύ θα ήθελαν να κάνουν τα ίδια, αλλά δεν τους αφήνει ο φόβος τους που έχει γίνει μετά από τόσα χρόνια κόμπλεξ. Γενικά δηλαδή, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

μην ξεχνατε το ποτε εχει γεννηθει ο σιμαρδανης και σε ποια εποχη μεγαλωσε....η ελλαδα ηταν δραμα απο ολες τις αποψεις..
βεβαια το λονδινο θα πρεπε να του χει αλλαξει λιγο τα μυαλα

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα