Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 67 επισκέπτες on-line.
Γεια χαρά, Επισκέπτης

Γκέι και λεσβίες, με την ευλογία του Κυρίου
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Γκέι και λεσβίες, με την ευλογία του Κυρίου

Γκέι και λεσβίες, με την ευλογία του Κυρίου 08/10/2009 14:48 #3092

• Θωμάς
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Γκέι και λεσβίες, με την ευλογία του Κυρίου\n\nΠολύ όμορφο άρθρο. Για την σχέση ομοφυλοφιλίας/εκκλησίας και ομοφυλοφιλίας/θρησκείας έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Σχετικά με το σχόλιο 'μα εσύ είσαι άθεος', μήπως υπάρχει κάποια σύγχυση των εννοιών 'άθεος' και 'άθρησκος'; Σε γενικές γραμμές, άθεος είναι κάποιος που δεν πιστεύει στην ύπαρξη Θεού (όχι απλά στην χριστιανική έννοια του Θεού αλλά ως ύπαρξη ανώτερη από τον άνθρωπο ή τον υλικό κόσμο γενικότερα). Άθρησκος είναι κάποιος που δεν θεωρεί τον εαυτό του ακόλουθο κάποιας συγκεκριμένης θρησκείας. Μπορεί να έχει κάποια προσωπική άποψη περί θείου και κοσμογονίας ή απλά να πιστεύει στην ισότητα όλων των θρησκειών ή οτιδήποτε άλλο. Πολλοί δηλώνουν άθεοι αλλά στην ουσία είναι απλά απογοητευμένοι από τους ανά τον κόσμο τσαρλατάνους που πιστεύουν ότι πρεσβεύουν κάποια θρησκεία. Εντούτοις, τέτοια άτομα συχνά τους ενδιαφέρει να διαβάζουν φιλοσοφικά κείμενα που ουσιαστικά πραγματεύονται το θείο, μελέτες με θέμα τον μυστικισμό και ιερές γραφές διαφόρων θρησκειών. Το πώς εννοεί ο καθένας το 'άθεος', 'άθρησκος' και άλλα διάφορα είναι προσωπικό θέμα. Αλλά δεν είναι έννοιες υποχρεωτικά ασύμβατες με το να νιώσεις όμορφα σε μια εκκλησία ή άλλο 'ιερό' χώρο. Και δη σε στενή στιγμή με το έτερον σου ήμισυ..

Απ:Γκέι και λεσβίες, με την ευλογία του Κυρίου 16/11/2009 19:01 #3497

• Άννα
Πολύ ωραίο άρθρο!
Λύο, ό,τι και να γράφεις μου αρέσει! (ειδικά τα Πλαθολόγια, με τρελαίνουν!)
Συνέχισε έτσι

Απ:Γκέι και λεσβίες, με την ευλογία του Κυρίου 17/11/2009 05:58 #3502

• vavi
πολυ ωραια ολα αυτα περι θρησκειων και εκκλησιων που αγκαλιαζουν τους παντες, ειναι ομορφο να ξερεις οτι σε αγαπα καποιος στο συμπαν....
ομως ρε παιδια, ειναι σαν τους φανταστικους φιλους που πλαθουν μερικα παιδακια σε μικρη ηλικια και τιποτε περισσοτερο...

εμεις οι γκει το ξερουμε καλα κατα βαθος ( παρ ολες τις συνηθειες) οτι θεοι δεν υπαρχουν

λυπαμαι αν σας χαλαω το παραμυθι ( και μενα μου αρεσουν ειδικα σε δυσκολες ωρες)...αλλα καλυτερα ειναι να στραφουμε στην αγαπη των ανθρωπων

οσο για τη δημιουργια του συμπαντος κλπ αυτα τα χει λυσει η επιστημη ε?

Απ:Γκέι και λεσβίες, με την ευλογία του Κυρίου 17/11/2009 16:03 #3504

• Λύο
Φίλε Vavi,
όπως λέω και στο άρθρο μου, είμαι άθεος και δεν έχω την πολυτέλεια of someone watching over me. Οπότε δεν μου καταστρέφεις κανένα παραμύθι.

Από την άλλη, όταν η εκκλησία εφαρμόζει στ' αλήθεια τον λόγο ύπαρξής της, τη διάδοση της αγάπης (πράγμα μάλλον ανύπαρκτο στη δική μας χώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις) έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει, άσχετα από τις μεταφυσικές επικλήσεις της.

Στην εκκλησία της Κοπεγχάγης δεν συγκινήθηκα επειδή με ευλόγησε ένας θεός, αλλά επειδή κάποιοι άνθρωποι, ιερείς και ιέρειες, ένιωθαν τόση αγάπη μέσα τους που ήθελαν να τη μοιραστούν με τους συνανθρώπους τους. Αυτό με συγκίνησε.

Άννα, σ' ευχαριστώ για καλά σου λόγια.
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: moderator
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.43 δευτερόλεπτα