Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 101 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Είσαι γκέι και φαίνεσαι!
(0 μέλος/η είναι εδώ) 
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Είσαι γκέι και φαίνεσαι!
gay giatros

Είσαι γκέι και φαίνεσαι! πριν από 1 Χρόνος, 11 Μήνες  
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Είσαι γκέι και φαίνεσαι!nnΠολύ καλό το άρθρο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι μας νοιάζει αν ειναι κοινωνικές η βιολογικές οι διαφορές.

σαφώς είναι δύο τα βασικά βιολογικά όργανα (άλλο αν υπάρχουνε και μερικοί ιντερσέξουαλς που θέλουνε στοιχεία και απο τις δύο ομάδες οργάνων, αρσενικά και θυληκά) αλλά αυτό τι σημαίνει;
οτι δεν θα υπάρχουνε άλλες διαφορές και διακυμάνσεις του βασικού βιολογικού μας φύλου;
δεν νομίζω οτι υπάρχει διαφορά μεταξύ στρέιτ και γκέι και μπάι. θεωρώ καθαρά οτι ειναι το περιβάλλον που τα κάνει όλα αυτά.

θεωρω, εγώ προσωπικά, οτι αν καταλαβαινόμαστε είναι γιατι οι γκέι έχουμε μια παιδικόττηα επειδή σαν διαφορετικοί που είμαστε απο την παιδική μας ηλικία αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα πράγματα και ειμαστε τελείως απαλλαγμένοι απο την στρέιτ ετεροκανονικότητα. ο καθέ γκέι και η κάθε λεσβία ψάχνει με μοναδικό τρόπο τον εαυτό του και δεν περιορίζεται σε αυτά που μας μαθαίνουνε στην παιδική μας ηλικία. Γι αυτό είμαστε τόσο μοναδικοί και τόσο ξεχωριστοί (καλά όχι οτι δεν υπάρχουνε και αντιγραμμένες καρικατούρες εκει έξω, μην το χέσουμε τελείως) γιατί αναπτύσουμε μηχανισμούς που ο μέσος άνθρωπος ΔΕΝ μπαίνει στην διαδικασία να το κάνει.

Στην τελική υπάρχουνε και γκέι που δεν θα τους καταλάβαινα ποτέ. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ. και εχω γνωρίσει και πολλούς αρκετά θυληπρεπείς στρέιτ. πιστεύω ότι ολα αυτά ειναι μέσα στο κοινωνικό φύλο και στην μίμηση συμπεριφορών και στερεοτύπων.

Οι επιστήμονες που μελετάνε την συγχρονη γενια των γκει και των λεσβιων, ξεχνανε οτι οι πιο πολλοι εχουνε μεγαλωσει και βομβαρδιστει με τα ετεροκανονικα προτυπα Αδαμ και Ευα. όταν σε βομβαρδίζουνε συνεχώς με τετοιους ρολους, λογικο ειανι να μιμεισαι και αντιστοιχες συμπεριφορές και στερεότυπα. ας δούμε την νέα γενιά τώρα στην Γερμανία και στην Ολλανδία που έχει μεγαλώσει με Αδαμ και Γιωργο και Μαρία και Εύα και θα δουμε αν ισχύουνε αυτά που λένε περι βιολογικότητας.

Εγώ πάντως ξέρω οτι απο τοτε που βγήκε το The L Word οι γκέι γυναίκες αρχίσανε να θυληπρεπίζουνε πάρα πολύ, να βάφονται, να ντύνονται οπως οι στρέιτ ( το ειδα στον αρχαγγελο και επαθα πλακα) ακριβως επειδη ειδανε άλλα πρότυπα μέσα στην σειρά. κι οσοι γκει μεγαλωσανε με την εικονα του Φιφη, γινανε φιφηδες κι αυτοι, γιατι ετσι μαθανε. Σημερα εγω βλεπω να εξαφανίζονται οι φιφηδες και να υπερισχυουνε τα αρρενωπα αγορια.
Τελος παντως εκει που θελω να καταλήξω είναι ότι η βιολογία μάλλον δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στο όλο θέμα.

παίζει να είναι και ηλεκτρομαγνητικα κύματα που εκπέμπουμε απο τον εγκέφαλο μας αυτο το γκέινταρ. το θεωρείτε αδύνατο; και μονο ενας αλλος γκει εγκεφαλος να το κατανοει λολ. και προσωπικα δεν πιστευω οτι η βιολογια τα δινει αλλα η δικη μας προσωπικη εκπαιδευση του εγκεφαλου και οι επικτητες συμπεριφορες που διδασκουμε στον εαυτο μας.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

Απ:Είσαι γκέι και φαίνεσαι! πριν από 1 Χρόνος, 11 Μήνες  
συμφωνα με τις υποδειξεις του αρθρου, ειμαι τελειως στρειτ.
Εγω ομως ειμαι τελειως γκει !!!!
Επισης σε γκει μπαρ που πηγα πρωτη φορα και δε με ηξεραν οι θαμωνες, μου ηπαν οτι το μαγαζι ηταν γκει και μηπως ειχα κανει λαθος!!!
Οταν τυχαινει να καταλαβουμε καποιον , ειναι απο γενικη μας εμπειρια και μονο.

Αυτες οι θεωριες περι τριτου φυλου μου φαινονται τερατογενεις ως γενικευση!
Ειμαστε αρρενωποι, θηλυπρεπεις, ή κατι ενδιαμεσο, και καλα κανουμε γιατι ετσι ειμαστε...
Γκει αντρας ειναι ο αντρας που πηγαινει με αντρες ΤΕΛΟΣ.
τα συμπαραμαρτουντα ειτε υπαρχουν ειτε οχι , αδιαφορο....

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Drop

Καλά, όλα αυτά εμένα μου φαίνονται κυρίως χρήσιμα για να κάνεις πλάκα, ας πουμε "μη μας το παίζεις στρέιτ, όλοι ξέρουν ότι ο παράμεσος σου είναι μακρύτερος απ' το δείκτη σου" ή "δεν το περίμενα ποτέ από σένα, δεξιόχειρας άνθρωπος με σπείρα τριχοφυίας κατά τη φορά του ρολογιού..." Καλή και η βιολογία αλλά νομίζω ότι ψάχνουμε λίγο στα άχυρα για ψύλλους με τέτοιες έρευνες... Για να αποδείξουμε τι; Ότι γκέυ γεννιέσαι, άρα δε φταίμε τόσο πολύ;

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

εγω πιστευω ακραδαντα οτι εχω γεννηθει ετσι, το ιδιο και οι φιλοι μου που το εχουμε συζητησει. Το ειχαμε παντα μεσα μας, αλλο αν το απωθουσαμε και για ποσο ο καθενας.

το επιχειρημα της γεννησης ισως ειναι το τελευταιο οπλο, σε απιστευτα αντιδραστικες κοινωνιες μπας και διορθωθουν...
ισως λεω, μην πεσετε να με φατε !!!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Drop

εγω θα πέσω...

γενικά αν μπορεί να αποδειχτεί ότι υπάρχει "gay γονίδιο" δε νομίζω να χαλάσει κανέναν από μας, ίσως τους άλλους που θέλουν να μας βγάλουν ντε και καλα "ανώμαλους" (μπορεί μετά να επικαλούνται γεννετική μετάλλαξη ή "γεννετική" ανωμαλία )... Πάντως ότι και να πουν στο μέλλον οι βιολόγοι προσωπικά πάντα θεωρώ ότι τα βιώματα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο -ίσως περισσότερο στην "εκδήλωση" παρά στην "τάση" προς ομοφυλοφιλία-.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

και που επεσες ... δεν εφαγες πολυ..

το περιβαλλον, στην εκδηλωση ναι
στην ταση ομως?? εγω λεω οχι ( το ιδιο κι εσυ)

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Η επιστήμη προχωρεί, με τρόπο συχνά αντίθετο και από τις επιδιώξεις των κρατούντων. Όσο κι αν είναι η έρευνα ελεγχόμενη και χρηματοδοτούμενη, η επιστήμη είναι αυθύπαρκτη, έχει δηλαδή ένα στοιχείο καθαρού λόγου.

Προσωπικά πιστέυω ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει βιολογική βάση. Εφ' όσον δεχόμαστε τον εγκέφαλο ως όργανο της σκέψης, της μνήμης, της βούλησης και του συναισθήματος (ψυχικές λειτουργίες), οι ψυχικές λειτουργίες είναι σωματικές, δηλαδή υπάρχουν μόρια και κύτταρα, που τις διενεργούν. Άλλωστε και τα ψυχο-φάρμακα, προφανώς στο σώμα δρουν, όχι στην "ψυχή". Η ψυχιατρική δηλαδή θεωρητικά (δέχομαι αντιρρήσεις, είμαι γιατρός Παθολόγος) θα μπορούσε κάποτε να (ξανα)ενωθεί με τη Νευρολογία. Είναι όμως αποδεκτό και επιστημονικά ορθό να εφαρμόζεται η ερευνητική μεθοδολογία πέρα από τις κυτταρικές λειτουργίες, με γνώμονα την αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας και την προσφορά σε όσους την έχουν ανάγκη.

Οι σωματικές αυτές λειτουργίες όμως, είναι ίσως οι λιγότερο μελετημένες σε σχέση με άλλες, του ανθρώπινου σώματος. Αν γιά τη μνήμη ίσως είναι περισσότερα γνωστά, ότι "εγγράφεται" δηλαδή με μοριακή δομή, οι άλλες ίσως είναι ακόμα λιγότερο κατανοητές. Ας μαζευτώ λίγο: Υπάρχει η γονιδιακή κληρονομιά και το περιβάλλον. Τονίζω ότι περιβάλλον είναι και το ενδομήτριο, όχι μόνο μετά τη γέννηση. Είναι γνωστό ότι ασθένειες που περνά η μητέρα, πχ, μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στο έμβρυο. Το ορμονικό περιβάλλον της μητέρας φαίνεται ότι έχει κάποια σχέση με το σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού! Αυτά καθορίζουν το Σώμα. Σημειωτέον ότι έχουν γίνει μελέτες σε ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες, καθώς και σε ετεροφυλόφιλους, και έδειξαν ποικίλες ομοιότητες στις αντιδράσεις του εγκεφάλου μεταξύ ομο-ανδρών και ετερο-γυναικών και ομο-γυναικών και ετερο-ανδρών. Μετά, όπως είδαμε στο παράδειγμα της μνήμης, η εμπειρία γίνεται Σώμα (μόρια, συνάψεις που δραστηριοποιούνται ή αδρανοποιούνται κλπ).

Είναι πολύ ασαφές τι μπορεί να προκαλέσει η πρόοδος της γνώσης. Απενοχοποίηση της ομοφυλοφιλίας; Ίσως όχι. Η κοινωνική αντίληψη πολύ αργά επηρεάζεται από την επιστημονική γνώση. Θα λένε "δεν τους θέλουμε, κι ας είναι τα γονίδια και ό,τι άλλο θέλει". Ίσως έχουμε εκστρατείες ολόκληρες γιά τη μείωση των γεννήσεων ατόμων με γενετική προδιάθεση στην ομοφυλοφιλία. Το Βατικανό είχε χρηματοδοτήσει σχετική έρευνα στις ΗΠΑ, σε πρόβατα. Στο μέτρο που η ενδομήτριος ζωή θεωρηθεί σημαντική, οι γυναίκες θα τρέχουν να κάνουν εξετάσεις, μήπως η τάδε ορμόνη είναι χαμηλή πχ στο β' τρίμηνο και κάνουν άμβλωση! Θέλω να δώ τι θα λένε τότε οι πολέμιοι της άμβλωσης!

Γενικά το μέλλον άδηλον. Στην υιοθέτηση μιάς πιό εξωστρεφούς συμπεριφοράς, ωστόσο, παίζουν ρόλο 1002 άλλοι παράγοντες. Επιθυμία του ατόμου να κρυφτεί, και μόλις πει άι σιχτίρ, εγώ θα ζήσω έτσι, να γίνεται πολύ open? Είναι και αυτή οργανικά θεμελιωμένη; Τι να σας πώ, αυτά είναι χάος...

Σάββατο πρωί θα βώ απάντηση σ' αυτά; Πάω γιά ψώνια!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

γιατρε μου ( Δημητρη Τ)

μηπως ( λεω μηπως ) οταν χρειαστουμε παθολογο μπορουμε να ερθουμε σε σενα, με καποιο τροπο? Η αλληλοϋποστηριξη δεν εβλαψε ποτε κανενα.... γιατι να μας τρωνε αλλοι παθολογοι τα λεφτα μας και να μας κοιτανε και με μισο ματι? (ενδεχομενως)

ασχετο μεν, χρησιμο δε...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Ευχαριστώ γιά την πρότασή σου vavi. Δεν έχω ακόμα ανοίξει ιατρείο, σκοπεύω όμως σύντομα. Δε θα βάλω ανοικτή διαφήμιση στο site! Θα βρώ κάποιον άλλο τρόπο, ώστε να μπορεί κάποιος που χρειάζεται, να έρθει αν θέλει. Δε θα ήθελα άλλωστε να φανεί σαν να αλιεύω πελατεία στο site... Οι περισσότεροι από εμάς αισθανόμαστε φιμωμένοι χωρίς την ύπαρξη αυτών των φόρουμ και αυτός είναι ο λόγος που μπαίνουμε εδώ. Η ανταλλαγή απόψεων, η διάδοση πληροφοριών κλπ.

Ειλικρινά πάντως μου είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζει κανείς ομοφοβία από το γιατρό, αλλά άλλο τι θεωρώ εγώ αδιανόητο, άλλο τι γίνεται στην πράξη. Εγώ το έχω πει 1-2 φορές που χρειάστηκε σε συναδέλφους (που ζητούσα τη γνώμη τους ως ασθενής) και η αντίδρασή τους ήταν ουδέτερη, "κλινική".

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

γιατρε μου, αν και η διαφημιση μεσω του σαιτ, εμενα δε μου κανει απαγορευτικη για οποιοδηποτε κλαδο, αφου η αλληλοβοηθεια μονο θετικα αποτελεσματα μπορει να εχει , σεβομαι την αποψη σου...

αν ομως ανοιξεις , εμεις ( εγω + συζυγος) θα σε χρειαζομασταν...
αν θελεις προσθεσε μια διευθυνση και μας λες

vavi73@hotmail.com

ευχαριστουμε
καλη συνεχεια...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα