Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 112 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Δεν μπορώ να κρύβομαι μια ζωή
(0 μέλος/η είναι εδώ) 
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Δεν μπορώ να κρύβομαι μια ζωή
Ελένη

Απ:Δεν μπορώ να κρύβομαι μια ζωή πριν από 1 Χρόνος, 7 Μήνες  
Γιατί ψυχανεμίζομαι ποιος μπορεί να είναι ο "καλοπροαίρετος"; Τελικά οι γκέι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του εαυτού τους.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Πέτρος

Ε, τότε να επαινέσουμε το θάρρος του Σταύρου Γιαννακόπουλου και της ομάδας του 10% που παρά το κοινωνικό ταμπού βγάζουν στη φόρα τέτοια θέματα!

Ειδικά στη φάση του νεοσυντηρητισμού, που περνάμε...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
moderator
Moderator
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Επειδή στο 10% ελέγχουμε τα στοιχεία που δημοσιεύουμε, η συνέντευξη του 14χρονου είναι επιτρεπτή στα πλαίσια του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της ερωτοαπάντησης για τις "σχέσεις" του και τα φιλιά του, σύμφωνα με τον δικηγόρο μας.

Πάντως ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον για το περιοδικό.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris

Απ:Δεν μπορώ να κρύβομαι μια ζωή πριν από 1 Χρόνος, 6 Μήνες  
Έχω την εντύπωση ότι βλέπουμε το δάσος και χάνουμε την ουσία σχετικά με τη συνέντευξη του 14χρόνου.
Αλλά μια και θίχτηκαν ορισμένα θέματα:

Από ψυχολογικής - ιατρικής πλευράς δεν θεωρείται παιδεραστής ένας ενήλικος ο οποίος συνάπτει σχέσεις με εφήβους/ες. Παιδεραστής είναι όποιος συνάπτει σχέσεις με παιδιά, άτομα δηλαδή ηλικίας κάτω των 12-13 ετών.

Από νομικής πλευράς δεν υφίσταται κόλημα, καθώς κακώς θεωρείται ότι η ηλικία συνέναισης είναι τα 18 χρόνια. Στην πραγματικότητα για να υπάρξει δίωξη σε κάποιον που κάνει σεξ με ανήλικο/η από 13-15 ετών πρέπει να υπάρξει έγκλιση, δηλαδή καταγγελία για αποπλάνηση. (Από τα 15 έτη για ετερό και από τα 17 για ομό κανένα κόλλημα δεν υφίσταται..υπάρχει ένα νομικό παράδοξο για gay σχέσεις από 15-17 που ουσιαστικά, όσο και να φαίνεται περίεργο, είναι καλύτερο ΝΟΜΙΚΑ να έχει κάποιος ενήλικος, σχέσεις με αγόρι 14 ετών παρά με 16χρονο).

Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα προσωπικής γνώμης του καθένα που νομίζω ότι μπορεί να συζητηθεί αλλού περί σχέσεων ενηλίκων και ανηλίκων...με πολλές διαφορετικές γνώμες και απόψεις...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
mahler76

Απ:Δεν μπορώ να κρύβομαι μια ζωή πριν από 1 Χρόνος, 5 Μήνες  
καλά κλασικά ο Πέτρος μην δεί περίεργη μείξη ηλικιών αμέσως να υποστηρίξει τον ανώμαλο παιδέρα.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Πέτρος

@ Mahler76

Πού χάθηκες εσύ βρε?
Μου έλειψε το πνεύμα σου (σε στιλάκι "ξέρω ότι δεν μπορώ να πω κάτι σοβαρό, οπότε ας γαμήσω τη συζήτηση")

Πες μου πότε σε έφτυσα για κάποιον μικρότερο ρε συ, να επανορθώσω... Μεγάλο κόλλημα έχεις φάει και δε λέει να το κουβαλάς μια ζωή.
Ας πάει και το παλιάμπελο, θα ενδώσω!
Κανένας από τους άλλους δε σε ενδιαφέρει???
Μόνο εγώ?

Α! Παράλληλα μπορείς να τοποθετηθείς επί του θέματος!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
mahler76

@Πέτρος
έλα κούκλα μου που με έφτυσες κι από πάνω χαχα.

Μα στο θέμα τοποθετήθηκα. Ο κάθε 14χρονος μπορεί κάλλιστα να βρεί ένα αγόρι τις ηλικίας του να κάνει φάσεις και μακάρι ο φίλος μας να βρεί κάτι καλό στην ζωή του χωρίς να βιάζεται.
Όσο για την διαφορά ηλικίας είτε σου αρέσει είτε όχι όποιος είναι 30-40-50 και θέλει να πηγαίνει με παιδιά είναι απλά ανώμαλος και αυτό ισχύει και για str8 και για gay άτομα. Τώρα αν δεν μπορείτε μερικοί να βρείτε άντρα στην ηλικία σας και θέτε την εύκολη λύση του ανήλικου πρόβλημά σας.

Επίσης αν στα 14 σου ξυριζόσουν πόση ορμόνη σου είχαν ρίξει στην μπεμπελάκ σου??

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Πέτρος

Λοιπόν, ξέρεις και το έχεις να την γαμάς τη συζήτηση, δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό.
Επειδή όμως το θέμα είναι σοβαρό θα κάνω μια απέλπιδα προσπάθεια να το κρατήσω μακριά από επιθέσεις επί προσωπικού.

Οι ερωτήσεις, σε εσένα αλλά και στους άλλους που διαβάζουν, είναι οι εξής:
Ποιο είναι το θέμα που αντιμετωπίζει ο δεκατετράχρονος;
Πέρα από τη συγκεκριμένη περίπτωση, ποιες είναι οι κοινές συνθήκες και τα κοινά βιώματα που μας μεταφέρει;
Μπορεί "κάλλιστα" μια/ένας λοαδ έφηβος να βρει ένα αγόρι/κορίτσι της ηλικίας του;
Είναι υπαρκτός ή αόρατος στο σχολείο και την κοινωνία;
Μας ενδιαφέρει να εστιάσουμε στα προβλήματά του κι όχι εκεί που μας δείχνει το δάχτυλο του πουριτανισμού;
Το θέμα μας ταυτίζεται με την παιδεραστία ή ακόμα χειρότερα με την παιδική κακοποίηση;
Τι έχουμε να προτείνουμε συγκεκριμένα για να σταματήσουν να αναπαράγονται καταστάσεις σαν αυτή;

Υπάρχουν πολλά να ειπωθούν και να αναλυθούν από μέρους μου και θενξ για την δεύτερη ευκαιρία που δίνεις στο θέμα.

Απλά να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ πως οι εύκολες και γρήγορες δαιμονοποιήσεις δε λύνουν τίποτα.
Τι κι αν τον πούμε 10.000 φορές "ανώμαλο παιδέρα" τον τριαντάχρονο, δεν βοηθάμε ούτε αλλάζουμε κάτι.
Ο έφηβος ήθελε να τον συναντήσει. Δεν κατάφερε πολλά με αυτόν, θα αναζητήσει τον επόμενο. Τόσο απλά. Και δεν είναι μεμονωμένο παράδειγμα, θεωρώ.
Γιατί ήθελε όμως; Τι ήθελε;
Ποιες συνθήκες πρέπει να αλλάξουν για να επιδιώκει κάτι που θα είναι πιο ταιριαστό με τις ανάγκες και τις αναζητήσεις του;

...
Ε, για λεπτά ερωτήματα αυτού του είδους, χρειάζεται τουλάχιστον να εστιάζουμε στο θέμα με ψυχραιμία.
Για εμένα το σοβαρό είναι το σε τι οδηγείται ο έφηβος, όχι ο τριαντάχρονος.
Με τον έφηβο ταυτίζομαι, κι ας έχουν περάσει τόσα χρόνια.
Με στεναχωρεί αφάνταστα να αντιλαμβάνομαι ότι οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι λοαδ έφηβοι έχουν αλλάξει ελάχιστα από τη δική μου εποχή...

Υ.Γ.
Από τα 12 με 13 μου ξυριζόμουν, στα 14 τα έπαιρνα κόντρα κι έδινα και συμβουλές ξυρίσματος.
Όσον αφορά στην έκφραση "να υποστηρίξει τον ανώμαλο παιδέρα" που ήταν και η αναφορά σου στο πρόσωπό μου, μπορείς πραγματικά όποτε θέλεις να μου ζητήσεις συγνώμη.
Δεν κρατάω κακία.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
mahler76

έ όχι ρε μαλάκα και να σου ζητήσω συγνώμη που υποστηρίζεις τους παιδέρες.

όσο για τον μικρό αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κι εμείς plus αυτό του μικρού της ηλικίας όπως κάθε παιδί της ηλικίας του. Το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να κάνει είναι να βρεί μια γκέι παρέα και να κάνει γκέι φίλους. Αυτό είναι πολύ σημαντικότερο από το να αγωνιά να βρεί γκόμενο. Όσο για το θέμα με τον 30φευγάχρονο, δεν προσάπτω κάτι στον μικρό που λογικά δεν μπορεί να καταλάβει πως μια τέτοια σχέση δεν μπορεί να του προσφέρει τίποτα, αλλά στον άλλο τον παπάρα. Ε αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό τι να κάνουμε δεν μπορώ να στο εξηγήσω και περισσότερο.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Πέτρος

Δεν "προσάπτεις κάτι στο μικρό"???
Έλα!
Ευχαριστούμε κιόλας!

Λοιπόν, το θέμα του τι αντιμετωπίζει ο λοαδ έφηβος, όντος δεν μπορείς να το εξηγήσεις περισσότερο.
Το να επικοινωνεί με λοαδ άτομα της ηλικίας του θα ήταν το ευκεταίο, αυτό που θα θέλαμε όλοι να μπορούσαμε από τα σχολικά μας χρόνια.
Το έχω διατυπώσει ξεκάθαρα από το πρώτο κιόλας σχόλιό μου, οπότε δεν πρωτοτυπείς.
Το θέμα είναι το πώς και σε τι είδους κοινωνία θα γίνει αυτό δυνατό. Εκεί σε θέλω.

Η ποιοτική διαφορά μας είναι ότι εσύ αρκείσαι απλά να το αναπαράγεις σαν κατηχητική συμβουλή, στην ουσία για να παρουσιάσεις μία θέση και να επιτεθείς. Να κάνεις παιχνίδι, δηλαδή...
Σιγά τα αυγά! Πιάστηκε η μέση σου από την ανάλυση!
Οκ, και οι τελικές υποψήφιες στα καλλιστεία μας συμβουλεύουν για αφοπλισμό και παγκόσμια ειρήνη, και οι παπάδες είναι μέσα στις ωραίες αγαπητικές συμβουλές.
Μας πείθουν;;
Αλλάζει κάτι έτσι;;

Για να κόψουμε την πουριτανική υποκριτική τακτική και ασχοληθούμε σοβαρά, λέω εγώ...

Το ότι ΔΕΝ έχουν οι λοαδ έφηβοι τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, είναι απλή διαπίστωση.
Δεν είναι συμβουλή.
Θέλει ψύχραιμη ανάλυση, βαθιά γνώση καταστάσεων, στοχευμένες παρεμβάσεις και μπόλικη υπομονή. Αλλιώς τα λόγια μένουν λόγια και τα πράγματα επαναλαμβάνονται.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι οι λέξεις μαγικές, ώστε να πραγματώνεται αυτό που θα θέλαμε με την απλή διατύπωσή τους.

Όσο για τα μεγάλα λόγια και τους επιδεικτικούς φανφαρονισμούς μη λες πολλά.
Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι υπέρμαχοι της "ήθικής" (όχι της πραγματικής ηθικής, μην παρεξηγηθώ) που φωνάζουν, οδύρονται και χαρακτηρίζουν τους άλλους, είναι αυτοί που αναπαράγουν το πρόβλημα.
Αυτοί που κρύβουν και καλύπτουν καταστάσεις με τον πιο άθλιο τρόπο.
Να φέρω και παραδείγματα???

Πραγματικά, σκέψου το καλά.
Βρε την ψυχραιμία που ταιριάζει στο σοβαρό αυτό θέμα, ζήτα μου συγνώμη γιατί έχεις πει χοντράδες και πάμε κάποια στιγμή για μια πιο υπεύθυνη συζήτηση.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα