Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 120 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Ελλάδα: Βία εναντίον των γκέι στο Γκάζι
(0 μέλος/η είναι εδώ) 
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Ελλάδα: Βία εναντίον των γκέι στο Γκάζι
vavi

Ελλάδα: Βία εναντίον των γκέι στο Γκάζι πριν από 1 Χρόνος, 6 Μήνες  
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Ελλάδα: Βία εναντίον των γκέι στο Γκάζιnnνα τα μας .... και στο γκαζι τωρα!

οταν εγω παλιοτερα φωναζα οτι πρεπει να δραστηριοποιηθουμε ενεργα εναντιον επιθεσεων, καποιοι εδω μεσα ελεγαν οτι αυτα αφορουν κακους γκει που ψωνιζονται και οχι "κυριες" που προτιμουν τα σαλονια (γκαζι)...

παντως λυσεις αμεσες υπαρχουν ,,,ασφαλιτες με πολιτικα στα παρκα , και να σταματησουν επιτελους οι ανοητοι ελεγχοι ταυτοτητων στους γκει για σπασιμο, και να κανουν πραγματικη δουλεια ( οπως βερολινο)

και ιδιωτικοι σεκιουριτυ απο τα μεγαλα μαγαζια ( αντεχουν οικονομικα) οπως λονδινο....οπου δεν τολμαει κανεις να κανει τιποτα εξω απο μαγαζια

και βλεπουμε...

και μην ξεχναμε την κανονικη αστυνομια, καλειτε 100, οι Δελταδες φτανουν αμεσως με τις μηχανες και κανετε αναφορα του γεγονοτος και περιγραφη των δραστων ..... και μονο ο φοβος οτι μπορει και να μπλεξουν θα αποτρεψει πολλους παληκαραδες...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
mumy

Απ:Ελλάδα: Βία εναντίον των γκέι στο Γκάζι πριν από 1 Χρόνος, 6 Μήνες  
Vavi,
στη Γερμανία, που αναφέρεις σαν παράδειγμα για την συμπεριφορά της αστυνομίας, και σε άλλες χώρες (Σκανδιναβικές, Ην. Βασίλειο και Β. Αμερική) η αστυνομία κάνει ειδικά σεμινάρια που αφορούν μειονοτικές ομάδες με διάφορα χαρακτηριστικά, μαθαίνει τις ιδιαίτερες καταστάσεις στις οποίες μπορούν να βρεθούν και πως να τις αντιμετωπίζει.

Στην Ελλάδα θα έρθει ο Δελτάς στο Γκάζι να πάρει κατάθεση απ' την αδελφή;

................

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Γκαζοχώρι

Έχω μείνει άναυδος με την ελληνική "δήθεν" στρειτ καφρίλα που παρατηρείται τελευταία στο Γκάζι. Συχνάζω στα σχετικά μαγαζιά εδώ και χρόνια(πριν την κατασκευή του σταθμού του μετρό)και δεν είχα ποτέ μου αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα-χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει. Πρόσφατα, κι ενώ καθόμουν με το αγόρι μου στο πεζοδρόμιο του Mayo(straight friendly καθαρά )ουκ ολίγες φορές εισπράξαμε στην τρυφερή συμπεριφορά που κάθε ζευγάρι επιδεικνύει δημόσια(κανένα φιλάκι, χεράκι "αξιοπρεπής" συμπεριφορά)από περίεργα βλέμματα στρέιτ και κρυφό-γκέι(να κρατάνε χεράκι τη μούτσα και να γυρνάνε να μας κοιτάξουν κρυφά κανα δυο φορές τστσ...)μέχρι επιθετικές ματιές και κακόβουλα σχόλια. Πως αλώθηκε έτσι ρε παιδιά το μοναδικό γκεί μέρος μιας κατά τα άλλα σύγχρονης μητρόπολης; Όσοι στρειτ συχνάζουν εκεί δε γνωριζουν πως κατά βάση εμείς τους ανεχόμαστε;;; Μη μου πείτε πως δεν ξέρουν που πάνε; Αν δε γουστάρουν δεν τους υποχρεώνει κανένας να έρθουν στο Γκάζι. Γεμάτη είναι η Αθήνα από μπαράκια του συρμού.
Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι, οι μαγαζάτορες και η αστυνομία στα επίμονα βλέμματα και στις λεκτικές ύβρεις. Το πιο απλό είναι να τους κοιτάτε κι εσείς επίμονα μέχρι να κομπλάρουν εγώ αυτό κάνω και πιάνει

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
LT

Γκαζοχώρι:
Δεν είμαι υπέρ της ύπαρξης ενός <<γκέι μέρους>>, όπως το λες (αλλιώς δεν θα είμαστε σύγχρονη μητρόπολη, αλλά γκέτο). Δεν υπάρχουν μόνο ομοφοβικοί straight στο Γκάζι, αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Υπάρχουν κι εκείνοι που είναι πολιτισμένοι και ανοιχτόμυαλοι. Ας μην καίμε τα ξερά μαζί με τα χλωρά.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Νίκος

Ποιος είπε ότι οι "σύγχρονες μητροπόλεις" δεν έχουν "γκέι χωριά;"
en.wikipedia.org/wiki/List_of_gay_villages

Και το Γκάζι είναι gay village; Ένας τουρίστας δηλ. που θα βρεθεί Σάββατο βράδυ στο Γκάζι θα καταλάβει ότι το μέρος είναι "γκέι γκέτο";;; Η γνώμη μου είναι ότι δεν έχουμε πραγματικό "γκέι χωριό" (δεν εξετάζω αν αυτό είναι καλό ή κακό) ακριβώς επειδή ΔΕΝ είμαστε μία σύγχρονη μητρόπολη. Απλώς έχουμε 3-4 παραπάνω gay (+friendly?) bars, τα οποία απ'ό,τι φαίνεται προσβάλλουν πλέον την αισθητική των καγκουριών που έχουν κατακλύσει την περιοχή.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Γκαζοχώρι

Καλώς ή κακώς οι σύγχρονες μητροπόλης έχουν γκέι χωριά(Σόχο κλπ). Δεν είμαι ούτε εγώ υπέρ της γκετοποίησης αλλά συμβαίνει παντού το βλέπουμε. Το Γκάζι έχει εδώ και πολλά χρόνια αρχίσει να διαμορφώνει την ταυτότητα του και φαίνεται πως αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους γι αυτό παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα.\
Το ιδανικό θα ήταν να μην υπάρχουν γκέι γκέτο και να εκφραζόμαστε ελέυθερα παντού.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Νίκος

Γι' αυτό ακριβώς έγιναν τα γκέι χωριά, για λόγους αλληλεγγύης και ελευθερίας έκφρασης σε εχθρικό αστικό περιβάλλον. Και δεν εννοούμε απλώς μια περιοχή με gay bars, αλλά μια περιοχή που κατοικείται σε μεγάλο ποσοστό από ΛΟΑΔ άτομα. Σε πολλές μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο, ενώ οι λόγοι "γκετοποίησης" έχουν εκλείψει, τα γκέι χωριά παραμένουν για οικονομικούς ή/και τουριστικούς λόγους. Στην Αθήνα ούτε γκέι χωριό θα το έλεγα το Γκάζι ούτε οι λόγοι για την ύπαρξή ενός τέτοιου μέρους θεωρώ ότι έχουν εκλείψει. Σαφώς και όλοι θα προτιμούσαμε να νιώθουμε ελεύθεροι παντού, αλλά...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
LT

Έγω μίλησα πως είμαι εναντίον ενός γκέι χωριού στη βάση που το έθεσε ο Γκαζοχώρι. Το θέμα δεν είναι ότι πλέον στο Γκάζι συχνάζουν και straight, το θέμα είναι πως κάποιοι από αυτούς/ές συμπεριφέρονται απαράδεκτα. Ξέρουμε από τότε που γεννηθήκαμε σε ποια χώρα ζούμε. Αυτό δε σημαίνει, φυσικά, πως πρέπει να τους ανεχόμαστε, η λύση όμως δεν είναι η επιστροφή στην κατάσταση προ της κατασκευής του μετρό. Η λύση είναι να δείξουμε σε αυτούς που δεν μας γουστάρουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε τίποτα.
Στα γκέι χωριά που ανέφερε ο Νίκος, κυκλοφορούν και straight, ανεξαρτήτως της ταυτότητας που έχει το Χ μέρος.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

σαφως και υπαρχουν παντου γκει χωρια, κι ας αφησουμε τις θεωριες των γκετο και ας ασχοληθουμε με πρακτικα πραγματα!

Αυτο εννοουσα οταν ελεγα οτι δεν πρεπει να αναλωνομαστε σε ανοητοες διαφωνιες περι ελληνικης γλωσσας, γενων κλπ

εδω ο κοσμος καιγεται....και εμεις

Ο βαθμος συγκεντρωσης ομοειδων επιχειρησεων ειναι γενικος κανονας, και φερνει μαζι του αναλογο κοσμο!
Μεχρι να φτασουμε στην πληρη προοδο της κοινωνιας, πρεπει να διαφυλαξουμε τα "κεκτημενα" .... και μην αρχισει κανεις τα : ας μην πηγαινουμε στο γκαζι , στα παρκα , στις παραλιες , ας μην προκαλουμε.

Η κυβερνηση δειχνει να αδιαφορει πληρως για εμας, πρεπει να της δειξουμε οτι θα χασει και πολλα απο εμας αν συνεχισει ετσι.

Η επαφη οργανωσεων και μαγαζιων με την αστυνομια πρεπει να συνεχιστει, και να εντατικοποιηθει.
Ειναι καθηκον τους η προστασια ολων των πολιτων, γιατι και εμεις τους πληρωνουμε!

Πρεπει ομως να κινηθουμε κι εμεις.

και Mumy
ναι οι δελταδες ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να ερθουν αν τους καλεσουμε και να κανουν οτι μπορουν και επιτοπου.

Σε οποιοδηποτε περιστατικο δειτε, ακομα και απλης εξυβρισης μην αδρανειτε ακομα κι αν δεν απευθυνοταν σε σας! Καλεστε ΑΝΩΝΥΜΑ την αστυνομια και πειτε το περιστατικο περιγραφοντας τους δραστες. Ειναι υποχρεωμενοι να επεμβουν !!!

Οταν αρχισουν οι κλησεις να πυκνωνουν θα επιληφθουν του θεματος. Ηδη οι δελταδες περνανε συνεχεια απο ιερα οδο!

Μετα απο πολλες επιθεσεις στο ζαππειο, η αστυνομια πυκνωσε πολυ τις περιπολιες εκει , χωρις να ενοχλει τους γκει....

ολα γινονται , μην παραιτειστε!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Lakis

Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι όταν λέμε "γκέι χωριό" δεν εννοούμε 10 μπαρ, 3 καφέ, 1 σάουνα και 1 cruising μπαρ.

Τα "γκέι χωριά" είναι πολύ παραπάνω από το Γκάζι που έχει μόνο αυτά και που μάλιστα σου κάνουν και παρατήρηση αν φιλήσεις τον άντρα σου (βλέπε πριν λίγο καιρό το γκραντάμ).

Εκτός από τα μαγαζιά διασκέδασης, έχουν εστιατόρια, βιβλιοπωλεία, ρουχάδικα, λεδεράδικα, δικηγορικά γραφεία, σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, σπα, και το κυριότερο, συνήθως κάποιο οργανωμένο κοινοτικό κέντρο με υπηρεσίες (από συμβουλευτική μέχρι χορούς και τραγούδια). Και φυσικά διαμερίσματα, σπίτια, κλπ με σχεδόν αποκλειστικά γκέι ή γκέι φρέντλυ ενοίκους.

Όσο για την γκετοποίηση και πώς να την αποφύγουμε που είναι κακό πράμα, ένα έχω να πω: μη χέσω. Είναι κάτι σαν το στρειτλούκι ή το εκτός κυκλωμάτων ή το ότι είπε ο Δημήτρης ΟΛΕΣ και πώς να κατεβάσουμε έτσι περισσότερους άντρες στο πράιντ: δικαιολογίες.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα