Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 122 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Ελλάδα: Βία εναντίον των γκέι στο Γκάζι
(0 μέλος/η είναι εδώ) 
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Ελλάδα: Βία εναντίον των γκέι στο Γκάζι
Πέτρος

Απ:Ελλάδα: Βία εναντίον των γκέι στο Γκάζι πριν από 1 Χρόνος, 6 Μήνες  
LT,
αν οι έκφραση που θεώρησες ως μη αποδεκτή είναι η δική μου με τα αρχίδια των str8, να διευκρινίσω ότι απευθύνεται στο "μεγάλο μέρος των γκέι, που λένε συνέχεια 'δε μου αρέσει η γκετοποίηση, γιαυτό δεν πάω σε γκέι μέρη'".
Αν έλεγαν "δε μου αρέσουν τα συγκεκριμένα μέρη" ή "δε μου αρέσει η συγκεκριμένη μουσική", θα είχε αλλιώς. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Αλλά να καταχρώνται τη λέξη 'γκετοποίηση' ως δικαιολογία για την προσωπική τους δυσανεξία και να κουβαλάνε στην ουσία το εσωτερικό τους 'γκέτο', ανέκφραστοι, σε δήθεν γκέτο-free χώρους, είναι αστεία εικόνα.
Έχω βρεθεί πάμπολλες φορές σε τέτοιες παρέες. Χάλι μαύρο και υποκρισία.
Είτε είναι κουλτουροκάπως, είτε αριστεροαλλιώς, είτε κυριλεδήθεν.
Χίλιες φορές στο Fou, να χορεύω όλα τα καμμένα που σε καμία άλλη περίπτωση δε θα άκουγα, με όλους τους καμμένους με τους οποίους σε καμία άλλη περίπτωση δε θα χόρευα.

Είναι πραγματική ανάγκη να μπορούμε κάποια στιγμή να βάζουμε στο 'οφ' τον επόπτη που έχουμε μέσα μας. Τον κρυφό μας μπάτσο.
Αυτό πολύ λίγοι μπορούν να το καταφέρουν πραγματικά, όταν κινούνται ή βρίσκονται σε 'κανονικούς' χώρους.
Συνήθειες μιας ζωής δε φεύγουν, έτσι απλά, επειδή το θέλουμε...
Εγώ έχω την περιφάνια να πω ότι σε μεγάλο βαθμό το έχω καταφέρει. Πλέον σχεδόν δε θυμάμαι ότι οι άλλοι είναι str8. Το έχω ξεχάσει.

Αλλά αν πάω με μια γκέι παρέα σε 'κανονικό' μαγαζί, ξέρω ότι ΔΕΝ θα εκφράζονται οι περισσότεροι ελεύθερα.
Ακόμα και να εκφράζονται κάποιοι ελεύθερα, η σκέψη και μόνο ότι τσεκάρουν κάθε τόσο για αντιδράσεις των άλλων με την άκρη του ματιού τους, διαστρέφει το 'περνάω καλά, ξεδίνω, δε σκέφτομαι, χορεύω'. Τελικά φορτίζονται.
Γίνεται πλέον ένα άλλο παιχνίδι. Μπορεί και αυτό να έχει το ενδιαφέρον του, δεν αντιλέγω. Μου αρέσει και θεωρώ ότι μας προχωράει σαν κοινωνία. Είναι όμως κάτι άλλο.
Κάποιες στιγμές όμως έχουμε την ανάγκη πολύ απλά και ανθρώπινα να λειτουργήσουμε τελείως χαλαρά με την παρέα μας.
Αυτό μόνο στο Γκάζι μπορεί να γίνει και σε εξαιρετικά λίγα άλλα μέρη.

Οι str8 εννοείται ότι δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Αλλά ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους str8 να έχεις μαζί σου, σε str8 μέρος δε θα είναι τόσο άνετα όσο στο Γκάζι. Οκ, και αυτοί πρέπει να ξεπεράσουν τα δικά τους, αλλά παρακαλώ, μπορούμε να πιούμε ένα ποτό χωρίς πολλές εντάσεις? Αύριο δουλεύω (που λέει ο λόγος). Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι περιγράφω.

Όσον αφορά στο 'χωριό' θα έλεγα ότι θα ήταν τέλειο να είχαμε...
Πέρα από τα κλαμπάκια, τα καφέ και τις σάουνες, έχουμε περισσότερο ανάγκη για ένα πνευματικό κέντρο, ένα ξενώνα εφήβων που έχουν εκδιωχθεί από το σπίτι τους, κέντρο ενημέρωσης κι εξέτασης για ΣΜΝ, βιβλιοθήκη κ.α.

Για να επιστρέψω στα αρχίδια (η αδυναμία μου, άλλωστε!) να πω ότι δεν έχουν τίποτα κακό πάνω τους!
Ούτε το μουνί, άλλωστε!
Ως δάσκαλος προτρέπω τα παιδιά να χρησιμοποιούν απενοχοποιημένα αυτές τις λέξεις.
Αν προτείνεις άλλες, είμαι εδώ να τις ακούσω.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
LT

Απ:Ελλάδα: Βία εναντίον των γκέι στο Γκάζι πριν από 1 Χρόνος, 6 Μήνες  
Πέτρο,
Δεν εννοούσα τη συγκεκριμένη λέξη, αλλά τη φράση που έγραψες.
Anyway, καταλαβαίνω και συμφωνώ με αυτά που λες. Κάθε gay πρέπει να διώξει τον μπάτσο που κρύβει μέσα του (όπως και ο κάθενας άλλωστε). Βεβαίως και υπάρχει καταπίεση, αλλιώς δε θα κάναμε όλες αυτές τις συζητήσεις, και εν μέρει την αναπαράγουμε κι εμείς. Όμως, το δικό μου point ήταν διαφορετικό.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα