Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο:
Σεξ χωρίς προφυλάξεις; Γιατί όμως;\n\nΠολύ σωστά το θέτει το άρθρο όπως και οι λόγοι που παραθέτει. Βασικότερο λόγο θεωρώ την απόλαυση που μας δίνει το σεξ χωρίς προφυλάξεις, τόσο στον ενεργητικό όσο και στον παθητικό, όσο και η αίσθηση ότι δε θα συμβεί σε εμάς. Πολύ σωστός ο παραλληλισμός με την έλλειψη κράνους ή ζώνης ασφαλείας, κανείς δε θέλει να σκοτωθεί αλλά απλά πιστεύει ότι δε θα συμβεί σε αυτόν.
Βέβαια από την άλλη πολλοί, όπως κι εγώ κάποιες φορές, παίζουμε με το νόμο τον πιθανοτήτων. Αν και δε θα δεχόμουν να κάνω σεξ χωρίς προφυλακτικό σε σάουνες, κλαμπ και άλλα σεξ μέρη, δε θα δεχόμουν να κάνω σεξ χωρίς, με κάποιον 30-40ρη, μπορεί να το κάνω με κάποιον άπειρο, μικρότερης ηλικίας που ξέρω ή πιστεύω ότι δεν έχει πολλές εμπειρίες, δε συχνάζει σε σεξ μέρη, είναι μόνο ενεργητικός κλπ.
Ασφαλώς δεν είναι ο σωστότερος τρόπος προφύλαξης αυτός, αλλά από την άλλη νομίζω ότι το πρόβλημα δε το έχουν μόνο οι gay άντρες. Το ίδιο πρόβλημα, και σε μεγαλύτερο βαθμό το έχουν και τα straight ζευγάρια...