Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 73 επισκέπτες on-line.
Γεια χαρά, Επισκέπτης

Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής

Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής 05/03/2009 10:57 #993

• gay giatros
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής

Σώθηκες με τον συνήγορο του πολίτη και του παιδιού τώρα...

Άντε ρε τα σούργελα γαμώτι μου πυ δεν δίνουνε καμία αναγνώριση και κάνουνε λες και δεν υπάρχουμε. αι στο διαόλο πιά. μην ασχολείσαι κάν λέω εγώ φίλε μου.

κανε οτι θες στο εξωτερικό και σε μερικά χρόνια θα εχει λυθεί το θέμα και στην ελλάδα! οπότε θα έχεις αναγνώριση του γάμου σου...

Απ:Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής 06/03/2009 13:49 #1002

• gay tis geitonias
"κανε οτι θες στο εξωτερικό και σε μερικά χρόνια θα εχει λυθεί το θέμα και στην ελλάδα! οπότε θα έχεις αναγνώριση του γάμου σου..."

Μονο που αν αυτό το λέγανε και στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα ουτε εκεί. Το θέμα δεν είναι να περιμένουμε τις λύσεις από αλλού, αλλά να τις πραγματοποιούμε εμείς.

Απ:Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής 07/03/2009 13:33 #1008

• gay giatros
καλημέρα

σίγουρα δεν αντιλέγω, απλά λέω οτι αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει αυτό που θέλει για να επικυρώσει την σχέση του, ακόμα και σε ηθικό επίπεδο. Οπότε, ας πάει έξω να κάνει την δουλίτσα του, να αισθάνεται ότι είναι παντρεμένος με τον σύντροφο του (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάει και τι γίνεται εδώ στην ελλάδα και να μην πολεμάει γι αυτό) και όταν η ελλάδα ουσιαστικά θα αναγκαστεί σιγά σιγά να αναγνωρίσει τους γάμους ομοφύλων, τότε θα αναγνωριστεί κι εδώ. Ζώντας όμως στην ελληνική επικράτεια αυτήν την στιγμή δεν έχει τίποτα. αν πχ γίνει τίποτα και είναι παντρεμένος στο εξωτερικό, στα ανώτατα ευρωπαικά δικαστήρια θα αναγνωρίστει έστω κι αυτός ο γάμος. Στην ελλάδα δεν νοείται καν γάμος. Ελπίζω να σε κάλυψα με την απάντηση μου.

Σαφώς και δεν πρέπει να σταματάμε να πολεμάμε. Εξέλαβες λάθος την απαντηση μου. Εγώ τον συνήγορο του παιδιού τον ξέχεσα σε βρισίδια στα μέιλ της επικοινωνίας που αποκάλεσε τις σεξουαλικές μειονότητες 'ιδιαίτερες' ανάγκες ενώ σκοπός του ειναι να μην στιγματίζει και να προστατεύει τα μειονοτικά παιδιά. Αντι να λέει για σεξουαλικό προσανατολισμό και κοινωνικό φύλο στις οδηγίες του, μου λέει οτι οι τρέχουσες επιστημονικές θεωρίες ισχυρίζονταιοι έφηβοι δεν πρέπει να το δείχνουνε! αυτήν την απάντηση πήρα!
Με τους έλληνες δεν θα βγάλεις άκρη. Άκρη θα βγεί μόνο όταν ένα ένα τα χαστουκάκια απο την ΕΕ θα του συνεφέρουνε.
Και νομίζω οτι πρέπει να σταματήσουμε να κατηγορούμε μόνο την εκκλησία γι αυτό. Όταν οι κρατικοί φορείς δεν λαμβάνουμε τα μέτρα τους ακόμα κι όταν μιλάμε για ΠΑΙΔΙΑ ΛΟΑΤ, τότε περιμένεις να γίνει κάτι για τους ενήλικους; όταν τα παιδιά υποτίθεται ότι είναι ότι πιο σημαντικό σε μια κοινωνία;
γι αυτό λέω. αν θέλε ινα κάνει κάτι ωραίο στην ζωή του αυτήν την στιγμή στην ελλάδα δεν θα μπορέσει. Ας πάει κάπου άλλου

Απ:Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής 08/03/2009 06:07 #1017

• e-lawyer
Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πατάτα του Συνηγόρου του Παιδιού.
Αν μπορείς στείλε την μου εδώ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Απ:Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής 12/03/2009 09:40 #1064

• gay giatros
www.10percent.gr/interactive/forum.html?...;catid=19&id=252

Απήλαυσε εδώ την καταπληκτική συνομιλία μου με το συνήγορα του... στρέιτ παιδιού

Απ:Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής 23/03/2009 23:12 #1118

• Μακης
Απο τον Σεπτεμβριο προσπαθουμε να βρούμε λυση για να μείνει στην Ελλαδα. Φτασαμε ομως στο σημειο να μας πουν οτι είναι απιθανο και οι οποιες διαδικασιες κάνουμε θα ειναι μακροχρονιες. Εφοσον ολες οι αρμοδιες Υπηρεσιες μας ελεγαν οτι ειναι αδυνατο να μεινει στην Ελλαδα μονιμα και νομιμα σκεφτηκαμε να παμε στην Τουρκια. Εκει ομως θα αντιμετωπιζαμε αλλα προβληματα γιατι δεν ειναι και τοσο ανεκτικοι με τους ομοφυλοφυλους (ειδικα τους παθητικους). Καταληξαμε λοιπον στην προσωρινη λυση του Πολιτικου ασυλου. Αλλα καθημερινα ζουμε με το αγχος μηπως απορριψουν το αιτημα. Πραγμα που αν συμβει είναι πολυ επικινδυνο για το συντροφο μου γιατι εαν αναγκαστει πλεον να επιστρεψει κινδυνευει τουλαχιστον με φυλακιση. Είναι πολυ αδικο να μην μπορει να παρει αδεια παραμονης. Δεν ξερω τι θα γινει. Ελπιζω να μας εγκρινουν την αιτηση και να ζησουμε επιτελους χωρις αγχος γιατι το μονο που κάνουμε καθε μέρα είναι να προσευχομαστε να μην μας χωρισουν . Και πάλι σας ευχαριστω για τα μηνυματα σας και την υποστηριξη σας γιατι είμαστε μόνοι σε μια μικρη κοινωνια χωρις καμία βοήθεια.

Απ:Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής 29/03/2009 02:33 #1157

• e-lawyer
Για το θέμα της χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού υπάρχει το προηγούμενο της υπόθεσης Άλεξ, όπου μετά από παρέμβαση ΜΚΟ δόθηκε κανονικά άσυλο. Μπορείτε να επικαλεστείτε αυτό το προηγούμενο και την αρχη της ισότητας για να εφαρμοστει και στην δική σας περίπτωση.

Απ:Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής 19/11/2009 15:36 #3524

• ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Σε ποιές χώρες του εξωτερικού μπορεί ένας Έλληνας και ένας Τούρκος να παντρευτεί;Τι δικαιολογιτικά χρειάζονται; Πως μπορεί να οργανωθεί ένας τέτοιος γάμος; Γνωρίζει κάποιος να μου πεί;

Απ:Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής 19/11/2009 20:44 #3526

• o gay tis geitonias
Απ' όσα ξέρω στην Ευρώπη αυτό δεν γίνεται. Δηλαδή όλες οι χώρες που έχουν νομιμοποιήσει τον πολιτικό γάμο για άτομα του ίδιου φύλου (Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία), θεωρούν απαραίτητο ο ένας ή η μία από τους/τις δύο να έχει την εθνικότητα του κράτους. Στον Καναδά νομίζω μπορείς να παντρευτείς κι ας μην έχει κανείς την καναδική υπηκοότητα. Αλλά πέφτει λίγο μακριά. Πάντως, αν κάνετε το γάμο στον Καναδά, ελάτε σε μία από τις πέντε παραπάνω χώρες (εκτός από τη Νορβηγία γιατί δεν είναι στην ΕΕ) και προσπαθήστε να σας τον αναγνωρίσουν, γιατί μετά αν έρθετε πίσω στην Ελλάδα υπάρχει προεδρικό διάταγμα που λέει ότι πρέπει να αναγνωρίσουν τη σχέση σας. Κι αν μπορέσετε να τα κάνετε όλα αυτά με επιτυχία κατά πρώτον σας βγάζω το καπέλο και κατά δεύτερον θα σας πρότεινα να παίξετε και JOKER, γιατί σίγουρα σας θέλει η θεά τύχη. Αθάνατο ελληνικό κράτος που δεν ταλαιπωρεί τους πολίτες. Ψαξτο πάντως, γιατί μπορεί να κάνω και λάθος.

Απ:Ομόφυλος γάμος και άδεια παραμονής 25/04/2010 15:42 #4576

• Δικηγόρος
Εχει περάσει συνέντευξη για το Ασυλο?Θα πρέπει να αναφέρει φόβο δίωξης λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.Το νομικό προηγούμενο που υπάρχει με τον Ιρανό θα βοηθήσει, αλλά επειδή κάθε υπόθεση κρίνεται ξεχωριστά, δεν είναι βέβαιη η χορήγηση ασύλου.
Παρ' όλα αυτά η αναγνώριση δικαιώματος γάμου ομοφύλων, μετά την απόρριψη από το Πολ.Πρ Ρόδου έχει πάρει το δρόμο της εξάντλησης των εσωτερικών ενδίκων μέσων και της προσφυγής στο ΕΔΔΑ.Αν δικαιωθεί στο ΕΔΔΑ το ζευγάρι Ελλήνων ομοφύλων θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία. Συνεπώς θα περάσουν τουλάχιστον 3-4 χρόνια.Αν μέχρι τότε αναγνωριστεί ως πρόσφυγας , θα κερδίσετε τη διαμονή του ,αλλά όχι δικαίωμα γάμου.
Είναι φαύλος κύκλος διότι δεν μπορείτε να πάτε ούτε στην Ολλανδία, αν υποθέταμε ότι θα μπορούσατε να κάνετε ένα γάμο εκεί, με κατοπινή χορήγηση άδειας παραμονής στην Ολλανδία (η οποία ισχύει σε όλη την ΕΕ), αλλά δεν μπορείτε να φύγετε από την Ελλάδα λόγω του ΔΟυβλίνου ΙΙ μέχρι να τελεσιδηκήσει το άιτημα ασύλου που έχει υποβάλει στην Ελλάδα. Θα μπορούσατε ενδεχομένως να κάνετε αυτό που έγινε στην Τήλο να αιτηθείτε χορήγηση άδειας γάμου, να αρνηθεί ο Δήμος, να προσφύγετε στο Δικαστήριο (ταχεία διαδικασία διαφορετική από αυτή που ακολουθήθηκε στη Ρόδο). Μ' αυτόν τον τρόπο και η συμβίωσή σας θα αποδεικνύεται και το αίτημα ασύλου ενδεχομένως θα βοηθήσει και θα γίνει γνωστή η υπόθεση
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: moderator
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.40 δευτερόλεπτα