Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 177 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Περι bisexualισμού...
(0 μέλος/η είναι εδώ) 
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Περι bisexualισμού...
Drop

Περι bisexualισμού... πριν από 2 Χρόνια, 7 Μήνες  
Νομίζω θα είχε ενδιαφέρον κάποιο άρθρο πάνω στους bisexual (άνδρες και γυναίκες) και το πως βλέπουν την αμφισεξουαλικότητα τόσο οι gay όσο και οι straight, αλλά κυρίως οι ίδιοι, μπας και αποκατασταθεί λίγο η φήμη μας... Γιατί είμαστε και αόρατοι και παρεξηγημένοι θα έλεγα...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Απ:Περι bisexualισμού... πριν από 2 Χρόνια, 7 Μήνες  
Εγώ ως gay έχω την εντύπωση ότι οι bi δεν εκδηλώνουν έντονη την ανάγκη υποστήριξης της bi ταυτότητας, γιατί τους βολεύουν έτσι κι αλλιώς κοινωνικά οι straight σχέσεις. Βλέπετε τι γίνεται με τις αγγελίες αλληλλοκάλυψης gay - lesbian. Πόσο μάλλον όταν η ίδια η σεξουαλικότητά σου σου επιτρέπει να μην έχεις καν ανάγκη να το κάνεις ως κάλυψη και μόνο.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Drop

Ναι, όμως σε έναν κόσμο που οι περισσότεροι νομίζουν πως υπάρχει μόνο το ένα ή το άλλο κάποιες φορές η αμφισβήτηση σε κάνει να αμφιβάλλεις για τον ίδιο σου τον εαυτό... Εμένα τουλάχιστον... Είναι σαν κάθε φορά που ερωτεύεσαι να πρέπει να κάνεις coming out...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

εχω την ταπεινη αποψη οτι ειδικα στην ελλαδα , αφαιρώντας
την κοινωνικη πιεση, τελικα bi πραγματικα θα ηταν πολυ λιγοι....

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Drop

Τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό; Και τι εννοείς "κοινωνική πίεση" και ότι bi θα ήταν λίγοι χωρίς αυτή; Στατιστικά, στη μοναδική -γνωστή σε εμένα τουλάχιστον- έρευνα που έχει γίνει για την αμφισεξουαλικότητα (από τον Kinsey) το ποσοστό ανδρών και γυναικών bi ξεπερνά κατά πολύ το 10% των gay... Από την άλλη βέβαια ίσως να είναι χαζό να εξετάζουμε αν μία ομάδα αποτελείται από πολλά ή λίγα άτομα έτσι κι αλλιώς... Τέλος πάντων, απάντα και θα επιστρέψω!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

απλως λογω της εμπειριας μου, που ειναι αρκετα μεγαλη,
bi συνηθως(οχι παντα το τονισα) , δηλωνουν αντρες που
δεν τολμουν να παραδεχτουν στον ιδιο τους τον εαυτο
οτι ειναι απλως γκει....η ελληνικη κοινωνια εχει κακη
αποψη για τους γκει αντρες, και προσπαθουν να την
"μετριασουν" δηλωνοντας bi....
ή και πηγαινοντας ακομα με γυναικες χωρις πραγματικα να το θελουν

αυτα.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Άννα

Bisexual μπορεί να είναι και καταπιεσμένοι κρυφοστρέιτ, που ενώ στην πραγματικότητα γουστάρουν να πηγαίνουν με γυναίκες, αναγκάζονται να πηγαίνουν και με άντρες και να εμφανίζονται με γκόμενους για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια όσων τους υποπτεύονται ότι είναι στρέιτ.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Melina

Εκτος απο τους κρυφο- gay, straight kai bi ειναι και
αυτοι που πραγματι ειναι αυτο που λενε και δειχνουν.Οι bi
δεν ειναι τιποτα "κρυφο"κατι.Ειναι πραγματι bi.Προσπαθουν να
αποδειξουν τα αυτονοητα και το θλιβερο ειναι οτι περισσοτερο
τους αμφισβητουν οι γκει.Δεν το χωραει το μυαλο τους οτι μπορει να
υπαρχει και κατι άλλο εκτος απο gay-straight.Οτιδηποτε άλλο
ειναι υποπτο?

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Drop

Ακριβώς... Αυτό πιστεύω ότι είναι το λάθος των περισσότερων, να προσπαθούν να προσδιορίσουν τους bi ως προς κάτι που έχει να κάνει με τους gay ή τους straight... Εμένα μου έχουν πει αρκετές φορές " Δηλαδή είσαι 50% λεσβία και 50% στρέιτ;" και αυτό που λέω είναι ότι δεν είμαι ούτε λεσβία ούτε στρέιτ...

Όχι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν bi για τα μάτια του κόσμου, αλλά υπάρχουν και gay που δηλώνουν straight για τα μάτια του κόσμου... Αυτό δεν τους κάνει straight...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Giwta

Απ:Περι bisexualισμού... πριν από 2 Χρόνια, 3 Μήνες  
Είναι Η μαλακια να έχουμε τέτοια διάσπαση ακόμα και μέσα στην ίδια την κοινότητα μας, ρε παιδιά.

Είμαι λεσβία και οι μπαι δε θα 'πρεπε να 'ναι τίποτα το κατακριτέο.
Είναι γελοία αυτά τα πράγματα.
Και γω, δυστυχώς, είχα σκατοαποψεις επί του θέματος παλιότερα
ΑΛΛΑ όταν γνωρίζεις κάτι από κοντά τα πράγματα συχνά αλλάζουν ριζικά.

Υπεύθυνες για όλη τη μαλακια σχετικά με τις μπαι κοπέλες και τηn "κακιά" φήμη τους (άποψη συμμεριζόμενη απ' τη λεσβιακή κυρίως κοινότητα)
δεν είναι άλλες από πολλές ΣΤΡΕΙΤ τσουλες.

Παριστάνουν τις μπαι για να καυλώσουν τον γκόμενο και επειδή, δυστυχώς είναι και πολλές, οι στρειτ οδηγούνται στο να πιστεύουν πως οι λεσβιες=μπαι και οι γκέι στο να θεωρούν κάθε μπαι κοπέλα τσουλακι που τους και τις παίρνει όλες για να καυλώσει τους άντρες και γενικά πως οι μπαι είναι αχόρταγα και αναποφάσιστα τέρατα ηδονής.

ΤΟΣΟ λάθος.

Η πρώην μου ήταν μπαι και έμαθα πολλά απ' αυτήν.

Πρώτον, ΚΑΝΕΙΣ μπαι δεν έλκεται 50% από το ένα φύλο και 50% απ' το άλλο.
ΠΑΝΤΑ υπάρχει μια περισσότερη προτίμηση στο ένα απ' τα δυο.
Είτε μιλάμε για ποσοστά 70-30 %, είτε για 90-10%.
Χωρίς πάλι αυτό να σημαίνει πως ο μπαι "γίνεται" στρειτ αν είναι τη μια με το άλλο φύλο και γκέι όταν είναι σε σχέση με κάποιον ομόφυλο του. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ μπαι.

Κάποιοι τώρα θα πουν, μα αφού παραμένει μπαι όλη του/της τη ζωή,
τότε δεν υπάρχει ενδεχόμενο να με κερατώσει με το άλλο η' το ίδιο φύλο προκειμένου να νιώθει πιο "ολοκληρωμένα" ως προς τη φύση του/της;

Και απαντώ.
Οι μπαι είναι και κεινοι άνθρωποι και ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ όπως και όλοι οι υπόλοιποι.
ΑΓΑΠΟΥΝ έναν/μια σύντροφο και μένουν μαζί του.
Το ότι είναι μπαι ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ πως χρειάζονται και τα δυο φύλα στη ζωή τους ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
Και εν πάση περιπτώσει, το ίδιο ακριβώς ενδεχόμενο δεν υπάρχει και σε μια σχέση μεταξύ δυο γκέι και δυο στρειτ ανθρώπων;
Η ερωτική πίστη είναι κάτι τελείως το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ και σε ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν ορίζεται απ' τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου.
Πριν λίγες δεκαετίες όποιος ήταν ομοφυλόφιλος μετατρεπόταν αυτόματα σε φορέα του aids. Απλώς και μόνο απ' αυτό το δεδομένο. Ήταν αλήθεια όμως; Ήταν σωστό;

Κι οι μπαι λοιπόν, είτε καταλήξουν με άντρα είτε με γυναίκα, παραμένουν μπαι.
Όσο για το κέρατο που λέγαμε παραπάνω, είχα διαβάσει κάπου έναν ωραίο παραλληλισμό.

Φεριπειν, σε κάποιον αρέσει το ρύζι και τα μακαρόνια.
Άμα επιλέξει ένα πιάτο στο εστιατόριο ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει να του αρέσει και το άλλο ντε και καλά;
Άλλο το ότι έλκομαι από κάτι (πχ από άντρες/γυναίκες) και άλλο το να αφεθώ στην έλξη μου αυτή και να κερατώσω.
Πόσοι στρειτ και πόσοι γκέι "ξενοκοιτάνε" στο δρόμο;
Αμέτρητοι για να μην πω και όλοι. Πόσοι κερατώνουν το σύντροφο τους όμως; Ασύγκριτα λιγότεροι.

Δεύτερον, το είπα και παραπάνω, το γεγονός ότι έλκονται και από τα δυο φύλα
ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ πως θέλουν ντε και καλά έναν άντρα και μια γυναίκα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στη ζωή τους η' το κρεβάτι τους.
Το ότι είσαι μπαι σημαίνει πως έχεις απλώς πιθανότητες να καταλήξεις ερωτικά είτε με το ένα είτε με το άλλο φύλο.
Πως δε θα κρίνεις τον άνθρωπο που θα ερωτευτείς απ’ το τι έχει ανάμεσα στα σκέλια του, να το θέσω πιο ωμα. Και απ’ αυτήν την άποψη είναι και πιο τυχεροί γιατί η φύση τους τους επιτρέπει απλόχερα και αυτόματα να ‘ναι πολύ περισσότερο ανοιχτοί στην ερωτική προοπτική απ’ ο,τι εμείς οι γκέι και οι στρειτ.
Διπλές πιθανότητες για ραντεβού το Σάββατο, που λέει και ο Άλεν.

Και υπάρχουν και τόσα άλλα που θα ‘θελα να πω αλλά φοβάμαι πως θα γράφω ώρες ατελείωτες..

Τεσπα, ελπίζω να βοήθησα μερικούς να εγκαταλείψουν την οξεία στενομυαλιαση τους και να γίνουν πιο ανοιχτοί άνθρωποι. Ποτέ δεν είναι αργά για να βελτιωνόμαστε.

Μια δεκαοκτάχρονη λεσβία.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα