Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 135 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Ποσο gay νιώθουμε κ πόσο είμαστε.
(0 μέλος/η είναι εδώ) 
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: Ποσο gay νιώθουμε κ πόσο είμαστε.
mikro

Ποσο gay νιώθουμε κ πόσο είμαστε. πριν από 2 Χρόνια, 10 Μήνες  
Έχω δει πολλές φορές παιδιά (αγόρια και κορίτσια) να συμπεριφέρονται αρκετά gay σε ηλικίες των 14 χρονών. Το θέμα μου δεν είναι οτι είναι gay ή les και το δείχνουν γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε όλα τα gay άτομα. Όμως σε μια κοινωνία που βομβαρδιζόμαστε από πρότυπα-καρικατούρες και η σεξουαλική ζωή (δεν εννοώ μόνο το σεξ) αρχίζει πριν την εφηβεία πόσο ένα παιδί μπορεί να καταλάβει πόσο gay νιώθει? Και από την άλλη είναι σίγουρο πως είναι gay (αυτό το λέω λόγω τον προβαλόμενων προτύπων. Δηλαδή αν κάποιο παιδί έχει ένα πρότυπο που ειναι ομοφυλόφυλο ποιος θα του εξηγήσει τι είναι αυτό ώστε να καταλάβει την σεξουαλικότητά του)?

Για να μην παρεξηγηθώ δεν θέλω να προσβάλλω συμπεριφορές κτλ, γιατί και εγώ ήμουν πάντα αγοροκόριτσο ακόμα κι όταν προσπαθούσα να αγνοήσω την λεσβιακή την πτυχή του εαυτού μου.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
alba

Απ:Ποσο gay νιώθουμε κ πόσο είμαστε. πριν από 2 Χρόνια, 10 Μήνες  
Όταν λες να "συμπεριφέρονται αρκετά gay" εννοείς camp; Θυληπρεπώς τα αγόρια και ανδροπρεπώς τα κορίτσια; Ή να προσεγγίζουν ερωτικά/ σεξουαλικά παιδάκια του ίδου φύλου;

Νομίζω τα παιδιά συμπεριφέρονται αφθόρμητα και χωρίς να έχουν υπόψη τους πρότυπα και προβαλλόμενες συμπεριφορές, ως εκ τουτου δύσκολα ένα παιδί θα συμπεριφέρθεί "gay" (ό,τι κι αν αυτό σημαίνει στην κάθε ηλικία) για πολύ, αν δεν είναι, το πολύ πολύ να περάσει μια φάση πειραματισμού ή να το κάνει στην προσπάθειά του να κερδίσει την προσοχή των γονέων. Τα παιδιά που είναι gay πάλι, είναι πιθανο να αρχίσουν να υποκρίνονται (ό,τι είναι str8) όταν αρχίσουν πειράγματα και bullying στο σχολείο.

Όλοι καταλαβαίνουμε πως νιώθουμε απλά ο καθένας επιλέγει να το εκφράσει σε διαφορετικό βαθμό.

Έχεις πρόβλημα στο σχολείο σου ή κάτι τέτοιο;

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
miltos

Απ:Ποσο gay νιώθουμε κ πόσο είμαστε. πριν από 2 Χρόνια, 8 Μήνες  
Oxi me to sxoloio den exw provlimata kai den katalavenw ton logo na exw.giati?epidi eimai omofilofilos?xaramou kai kamari mou!kai mou fenete teleios xazo pou to megalitero pososto ton sxetikon ipodiete ton rolo tou (str8) den katalavenw ti tha kardisoun me auto ton tropo tha krivonte mia zoi?ok.poio to noima omos?tha einai eutixismenei?tha mporoun na agapisoun?na eroteutoun? apoti stigmi pou tha kserroun oti kapoia stigmi tha teleiosoun ola?giati na to kanoun auto?giati nomizete oi sxeseis ton omofilofilon sto megalitero pososto einai gia ena mono vradi? keros einai nimizo na ksesikothoume na zitisoume ta dikeomata mas giati ta aksizoume kai prepi na ntrepomaste pou kathomaste me stauromena ta xeria prepi na paroume ti zoi sta xeria mas.kaneis den tha mas voithisei an den diksoume emeis oti endiaferomaste gia mas.i zoi einai mikri kai prepei na tin zisoume me autous pou agapame kai den exei kanenas to di keoma na mas to sterisei auto.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Σταύρος Γιαννακόπουλος

Μπράβο Μίλτο. Έτσι θα αλλάξουν τα πράγματα με αγώνες και συνειδητοποίηση του-της εαυτού-ής μας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε βοηθώντας το Athens Pride ως εθελοντές για αρχή και μετέχοντας σε οργανωμένες ομάδες στη συνέχεια. Διότι καλός ο ατομικός αγώνας του καθενός και της καθεμίας μας στην προσωπική του-της ζωή, αλλά χωρίς συλλογικές προσπάθειες δύσκολα θα επέλθουν αλλαγές. Να ενωθούμε για τον κοινό μας αγώνα. Έχουμε κοινό σκοπό την εξάλλειψη των διακρίσεων και των βίαιων συμπεριφορών και λόγων των ομοφοβικών έτερο ή ΛΟΑΔ.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
mikro

Ούτε εγώ έχω πρόβλημα στο σχολείο μου (αν εξερέσεις κάτι βλαμμένες καθηγήτριες και έναν σκαλομένο συμμαθητή) και δεν βρίσκω λόγο να έχω πρόβλημα. Οι άλλοι έχουν. Και εννοείτε ότι πρέπει εμείς πρώτα να βγούμε από την ντουλάπα και μετά η υπόλοιπη κοινωνία να μας ακολουθήσει. Όμως πρέπει να υπάρχει και ενότητα ανάμεσά μας που απ' ότι βλέπω και σε κάποιες συζητήσεις στο φόρουμ αλλά και γενικά πρώτα-πρώτα εμείς δεν είμαστε ενωμένοι. Επείσης πρέπει να ξεπεραστούν αντιλήψεις του τύπου "το Pride είναι για τις κραγμένες".

Αυτό που θέλω να πω στο αρχικό topic είναι ότι βλέπω πολλά παιδιά αγόρια και κορίτσια στην αρχή της εφηβικής ηλικίας που επειδή δεν έχουν κάποιο gay πρότυπο ακολουθούν τα εξευτελιστικά πρότυπα της ΤV των gay που οι άλλοι σπάνε πλάκα μαζί τους. Δηλαδή ένα παιδι μπορεί να έχει καταλάβει ότι είναι Gay αλλά να φέρεται πιο θυλυπρεπή ή ανδροπρεπή απ' όσο νιώθει επειδή έτσι ήταν ο/η τάδε ήρωας στην Χ σειρά και συνεπώς έτσι πρέπει να είναι οι gay και οι λεσβίες.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Σταύρος Γιαννακόπουλος

Καλό είναι να υπάρχουν όλα τα πρότυπα. Του θηλυπρεπούς γκέι και της αρρενωπής λεσβίας όπως παράλληλα και τα άλλα που πλέον θεωρούνται πιο "φυσιολογικά" επειδή συνάδουν με την ετεροκανονική πλειοψηφία. Και άρα δεν ενοχλούν επειδή δεν γίνονται αντιληπτά. Εκτός αν και αυτά εκδηλωθούν με ένα φιλί. Εκεί γίνεται πανικός. Ο καθένας και η καθεμία, λοιπόν, καλό θα ήταν, να επιλέγει αυτό που του-της αρέσει και όλοι-ες εμείς να αποδεχόμαστε όποιο πρότυπο έχει επιλέξει να ακολουθήσει κάποιος-α στη ζωή του. Όπως δεν μας αρέσει να μας κρίνουν έτσι δεν πρέπει να κρίνουμε τους-τις άλλους-ες.

Υ.Γ.
το ότι δεν συμφωνούμε σε κάποιες συζητήσεις στο φόρουμ που έχουν πολιτικές αποχρώσεις- διαφορετικές από τα ΛΟΑΔ δικαιώματα- δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να ενωθούμε σε έναν κοινό σκοπό όταν χρειαστεί. Και τώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Και χρειάζεται επειδή όλη η Ευρώπη προοδεύει κι εμείς καθόμαστε και κοιτάμε με τα κυάλια. Το ότι τόσο νέοι άνθρωποι σαν εσένα έχουν τόσο ανοιχτά μυαλά και διεκδικούν δικαιώματα είναι πολύ ενθαρρυντικό. Πριν 10 χρόνια δεν τολμούσαμε να αναφέρουμε στο σχολείο αυτά που συζητάτε εσείς τώρα για να μην μας διώξουν. Δεν χρειάζεται να σου πω 20 χρόνια πριν. Μεσαίωνας.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Sebastian

Απ:Ποσο gay νιώθουμε κ πόσο είμαστε. πριν από 2 Χρόνια, 7 Μήνες  
Η επιλογή της έξωθεν συμπεριφοράς είναι κάτι το καθαρά προσωπικό. Όσο κι αν μη συμφωνώ με κάποιες extreme συμπεριφορές δεν τις καταδικάζω καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του φέροντα ή της φέρουσας. Το θέμα είναι πως η κοινωνία μας εξελίσσεταιδιαρκώς και πως σχεδόν πάντα όλοι μας(ασυνείδητα)αντανακλούμε αυτές τις αλλαγές με τα πρότυπα που κάθε φορά προβάλλονται ως "ανδρικά" ή "θηλυκα".
Κάθε συμπεριφορά στις μέρες μας είναι αποδεκτή και δε νομίζω πως υπάρχει ρατσιστική αντιμετώπιση. Επίσης δε πιστεύω πως επειδή είμαστε γκέι πρέπει να το "βροντοφωνάζουμε" με επιτηδευμένες(σχεδόν πάντα)συμπεριφορές και να μιλάμε αρνητικά για τους πιο casual straight looking εξ υμών. Ο όρος ετεροκανονική συμπεριφορά από μόνος του "διαχωρίζει" τις ομάδες και οδηγεί σε γκετοποίηση.
Κάθε συμπεριφορά που είναι αυθεντική και γνήσια σε όποια κατηγορία και αν την κατατάσσετε είναι αρεστή για τον απλό λόγο ότι είναι αληθινή

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Nino22

Έγο κορήτσια πιστέβο πος ο γκέι πρέπη να το δήχνει.
Φωράο πάντα κολιτά σορτς και πλουζιά, κάνο κάθε βδομάδα αποτρήχοσι, μου αρέσουν οι τσάντες οι μεγάλες και τις κρατό με χάρι, σαγιονάρα και πέδηλα μόνο στο πόδι, και λίγο ρίμελ στο μάτι. Ντεκαπάζ ξανθό μαλί και γυαλί μοδάτο...

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Lakis

Κωρητσάκοι μασ, άνειξαι κε καμμυα γραμμματοικυ (αικτως απώ τω ρυμαιλ) γοιατη οι ωρθωγραφεια σου βγαζοι ματη ωσω κε τω κωλυτω σωρτσακει σου. Βάλαι κε καμμοια πλούζα, θα πουντοιασησ.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Σταύρος Γιαννακόπουλος

Όχι, ας γράφει έτσι. Γιατί νομίζει πως μας μπερδεύει και δεν ξέρουμε πως είναι για άλλη μια φορά ο Σεμπαστιάν με τα 150 ψευδώνυμα που θέλει να προκαλεί για να μας πείσει πως ο ηθικός ξεπεσμός πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Μα είσαι τόσο προβλεπόμενα γελοίος Σεμπαστιάν.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα