10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

HOT HOTTER HOTTEST

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠ'ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

HOT

width="250"Οι Ευρωπαίοι λένε ναι!

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, μέσω της EOS Gallup, οι ευρωπαίοι πολίτες εκφράστηκαν για τον θεσμό του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου και για το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από γκέι ζευγάρια. Σύμφωνα με την EOS, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων είναι υπέρ των γάμων μεταξύ γκέι (57%), όμως παράλληλα είναι κατά της υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια του ιδίου φύλου (58%). Οι γυναίκες, οι νέοι και όσοι έχουν ανώτερη μόρφωση, έχουν την πιο θετική άποψη σχετικά με τον γκέι γάμο και την υιοθεσία παιδιών από γκέι ή λεσβίες.

width="250"Καλώς τους!

Σύμφωνα με το περιοδικό Advocate, οι 10 πιο gay friendly εμπορικές επιχειρήσεις είναι οι ακόλουθες: Bank One, Baush & Lomb, Borders Group, Capital One Financial, Cingular Wireless Deutsche Bank, Hyatt Hotels, Lehman Brothers, Metropolitan Life Insurance και Morrison and Forester. Το περιοδικό τις επέλεξε λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια (οικονομική αρωγή σε ζευγάρια που μένουν κάτω από την ίδια στέγη, εάν διαφημίζονται σε γκέι περιοδικά και εάν αποφεύγουν τις διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα που είναι ανοιχτά κατά της γκέι κοινότητας). Στον κατάλογο του Advocate υπάρχουν επίσης άλλες 50 εταιρείες που έχουν θετική στάση απέναντι στους γκέι εργαζομένους: AOL Time Warner, AT&T, American Airlines, American Express, Apple, Donna Karan International, Ford Motor Co., General Motors, Gillette, Hewlett-Packard, IBM, Intel, J.P. Morgan Chase, Levi Strauss & Co., Merrill Lynch, Motorola, Nike, Oracle, Pfizer, Polaroid, Reebok, Shell Oil, Subaru of America, United Airlines, Verizon, The Walt Disney Co., Xerox κλπ.

width="250"Ο Καβάφης στη πόλη των Αγγέλων

Ο αμερικανικός οργανισμός ONE Institute and Archives, σκοπός του οποίου είναι η αρχειοθέτηση και παρουσίαση της γκέι πολιτιστικής κληρονομιάς, ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ομοερωτικό ποιητή των αρχών του εικοστού αιώνα, Κωνσταντίνο Καβάφη. Το Ινστιτούτο, που βρίσκεται στο Λος Άντζελες, θα τιμήσει τον έλληνα δημιουργό μέσω μιας έκθεσης φωτογραφίας του Στάθη Ορφανού ο οποίος εμπνεύστηκε τα έργα του από τη θεματολογία του μεγάλου ποιητή. Σπόνσορας, πέρα από το Ινστιτούτο, είναι και η ελληνική οργάνωση της διασποράς The Greek Gay And Lesbian Association "MAZI". Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 23 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.oneinstitute.org. Εκτενέστερο άρθρο για το ΜΑΖΙ, σε επόμενο τεύχος.

HOTTER

width="250"Ο ΟΗΕ gay friendly

Η επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατηγόρησε την Αυστραλία ότι παραβίασε διεθνή κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα επειδή αρνήθηκε στον Έντουαρντ Γιανγκ την ασφάλεια ζωής που δικαιούνταν σύμφωνα με τον νόμο να λάβει μετά από τον θάνατο του συντρόφου του. Το ζευγάρι είχε σταθερή σχέση επί 38 συναπτά έτη. Ο καθηγητής του νομικού τμήματος του Εθνικού Πανεπιστημίου, Γουέιν Μόργκαν, δήλωσε ότι "...είναι η πιο σημαντική πράξη του ΟΗΕ σχετικά με τα ίσα δικαιώματα των ζευγαριών του ιδίου φύλου". Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει στη διάθεσή της ενενήντα ημέρες για να αλλάξει τη νομοθεσία της όσον αφορά σε ζητήματα φόρων και κοινωνικής ασφάλισης, έτσι ώστε να αποφύγει τις προβλεπόμενες κυρώσεις από τον διεθνή οργανισμό.

width="250"Συμβαίνουν και στη Σουηδία

Το Σουηδικό Ινστιτούτο Εργασίας παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με την θέση των γκέι στο χώρο εργασίας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το 48% των γκέι έχει πέσει θύμα προκαταλήψεων από τους στρέιτ συναδέλφους τους και το 25% αποφεύγει να αναφέρεται στη σεξουαλική του ταυτότητα προκειμένου να αποφύγει διάφορα επικριτικά και ειρωνικά σχόλια από τη πλευρά των στρέιτ συναδέλφων.

HOTTEST

width="250"Ευχαριστίες

Συνδεόμαστε σε απευθείας μετάδοση με την αίθουσα τελετών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όπου θα αποδοθεί στο 10% του ελληνικού πληθυσμού το Όσκαρ-πρόστιμο των 100.000 € για το αντιπαραγωγικό φιλί μεταξύ δυο αντρών στη σειρά "Κλείσε τα μάτια": Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν τη συγκίνησή μας για το Όσκαρ του ακριβότερου φιλιού στα παγκόσμια τηλεοπτικά χρονικά. Ευχαριστούμε βαθύτατα το MEGA που έδειξε δυο γκέι άντρες να φιλιούνται. Ευχαριστούμε ολόψυχα το ΕΣΡ που κοστολόγησε ένα τόσο αθώο φιλί 100.000 €. Φυσικά λυπούμαστε που μετά από τόσα χρόνια φιλιών στους κατά καιρούς εραστές μας, τα φιλιά μας ήταν αντιπαραγωγικά, εφόσον ουδείς βρέθηκε να τα κοστολογήσει στην παραπάνω καταπληκτική τιμή.

Νιώθουμε ευγνώμονες που η κυρία Τατιάνα επιτέλους έφερε στο προσκήνιο το φιλοσοφικό ζήτημα για το αν ένα φιλί μεταξύ δυο αντρών είναι παραγωγικό ή μη.

Προσκαλούμε το ΕΣΡ να συνεχίσει την ηρωική του πορεία και ν΄ αρχίσει να ρίχνει πρόστιμα και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές που παρουσιάζουν στρέιτ αλλά στείρα ζευγάρια να φιλιούνται στο στόμα κατά τρόπο αντιπαραγωγικό. Δέκα γκέι πράιντς δεν θα προσέφεραν την υπηρεσία που προσέφεραν το MEGA, η Τατιάνα και κυρίως το ΕΣΡ.

Τέλος, ευχαριστούμε τις μαμάδες μας που μας γέννησαν σε τέτοιες ηρωικές και ιστορικές εποχές. Η νύφη το 'σκασε, αλλά ο γαμπρός μπορεί πλέον να φιλιέται ελεύθερα και αντιπαραγωγικά με τον κουμπάρο.

Και στα δικά μας (φιλιά)!

height=208Ο Αχιλλέας επιστρέφει...

Η ταινία Τροία βρίσκεται ήδη στα γυρίσματα και ο Μπραντ Πιτ θα έχει τον ρόλο του Αχιλλέα, εραστή του Πάτροκλου. Εντωμεταξύ, ο Όλιβερ Στόουν γυρίζει την ταινία Αλέξανδρος με πρωταγωνιστή τον σέξι ηθοποιό Κόλιν Φάρελ (Τηλεφονικός Θάλαμος) και είναι σίγουρο ότι η ταινία θα προκαλέσει αντιδράσεις εφόσον παρουσιάζει απροκάλυπτα και άμεσα τον Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο.