10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Διαγαλαξιακά Νέα

της Μαρίας Παπαγιάννη

Κριός

Ατίθασα κριαράκια, έρχονται Χριστούγεννα, κάντε ένα κιτ-κατ! Ήρθε η ώρα να ξεκολλήσετε το δάχτυλο σας από το τηλεκοντρόλ σας και ν' αρχίσετε να κάνετε σχέδια διακοπών, χαλάρωσης και σύσφιξης σχέσεων. Κι αν δείτε τίποτε τύψεις να περνάνε από δίπλα σας και άγχη να σας κλείνουν το μάτι από απέναντι, κάντε ότι μιλάτε στο κινητό. Πιάνει.

Ταύρος

Τώρα με εσάς συμβαίνει το εξής: Κάποιος διέδωσε ότι κερδίσατε το λόττο και όλοι σας ζητάνε. Αν είναι να μείνετε άφραγκοι, τουλάχιστον ξοδέψτε τα σε χριστουγεννιάτικα στολίδια ή σε σέξι εσώρουχα εποχής (υπό συγκεκριμένες συνθήκες τα καμπανάκια και τα γκι μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα ερωτικά). Ξεχάστε τα χρέη και τις ανειλημμένες σας υποχρεώσεις με ένα εκρηκτικό κοκτέηλ: μια μεζούρα ρούμπα, τρεις μεζούρες μάμπο, μια εσάνς σάμπα και μία ελιά (θρούμπα).

Δίδυμοι

Το μυαλό σας ήδη ταξιδεύει σε ειδυλλιακά χριστουγεννιάτικα εκδρομικά σκηνικά και χριστουγεννιάτικες κραιπάλες (χικ!). Το αστρολογικό μου δαιμόνιο σας διαβεβαιώνει ότι τίποτε δε θα σας εμποδίσει να ζήσετε τις εορταστικές φαντασιώσεις σας – εκτός ίσως από μια χιονοστιβάδα ή ένα κόψιμο. Όπου, πάντως, και να πάτε, μην ξεχάστε το κινητό σας, γιατί σε κάποιον θα λείψετε πολύ.

Καρκίνος

Ο Δεκέμβρης υπόσχεται (αφού το 'πε και σ' εμένα σας λέω!) ότι θα σας κάνει να ξεχάσετε όλες τις κακοτοπιές των προηγούμενων μηνών. Προβλέπονται αναπάντεχες εισπράξεις, επανασυνδέσεις, εκπλήξεις, γνωριμίες, και γενικά μια πολύ σαπουνοπερέ ατμόσφαιρα θα σας ζαλίσει γλυκά και θα σας κάνει να χαλαρώσετε (και να σταματήσετε τη γκρίνια για να κάνουμε κι εμείς οι υπόλοιποι γιορτές με την ησυχία μας).

Λέων

Εντάξει, δε σας αρέσει ο χειμώνας. Είναι ανάγκη όμως να μας το δείχνετε τόσο πολύ; Αφεθείτε στις περιποιήσεις των αγαπημένων σας προσώπων και βγείτε στην αγορά να τους πάρετε δωράκια και να την πέσετε σε κανέναν ωραίο πωλητή να καταλάβετε κι εσείς γιορτές. Μετά τις 20 Δεκέμβρη δε, ένα ευχάριστο τηλεφώνημα είναι πολύ πιθανό να σας κάνει να ετοιμάσετε βαλίτσες, οπότε καλού-κακού ελέγξετε από τώρα το διαβατήριο.

Παρθένος

Η καλύτερη σας φίλη αυτό το μήνα είναι η Χρύσα Παραδείση (ανοίξτε και κανένα βιβλίο της κυρίας Βέφας γιατί μαθαίνω πως σας κρατάει μούτρα.). Δεν ξεκολλάτε με τίποτα από τη μελέτη συνταγών για το χριστουγεννιάτικο γεύμα, είστε αποφασισμένοι να καταπλήξετε (ξανά). Συνεχίστε να ποντάρετε στα κεφτεδάκια με κουκουναρόσπορο και τσουκνίδα ως το δυνατό σας χαρτί και σταματήστε να μελαγχολείτε για τους απόντες. Το νου σας στο φούρνο και όλα θα πάνε καλά.

Ζυγός

Οι διαπλανητικές συνωμοσίες σας δυσκόλεψαν αρκετά τη ζωή τους προηγούμενους δύο μήνες αλλά τώρα που ο Άρης ξεκατσικώθηκε επιτέλους από το ζώδιό σας, ήρθε η ώρα να πάρετε το αίμα σας πίσω. Ο Ερμής σας κλείνει πονηρά το μάτι στα ερωτικά και ο Δίας βάζει το δαχτυλάκι του (ΝΑ ένα δαχτυλάκι, με το συμπάθιο) στα ευχάριστα επαγγελματικά νέα που σας περιμένουν.

Σκορπιός

Ερμής και Αφροδίτη βρίσκονται σε απόγνωση μαζί σας. Αυτοί κάνουν ό,τι μπορούν για να 'ρθουν τα πράγματα με το μέρος σας κι εσείς έχετε φαγωθεί με όλο τον κόσμο. Σταματήστε να φαντάζεστε συνωμοσίες εις βάρος σας και να κουνάτε απειλητικά τη δηλητηριώδη ουρά σας προς κάθε κατεύθυνση. Κάντε καμιά καλή πράξη εν όψει Χριστουγέννων και ακυρώστε την παραγγελία χημικών όπλων στον Άη Βασίλη.

Τοξότης

Μια πρόσφατη ερωτική απογοήτευση σας έχει ρίξει στα τάρταρα και αρνείστε να ψάξετε σκάλα διαφυγής. Να όμως που τα άστρα συγκινήθηκαν από το δράμα σας και αποφάσισαν να σας κάνουν ένα δώρο με τέλειες αναλογίες και παραμυθένια χαρίσματα. Ελέγχετε συνέχεια τα δώρα κάτω από το δέντρο σας και όταν δείτε ένα ασυνήθιστα μεγάλο ανοίξτε το αμέσως – μη σκάσει κιόλας ο άνθρωπος!

Αιγόκερως

Έχετε αποφασίσει τι δώρο θα πάρετε στον υπολογιστή σας; Στο ποντίκι; Στο πληκτρολόγιο; Όχι;;; Ντροπή! Μιας και αποφασίσατε να περάσετε μαζί τους τις φετινές γιορτές, τουλάχιστον κάντε το σωστά. Εναλλακτικά πάρτε άδεια και ζητήστε από τους φίλους σας να σας κρατήσουν μακριά από το γραφείο, ακόμα κι αν χρειαστεί να σας αλυσοδέσουν. Πού ξέρετε, μπορεί και να το φχαριστηθείτε.

Υδροχόος

Θυμάστε εκείνο το σαλέ που ονειρευόσασταν από τον Ιούνιο να επισκεφτείτε και όλοι σας κοίταζαν όπως δε θα ήθελε κανείς να τον κοιτάξουν; Ήρθε η ώρα να ζήσετε τη φαντασίωσή σας μαζί του. Όλα προοιωνίζονται ευνοϊκά για το Δεκέμβρη σας και ιδιαίτερα τα οικονομικά, οπότε μπορείτε ίσως να κλείσετε όλο το σαλέ για τον εαυτό σας (εγωιστές!). Προσοχή στις πεινασμένες αρκούδες και τους πικραμένους πρώην.

Ιχθείς

Αγαπητά μου μπαρμπούνια, τι τσιγκουνιά είναι τούτη που σας έπιασε τον τελευταίο καιρό; Σιλάνς! Δε θέλω δικαιολογίες! Βγείτε στους δρόμους και κάντε 5-6 καλές πράξεις απανωτά, γιατί το Πνεύμα των Χριστουγέννων έχει τα νεύρα του και προβλέπω να σας σέρνει μεσανυχτιάτικα με την πιζάμα στο μέλλον. Ένα σας λέω: θυμηθείτε τη τράβηξε ο έρμος ο Σκρουτζ. Γρήγορα στο περίπτερο της UNICEF!