10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Ποιο φιλί φυλάς;

Μου αρέσουν τα μεθυσμένα φιλιά, αυτά που δίνω λίγο πριν απογειωθώ. Φεύγω από τα στερεότυπά μου, τα πρότυπά μου και φιλάω όποιον έχω δίπλα μου. Δεν θυμάμαι ποτέ ποιον έχω φιλήσει αν δεν τον γαμήσω μετά... τα πιο σοκαριστικά είναι αυτά που ξυπνάς το επόμενο πρωί και λες «Θεέ μου, τι έχω πάρει δίπλα μου...» Αλλά δεν είναι αυτό το φιλί που φυλάω. Αυτή την περίοδο είμαι πολύ τσιγκούνα προς την ανθρωπότητα, τα φυλάω μόνο για έναν άντρα... Μου αρέσουν τα φιλιά σε άντρες πολύ, γιατί είναι βίαια και παθιασμένα και μ' αρέσουν τα φιλιά σε γυναίκες γιατί είναι αισθησιακά... διαμορφώνει μετά ως άνθρωπο, όταν ωριμάσεις. Το φιλί της μητέρας σε ακολουθεί παντού, επαγγελματικά, φιλικά, ερωτικά, οικογενειακά. Παίζει μεγάλο ρόλο το πώς σε φιλούσε η μητέρα σου όταν ήσουν μικρός.
Πάνος 33

Είναι η εκδήλωση ενός βαθύτερου αισθήματος, της αγάπης που νιώθεις για τον άνθρωπο που έχεις κοντά σου. Φυλάω το φιλί που έδωσα στον πρώτο σύντροφο που αγάπησα.
Κώστας 39

Το φιλί για μένα είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη της καύλας. Με καυλώνει πολύ να με φιλάνε στα χείλια πολύ σκληροί άντρες. Ενός αγαπησιάρη μου αρέσει, αλλά δεν με εξιτάρει. Από ένα σκληρό άντρα δεν περιμένεις να σε φιλήσει, γιατί το παίζει γαμάω και δέρνω. Τότε το φιλί είναι μια ανατροπή της εικόνας που πάει να βγάλει προς τα έξω. Όσο για το φιλί που φυλάω, συνήθως θυμάμαι το τελευταίο φιλί που έχω δώσει.
Νίκος 41

Ήταν με την πρώτη μου κοπέλα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που φιληθήκαμε. Το μαγικό φιλί ήταν μετά από ένα μήνα. Τα προηγούμενα ήταν σε κλαμπ, είχαμε πιει, είχαμε φτιαχτεί. Ενώ το τέταρτο ήταν πάρα πολύ μαγικό. Ήταν σ' ένα πολύ μίζερο μέρος, σε μια φοιτητική εστία, σε μια αγοραία γειτονιά του Άμστερνταμ, εμπορικά κέντρα και ψηλά κτίρια, αλλά είχε ένα πολύ γαμάτο φεγγάρι εκείνο το βράδυ, ήτανε μια φεγγάρα να και φαινότανε από το δωμάτιο. Εκείνο το βράδυ ήταν προνομιακό ότι έμενα σ' εκείνο το μίζερο κτίριο στον 13ο όροφο. Κάπως είχαμε ξαπλώσει, δεν το είχαμε προαποφασίσει. Αυτό μου έρχεται πρώτο όταν σκέφτομαι τα φιλιά με γυναίκες. Ήταν σαν να κράτησε όλο το βράδυ, δεν θυμάμαι τίποτα άλλο από το πρώτο βράδυ, που στην ουσία ήτανε η πρώτη φορά που έκανα σεξ με γυναίκα. Ήταν σαν όλο το βράδυ να ήτανε ένα τεράστιο φιλί, από τη στιγμή που κοιταχτήκαμε και είπαμε ώπα... Αυτό είναι το φιλί που φυλάω. Περνά ο καιρός και η μνήμη κάπως εξασθενεί και τώρα πιάνω τον εαυτό μου να ξεσκονίζει τη σκηνή για να μην ξεχάσω διάφορες λεπτομέρειες, πώς ήταν το δωμάτιο, πώς ξαπλώσαμε λίγο στο κρεβάτι, πώς δεν είπαμε τίποτα για λίγο και μετά... το φεγγάρι. Το ξαναζώ για να μην το ξεχάσω.
Ελένη 26

Φιλί ίσον καύλα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Τα περισσότερα είναι υπέροχα. Με άντρες με γυναίκες, δεν έχει σημασία. Για μένα το φιλί είναι πολύ σημαντικό. Αποτελεί το crash test για τη συνέχεια. Το φιλί που φυλάω είναι συνήθως με άντρες που έχω αγαπήσει πάρα πολύ, συνήθως φιλιά που θεώρησα αποχαιρετιστήρια, φιλιά που ένιωθα ότι ήταν το τελευταίο φιλί.
Σούζυ 29

Όλα τα φιλιά είναι πολύτιμοι θησαυροί, αλλά αυτό που φυλάω είναι τα πεταχτά, καθημερινά φιλιά του συντρόφου μου, μικρά, βιαστικά φιλάκια σπαρμένα μες στην ημέρα, αλλά τόσο πολύτιμα γιατί είναι σαν να με αγκυροβολούν. Τελικά δεν είναι καθόλου δεδομένα.
Λεωνίδας 34