10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

HOT HOTTER HOTTEST

του Πάνου Παπαδάκη

HOT

Ροζ μπάτσοι (όχι στο μάγουλο)

Ανακοίνωση προς την Ελληνική Αστυνομία: Ο κύριος Βιμ Βρυκ, ολλανδός αστυνομικός, προσκαλεί τους έλληνες γκέι συναδέλφους του να λάβουν μέρος στο συμπόσιο γκέι αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία στις 5 και 6 Αυγούστου. Το συμπόσιο είναι πανευρωπαϊκό και οργανώνεται από την Ολλανδική Αστυνομία. Θα καλύψει θέματα όπως η θρησκεία και η ομοφυλοφιλία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι αστυνομικοί στο αστυνομικό σώμα, η δημιουργία δικτύων υποστήριξης κ.ά.

Πρώτον, εάν αναρωτιέστε «υπάρχουν γκέι αστυνομικοί;», σας πληροφορούμε ότι σύσσωμη η συντακτική ομάδα του περιοδικού (και όχι μόνο) έχει «πάρει» έναν τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των τελευταίων εφτά ετών. Δεύτερον, εάν θεωρείτε ότι το παραπάνω κείμενο είναι ειρωνικό ή προσβλητικό, σας υπενθυμίζουμε ότι γκέι δεν είναι μόνον οι κομμώτριες της περιοχής σας, αλλά και στρατιωτικοί, πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, εργάτες, πυροσβέστες, ζωγράφοι, υπάλληλοι γραφείου, ξενοδοχοϋπάλληλοι, μάνατζερ, διερμηνείς, ηλεκτρολόγοι, φαναρτζήδες, ταξιτζήδες και ο παντρεμένος στον τέταρτο που σας ζαχαρώνει κάθε φορά που παίρνετε μαζί το ασανσέρ.

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα σας πει αστυνομικός «ταυτότητα», δώστε του τις παρακάτω πληροφορίες: Μπορεί να γράψει κατευθείαν στον κύριο Wrueck (wrueck@planet.nl) ή στο info@antigone.gr. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.gaycops.nl.

Ο ΟΗΕ σας αγαπά

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (UNCHR), η Βραζιλία πρότεινε ένα ψήφισμα για «τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό» (E/CN.4/2003/L.92). Το ψήφισμα αυτό κατοχυρώνει ότι η σεξουαλική διαφοροποίηση εντάσσεται στα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνονται από την Οικoυμεvική Διακήρυξη τωv Δικαιωμάτωv τoυ Αvθρώπoυ.

53 έθνη θα συνεδριάσουν στη Γενεύη τον Μάρτιο για να συζητήσουν, να ψηφίσουν και στη συνέχεια να δηλώσουν εάν πιστεύουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα ή όχι. Φυσικά ήδη υπάρχουν σθεναρές αντιδράσεις από πολλά αραβικά έθνη και το Βατικανό, κάτι που ήταν αναμενόμενο.

Εξυπακούεται ότι το ψήφισμα, αν περάσει, θα έχει θετικότατες συνέπειες για τους ομοφυλοφίλους σε πολλά επίπεδα. Η Διεθνής Ένωση Λεσβιών και Γκέι (ILGA) ζητά τη βοήθεια όλων μας: μπείτε on-line και υποστηρίξτε το ψήφισμα στην εξής διεύθυνση: http://www.brazilianresolution.com/ Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ψήφισμα στη Γενεύη στο επόμενο τεύχος.

Οι τρανς θα μπορούν να χορεύουν το χορό του Ησαΐα

Στην απόφαση της 7ης Ιανουαρίου 2004, Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Λουξεμβούργο) αποφάσισε ότι μια τρανς μπορεί να λάβει σύνταξη χηρείας σε περίπτωση θανάτου του συντρόφου της. Το δικαστήριο δικαίωσε την Κ.Β., μια βρετανίδα νοσοκόμα ο σύντροφος της οποίας, Ρ., είναι τρανσέξουαλ. Ο βρετανικός νόμος απαγορεύει στην Ρ. να λάβει τη συγκεκριμένη σύνταξη όταν η Κ.Β. θα έχει αποδημήσει εις Κύριον, επειδή δεν μπορούν να παντρευτούν. Όμως ο συγκεκριμένος νόμος σύντομα θ' αλλάξει εφόσον η αγγλική κυβέρνηση προωθεί νέο νόμο σύμφωνα με τον οποίο, οι τρανς θα έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και ν' αλλάζουν το φύλο τους στη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Και γάμος σημαίνει ότι στο μέλλον, η τρανς με τον κωδικό Ρ., θα είναι μια πολύ εύθυμη χήρα.

Στη ντουλάπα ολοταχώς!

Σύμφωνα με δικαστική απόφαση εφετείου του Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας γκέι πατέρας, ο Τζόζεφ Χογκ, οφείλει να κρύβει την ομοφυλοφιλία του όταν έχει τον γιο κοντά του. Ωστόσο το Εφετείο θεώρησε άδικη την απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου να μπει ο πατέρας στη φυλακή επειδή αποκάλυψε στον γιο του την ομοφυλοφιλία του. Ως μέρος της διαδικασίας του διαζυγίου, είχε αποφασιστεί η φυλάκιση του Χογκ με το σκεπτικό ότι ο συγκεκριμένος πατέρας «είχε εκθέσει το παιδί του στους γκέι εραστές και στη γκέι ζωή του». Το Εφετείο συμφώνησε εν μέρει με το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο όσον αφορά στην απόκρυψη της ομοφυλοφιλίας από το παιδί, όμως θεώρησε ως απαράδεκτο το σκέλος της φυλάκισης, εφόσον ο νόμος δεν προβλέπει τη συγκεκριμένη ποινή εάν ο γονιός εκμυστηρευτεί στο παιδί τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

HOTTER

«Οστικοτηλεοπτικό» κύμα ομοφοβίας made in Austria

Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος του δικού μας Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εξάγει πολιτική γραμμή και στην Ευρώπη. Στην Αυστρία, η Πρόεδρος του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού ORF αποφάσισε να στείλει στο πυρ το εξώτερον μια γκέι σειρά μεταθέτοντας την ώρα μετάδοσής της μετά τα μεσάνυχτα, αντί για τις 5 μ.μ. Αποτέλεσμα; Το 10% (όχι εμείς κύριε Πρόεδρε) των Αυστριακών που είναι γκέι και λεσβίες αποφάσισαν να μποϋκοτάρουν το εν λόγω τηλεοπτικό κανάλι. Εμείς από την πλευρά μας, προτείνουμε να στείλουμε στην Αυστρία τον Χριστόφορο για να τους σκηνοθετήσει την αυστριακή βέρσιον του Κλείσε τα μάτια, για να δουν τι εστί γκέι φιλί των 100.000 €. Προτείνουμε δε, τον πρωτοποριακό τίτλο Κλείσε πια τη ρημάδα.

Τα… «τρανς» ανοράκ καταργούνται!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.RainbowNetwork.com, η μάρκα ρούχων Dorothy Perkins αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή των κόκκινων ανοράκ επειδή, σύμφωνα με το σκεπτικό της εταιρείας, το συγκεκριμένο κόκκινο ρούχο έχει συνδυαστεί με την τρανς ηρωίδα της αγγλικής τηλεοπτικής σειράς Coronation Street που ακούει στο όνομα Χάλει Κρόπερ. Ουδέν νεώτερον για τα φούξια ανοράκ.

HOTTEST

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας

Σας λένε τίποτα τα ονόματα Claire Chazal και Michel Field; Είναι σαν να λέμε Έλλη Στάη και Μιχάλης Αρναούτογλου σε γαλλική βερσιόν. Είναι μερικοί από τους τηλεοπτικούς αστέρες της Γαλλίας που θα στελεχώνουν το καινούργιο γκέι κανάλι Pink TV που θα εκπέμψει τελικά το πρόγραμμά του μέσα στο 2004, μετά από αρκετούς μήνες καθυστέρησης. Η επιτυχία του είναι δεδομένη, τώρα που ξεπεράστηκαν τα διάφορα προβλήματα οικονομικής και μετοχικής φύσης.

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς δεν θέλει να είναι γκέι

Ο Ρόμπι βρίσκεται σε περιοδεία στην Αυστραλία, εφόσον δεν είχε την επιτυχία που ήλπιζε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε ένα στριπτιζάδικο έκανε και πάλι δηλώσεις σχετικά με τη σεξουαλική ταυτότητά του. Σύμφωνα με τον αυστραλέζικο τύπο, επέλεξε το συγκεκριμένο μέρος για να δώσει τη συνέντευξη, έτσι ώστε να σταματήσουν οι φήμες που τον θέλουν γκέι. «Είμαι ο μοναδικός ομοφυλόφιλος στην ιστορία που ουδέποτε τον τράβηξαν οι άντρες και που ποτέ δεν είχε σεξουαλική επαφή με άλλον άντρα. Αυτά μονάχα έχω να πω για να αποδείξω ότι δεν είμαι γκέι» , δήλωσε στην προσπάθειά του να πείσει τους δημοσιογράφους και τους θαμώνες του μαγαζιού για κάτι που δεν ενδιαφέρει στην ουσία κανέναν, πέρα από τον ίδιο. Η δε ιστοσελίδα www.freefromconfinement.com, υπόσχεται να δείξει τον Ρόμπι ολόγυμνο, με τη χιλιοστή επίσκεψη επισκεπτών στο συγκεκριμένο site.

Το πρωί θεούσα…το βράδυ στριπτιζού

Η Beyonce, μετά το καθιερωμένο της show όπου τέλεσε το επίσης καθιερωμένο strip-tease της, μίλησε στη βρετανική εφημερίδα The Sun σχετικά με το «λεσβιακό φιλί» μεταξύ της Madonna, της Britney Spears και της Christina Aguilera, αναφέροντας ότι είχε σοκαριστεί από το θέαμα. H συνέντευξη θεωρήθηκε ομοφοβική, εφόσον μίλησε για χριστιανικές αρχές που παραβίασαν οι τρεις τραγουδίστριες φιλώντας η μία την άλλη στο στόμα. Προφανώς, το strip-tease της Beyonce είναι μια καθημερινή πρακτική, συμβατή με τα πατροπαράδοτα χριστιανικά πιστεύω. Κατόπιν, όσα είπε τα πήρε πίσω και – φορώντας προφανώς μόνο το στριγκάκι της – δήλωσε ότι απλά, εκείνη δεν θα έκανε κάτι τέτοιο δημοσίως. Ανεξερεύνητες οι βουλές του Κυρίου (και της Θεάς).

Τζάστην ρε Τζάστιν να τελειώνουμε!

Την ίδια ώρα, η αιώνια παρθένος Britney, μετά το χωρισμό της από τον αιώνια παιδί Justin Timberlake, δήλωνε στο Newsweek ότι δεν αντέχει άλλο τους άντρες, εξηγώντας παράλληλα ότι δεν είναι λεσβία. Ποιος την ρώτησε; Και εμείς έχουμε νιώσει πικρία στο παρελθόν από τους άντρες μας, αλλά ούτε στο Newsweek βγήκαμε να πούμε τον πόνο μας, ούτε δηλώσαμε ότι δεν είμαστε λεσβίες.

Έκτακτο ψυχιατρικό δελτίο:

Προσοχή: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βάλθηκε να σας καταστρέφει τα όνειρα που χτίσατε διαβάζοντας νυχθημερόν Άρλεκιν! Εκλογές πλησιάζουν, οι πόλεμοι δεν έχουν πια πέραση και σκέφθηκε να φλερτάρει εκ νέου τη «σιωπηλή ηθική πλειοψηφία». Ο λόγος για τον Μπους, που σκέφτηκε να απαγορεύσει συνταγματικά τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Και επειδή τώρα τελευταία, η μια δικαστική απόφαση μετά την άλλη και ο ένας κυβερνήτης μετά τον άλλον επιτρέπουν τους γκέι γάμους, ο Μπους σκέφτηκε να λάβει άμεσα και δραστικά μέτρα. Όχι, δεν θα βομβαρδίσει την Μασαχουσέτη ή το Βερμόντ, αλλά θα θέσει συνταγματικό κώλυμα έτσι ώστε να σταματήσει αυτός ο ηθικός κατήφορος.

Μια που βαρέθηκε να βλέπει τους αστυνομικούς να του φέρνουν τις κόρες του μεθυσμένες για 666 η φορά, αποφάσισε (μάλλον μετά από την συνηθισμένη εβδομαδιαία λοβοτομή του) να «υπερασπισθεί την ιερή φύση του γάμου». Φυσικά θα τα βρει σκούρα, αφού οι γκέι Ρεπουμπλικάνοι είναι άκρως οργανωμένοι. Και μια ειδησούλα που θα σας συγκλονίσει: σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό Instinct, οι πιο θερμοί γκέι εραστές είναι Ρεπουμπλικάνοι. Αυτούς ξέρουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε.