10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Διαγαλαξιακά Νέα

της Μαρίας Παπαγιάννη

Κριός

Ο ζωδιακός κύκλος παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις προπονήσεις σας για την Ολυμπιάδα. Έχετε αποφασίσει να κατακτήσετε το χρυσό στην Άρση Εργασιακών Βαρών αγνοώντας προκλητικά την είσοδο του καλοκαιριού στη ζωή σας. Αν σκοπεύετε να κάνετε διεθνή καριέρα αφήστε το, σας πρόλαβε η Βανδή. Επενδύστε καλύτερα στις Διεθνείς Σχέσεις σε κάποια παραλία ώστε να προωθήσετε τη Συμφιλίωση των Λαών και να αποφύγετε την Εξαθλίωση των Κριών.

Ταύρος

Η μεθοδική φύση σας και η αξιοθαύμαστη ικανότητά σας να σχεδιάζετε στρατηγικά το μέλλον σας σε συνδυασμό με την απαράμιλλη αυτοπειθαρχία που σας χαρακτηρίζει θα σας φέρουν μέσα στον Ιούνιο πολύ κοντά στους εργασιακούς σας στόχους και πολύ μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Αν θέλετε να περάσετε το καλοκαίρι σας παρέα με τις φωτογραφίες των πρώην, τον Lionel Richie και το πρόγραμμα του Star είστε στο σωστό δρόμο.

Δίδυμοι

Από όλους τους μήνες του χρόνου τον Ιούνιο έπρεπε να διαλέξετε για να περάσετε την υπαρξιακή κρίση σας; Οι αποφάσεις και οι διαλογισμοί είναι για την Πρωτοχρονιά. Αφήστε την Αφροδίτη να φαγώνεται με τον Ποσειδώνα και το Δία στον 4 ο οίκο σας και ετοιμάστε βαλίτσες για άλλους, εξωτικούς οίκους όπου δε θα φαγώνονται ούτε αυτοί μεταξύ τους ούτε εσείς με τον εαυτό σας. Τα οικονομικά ευνοούν για μακρινές αποδράσεις και η 16η Ιουνίου ενδείκνυται για πυροφάνι. Κρίμα να χαθεί τέτοια ευκαιρία.

Καρκίνος

Αν ρωτούσατε τους πλανήτες τι σας επιφυλάσσουν για το καλοκαίρι το πιθανότερο θα ήταν να χασμουρηθούν μέχρι δακρύων. Μια king size υπερκόπωση με ολίγη από παραίτηση σας εγγυώνται ένα αξέχαστα βαρετό Ιούνιο. Καλά, καλά, μια πλάκα κάναμε-αμέσως να απελπιστείτε εσείς. Η νέα σελήνη στις 17 Ιουνίου σηματοδοτεί την έναρξη μιας (ενίοτε εκνευριστικά) χαρωπής και ερωτικά ευνοϊκής περιόδου η οποία ανεβαίνει σταθερά μέχρι τα τέλη Ιουλίου όπου και σταματάει καταϊδρωμένη.

Λέων

Ο Ιούνιος ποτέ δεν ήταν ο αγαπημένος σας μήνας. Ούτε κι εσείς αυτουνού απ’ ό,τι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά. Οικονομικά προβλήματα σας τριγυρίζουν σαν ενοχλητικές μύγες και σας κρατάνε όμηρους της ρουτίνας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Ελπίδες για αποδράσεις φέρνει το πέρασμα του Ερμή από το ζώδιό σας μετά τις 10 Ιουλίου οπότε και θα έχετε ορθοποδήσει οικονομικά αν σταματήσετε να παρκάρετε παράνομα.

Παρθένος

Είπαμε ότι είστε Παρθένοι, όχι να παραμείνετε. Σύμφωνα με αστρικές πηγές, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείτε το δεύτερο μισό του Ιουνίου για να απαλλαγείτε από τη βαριά κληρονομιά του ζωδίου σας και –γιατί όχι;- να την πέσετε επιτέλους στον ταμία του μίνι-μάρκετ, καθώς η Αφροδίτη θα βρίσκεται τότε στον 6o οίκο σας. Βιαστείτε όμως γιατί μαθαίνω ότι δε σκοπεύει να κάτσει πολύ (high season, τι τα θες;) Και αγοράστε επιτέλους καινούριο μαγιό.

Ζυγός

Ερωτικά μπερδέματα και εργασιακά μαχαιρώματα και πριονίσματα θα συνθέσουν τη Guernica του Ιουνίου σας. Μην πτοείστε! Η ζυγαριά γέρνει σαφώς προς το μέρος σας στις αρχές του Ιουλίου, καθώς η Σελήνη περνάει από την 20 η μοίρα σας ανεβάζοντας τις ερωτικές μετοχές σας σε προκλητικά επίπεδα. Αντισταθείτε, πάντως, στην παρόρμηση να δώσετε υποσχέσεις αιώνιας αγάπης σε αγνώστους γιατί δύσκολο το ξύπνημα χωρίς κινητό και πορτοφόλι. Ή στη μέση της θάλασσας.

Σκορπιός

Αν η γιαγιά μου είχε ροδούλια θα ήταν πατίνι. Σταματήστε να σκέφτεστε τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν είχε συμβεί το τάδε και αν τότε είχατε πει τα δείνα και αρχίστε να σκέφτεστε πώς θα γίνει να μην καταλήξετε και φέτος στο εξοχικό των γονιών σας ποτίζοντας τους βασιλικούς ενώ ακούτε για χιλιοστή φορά την κασέτα με τις top 10 γκρίνιες. Εκτός αν έχετε έτοιμες απαντήσεις για το πότε θα βρείτε μια καλή κοπέλα/θα παντρευτείτε/θα βρείτε μια δουλειά της προκοπής/θα σοβαρευτείτε επιτέλους κλπ. Όχι ε; Το περίμενα.

Τοξότης

Ο Ερμής σκοπεύει να παραμείνει στο ζώδιό σας όλο σχεδόν τον Ιούνιο χαρίζοντας λίγη ηρεμία στην ταλαιπωρημένη από φωσκολιάδες ζωή σας. Κρατήστε τον εκεί πάση θυσία, εν ανάγκη δωροδοκείστε τον (θα τα πάρει, πιστέψτε με), γιατί μετά τις 7 Ιουλίου ο Άρης τη στήνει έξω από τον 6 ο οίκο σας για να τον βανδαλίσει με καινούρια ερωτικά δράματα και οικονομικές καταστροφές. Κι αυτός δεν παίρνει ούτε από λόγια, ούτε από λεφτά. Εγώ σας προειδοποίησα.

Αιγόκερως

Αν κάνετε υπερωρίες για να πάρετε προαγωγή χάνετε το χρόνο σας: το αφεντικό σας είναι απασχολημένο με τα σάιτ των διακοπών και η παρουσία σας τον εκνευρίζει γιατί πρέπει να έχει χαμηλωμένο τον ήχο. Κάντε του τη χάρη λοιπόν και ξεκουμπιστείτε με άδεια. Αν δε σας συγκινούν οι διακοπές δείτε το σαν δουλειά: ξεναγήστε και φιλοξενήστε φιλομαθείς γερμανούς και γιαπωνέζους τουρίστες δωρεάν μέχρι να βλαστημήσετε. Για την Ολυμπιάδα, ρε γαμώτο!

Υδροχόος

Σταματήστε να γκρινιάζετε για την τιμή της ντομάτας και τα έργα πεζοδρόμησης που γίνονται στη γειτονιά σας και ασχοληθείτε με αυτό που πραγματικά σας καίει: τη χυλόπιτα που σας επιφύλαξε ο Μάιος. Εντάξει, ήταν ωραίος και μοιραίος. Εντάξει, έπαιζε και πιάνο. Και τι έγινε; Η ερωτική συναστρία μετά τις 19 Ιουνίου υπόσχεται να σας βοηθήσει να του αποδείξετε ότι το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο παλικάρι. Και μάλιστα με εξοχικό.

Ιχθείς

Το καλοκαιράκι σας κλείνει το μάτι κι εσείς του κλείνετε την πόρτα. Ωραία συμπεριφορά! Καιρός να βγείτε από τη χειμωνιάτική γυάλα σας και να ακολουθήσετε το ένστικτο σας για ανοιχτές θάλασσες (όχι πιο πέρα από τις σημαδούρες-εκτός αν θέλετε να σας προσέξει ο ναυαγοσώστης). Πριν βγείτε, πάντως, καλή θα ήταν και μια βόλτα από το γυμναστήριο της γειτονιάς για μια σύσφιξη γλουτών και σχέσεων. Καλή τύχη και με ρέγουλα το διάδρομο, περιμένουν κι άλλοι.