10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

EDITORIAL

Προσδεθείτε απογειωνόμαστε

του Λύο Καλοβυρνά

Το 10% ξεκίνησε σαν αποκοτιά μιας χούφτας ανθρώπων. Επί 14 μήνες το κυοφορούσαμε. Σ’ αυτό το διάστημα υπήρξαν πολλοί που μας αποθάρρυναν· ακούσαμε δυσοίωνες προβλέψεις ότι θα γινόταν γκέτο για λίγους, ότι η Ελλάδα δεν ήταν ώριμη για κάτι τέτοιο, ότι ήταν ένα παράτολμο ρίσκο, ότι θ’ αποτυχαίναμε. Προχωρούσαμε ψηλαφώντας, χτίζαμε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει, νιώθαμε μόνοι. Κι όταν γεννήθηκε, γεμίσαμε αγωνία αν αυτό το καινούργιο που προτείναμε θα άρεσε.

Το αγκαλιάσατε μεμιάς! Μας παίρνατε τηλέφωνο για να μάθετε πού θα το βρείτε, μας στέλνατε μέιλ απαιτώντας νέα σημεία διανομής, ζητούσατε εξαντλημένα τεύχη, το βγάζατε φωτοτυπίες, προσφερθήκατε να βοηθήσετε ο καθένας με τον τρόπο του. Πολύ γρήγορα είδαμε ότι το 10% αφορά περισσότερους από μονάχα το 10% του πληθυσμού· από τα τηλεφωνήματα και τα γράμματά σας είδαμε πως συναντιόμαστε με ανθρώπους που νιώθουν διαφορετικοί, όχι μόνο σεξουαλικών προτιμήσεων.

Tο 10% γεννήθηκε από μια χούφτα ανθρώπους, αλλά γρήγορα έγινε το παιδί μιας τεράστιας παρέας. Σ’ αυτή την περιπέτεια προχωράμε όλοι μαζί· όσοι το γράφουμε, όσοι το διαβάζουμε, όσοι βάζουμε διαφημίσεις, όσοι κάνουμε διανομή. Το 10% μπορεί να μην κάνει επανάσταση, αλλά είναι από τη μεριά αυτών που σπρώχνουν τον άξονα της γης.

Κι όλο μεγαλώνουμε! Για ποιο γκέτο μιλάμε όταν από λίγα σημεία διανομής στην Αθήνα, φτάσαμε τα 114 σε επτά πόλεις της Ελλάδας; Όταν μέσα σε έξι μόλις μήνες «ψηλώσαμε» στις 48 και τώρα στις 68 σελίδες; Κι όταν ξεκινάμε μια πρωτότυπη συνεργασία με το ΤΙΜΕ OUT ATHENS, του οποίου η Gay & Lesbian στήλη θα γράφεται κάθε βδομάδα από τη δημοσιογραφική ομάδα του 10%;

Όμως δε μας φτάνει! Θέλουμε να φτάσουμε παντού, ειδικά στους ανθρώπους που ζουν ζωή πιο απομονωμένη στην επαρχία. Γνωρίζουμε τη μοναξιά του να νιώθεις διαφορετικός, χωρίς κάποιον να σε καταλάβει. Την έχουμε ζήσει στο πετσί μας. Γι’ αυτό εγκαινιάζουμε τη δυνατότητα συνδρομής, όπως μας έχετε ζητήσει.

Όσοι μένετε μακριά από τα σημεία διανομής θα το έχετε στα χέρια σας εύκολα και γρήγορα. Κυρίως, όμως, με το να γραφτείτε συνδρομητές θα στηρίξετε το περιοδικό σας να μεγαλώσει και να φτάσει εκεί που δε φτάνουν άλλα περιοδικά – να φτάσει τις δικές μας επιθυμίες, τη χαρά του έρωτά μας αλλά και τις δυσκολίες. Σας χρειαζόμαστε.

Το 10% δεν εκδίδεται από κάποια επιχείρηση με σκοπό το κέρδος αλλά από το σωματείο «Σύνθεση» (www.hiv.gr). Γραφτείτε όλοι συνδρομητές, ακόμα κι αν το παίρνετε δωρεάν. Για να συνεχίσουμε την περιπέτεια μαζί! Είμαστε πολλοί και είμαστε ωραίοι. Είμαστε ένα καυτό 10%.