10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ

Η πρώτη μου φορά με γυναίκα

σαν να μην πέρασε μια μέρα

της Δήμητρας Μακατσώρη

Λένε, πως όταν κάνουμε κάτι για πρώτη φορά και μας αρέσει πολύ, γίνεται μια έκρηξη ορμονών στον εγκέφαλο μας, ο οποίος πλημμυρίζει αδρεναλίνη κι άλλες τέτοιες ουσίες, με αποτέλεσμα αυτό το συγκλονιστικό συναίσθημα. Πολλοί άνθρωποι εθίζονται σε μια συμπεριφορά μόνο και μόνο για να γευτούν την ίδια αίσθηση της πρώτης αυτής φοράς. Για κάποιο περίεργο λόγο, δεν είναι ποτέ το ίδιο. Μπορεί να είναι απείρως καλύτερο, αλλά ποτέ το ίδιο. Η πρώτη φορά σε οτιδήποτε μας σημαδεύει. Η παρθενική εμπειρία με έναν ομοφυλόφιλο θα μπορούσε να είναι πρόσκληση σ' ένα πάρτι-έκπληξη, στο οποίο πολλές φορές καταλήγουμε να είμαστε καλεσμένοι για το υπόλοιπο της ζωής μας.

"Εγώ θυμάμαι πιο έντονα την πρώτη φορά που έκανα ποδήλατο χωρίς βοηθητικές, γιατί ήταν μια κι έξω, ενώ από το πρώτο μου φιλί με γυναίκα μέχρι την πρώτη φορά που το κάναμε πέρασαν εννιά μήνες (ελπίζουμε τώρα να παίρνει λιγότερο, γιατί τα χρόνια περνούν). Το πρώτο φιλί που έδωσα στο κορίτσι μου ήταν στο λαιμό και η φλέβα της κόντευε να σπάσει από το χτύπημα. Όσο για μένα, κάθε φορά που κάναμε ένα βήμα παραπέρα έτρεμα ολόκληρη. Γενικά, πάντως, η πρώτη φορά μου φέρνει πάντα αμηχανία και σαφώς προτιμώ τις επόμενες!" Λουίζα 34.

Για άλλες γυναίκες το έργο είναι δυο στρέιτ στην ίδια κρεβατοκάμαρα.

"Αν θυμάμαι λέει; Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Πώς είναι να το κάνεις με την καλύτερη σου φίλη; Συγκατοικούσαμε ως φοιτήτριες στην Πάτρα, σ' ένα τριάρι, 4 γυναίκες. Εγώ κι εκείνη κοιμόμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Μια μέρα μου είπε ότι θα ήθελε να βρισκόταν στη θέση του Δημήτρη, με τον οποίο εγώ πηδιόμουν το προηγούμενο βράδυ. (Θα 'θελα να 'μουνα εκείνη που αγαπάς!). Άρχισα να φωνάζω και να της λέω ν' αφήσει τις ανωμαλίες. Μετά από έναν μήνα και μετά από 25 black Russian η καθεμία (και θυμάται μετά από τέτοια ντίρλα; Μπράβο!), πέφτουμε στο κρεβάτι, τη φίλησα κάναμε έρωτα και μετά περάσαμε δυο μήνες οριζόντια επιδιδόμενες σε ανελέητη αιδοιολειχία (αιδοίο-what; Θα έχει σχέση με τη λυχνία, είδα το φως το αληθινό και τέτοια!). Μείναμε στα μαθήματα και νομίζαμε ότι ήμασταν οι μοναδικές ανώμαλες στον κόσμο (υπάρχουν κι άλλες!)". Χαρά 38.

Αυτό με την κολλητή παίζει γενικώς αρκετά. Αν δε σου σταθεί η φίλη σου ποια θα σου στηθεί δηλαδή;

"Η πρώτη μου φορά; 20/8/1993 και όχι, δεν είμαι από τη στατιστική. Είχα πάει στο θέατρο (θυμάται και την παράσταση, αλλά δεν κάνουμε διαφήμιση), και μετά πήγα σε μια φίλη μου. Την πείραζα συνέχεια και της κόλλαγα σε σχέση με το θέμα, αλλά πάντα εκ του ασφαλούς, γιατί ήταν κόσμος μπροστά. Ήξερα, βέβαια, ότι εκείνη είχε μια εμπειρία με κοπέλα. Με προειδοποίησε να μην το συνεχίσω, αλλά εγώ εκεί (γιατί η άλλη κι όχι εγώ;) Τέλος πάντων, μετά από αρκετές προειδοποιήσεις και άλλα τόσα πειράγματα μ' έβαλε κάτω (ως πιο έμπειρη) και αυτό ήταν. Παρόλο που έμεινα κόκαλο (από πράξη τίποτα, όλο λόγια), μου άρεσε πολύ και μετά μείναμε μαζί τρία χρόνια". Ελένη 32.

Για την Αλεξάνδρα η πρώτη της εμπειρία ήταν σαν το μετέωρο βήμα του πελαργού.

"Χωρίς να έχω καμία εμπειρία πιο πριν θέλαμε ντε και καλά με μια κολλητή μου να πάμε σε γκέι μπαρ. Και πήγαμε. Η πρώτη φορά που πέρασα την πόρτα του μπαρ, ήταν μεγάλο σοκ! Δεν είχα συναντήσει ούτε έναν ομοφυλόφιλο στη ζωή μου (εκτός από την κολλητή μου, αλλά τότε δεν το ήξερε). Μετά βέβαια ξαναπήγα. Γνώρισα μια κοπέλα και αυτό ήταν. Η πρώτη μου φορά ήταν γεμάτη φόβο, τρομαχτικό φόβο, αλλά και φοβερή επιθυμία, ήξερα ότι θα ήταν πολύ καλό. Γι' αυτό και συνεχίζω την καριέρα. Η κοπέλα ήταν η πρώτη μου σχέση". Αλεξάνδρα 26.

Μια στρέιτ γυναίκα που αποπλανείται από την επίσης στρέιτ κολλητή της (πάλι;) και δεν το θυμάται πώς τη χαρακτηρίζουμε άραγε;

"Σ' εκείνη την ηλικία είχα κάθε μέρα κι άλλο γκόμενο (γιατρέ, πάσχω από μια αρρώστια, νυμφομανία θαρρώ, τι να κάνω;). Βγαίναμε με μια φίλη μου συνήθως για καμάκι (τι καμάκι, εδώ μιλάμε για αλιευτικό ανοιχτού πελάγους). Μετά από χρόνια την παραμονή του γάμου της (τόσα test-drive, να μην πάνε χαμένα), μου εξομολογήθηκε ότι μια φορά, μετά από ένα απίστευτο μεθύσι είχαμε πάει μαζί, αλλά εγώ δεν θυμόμουν τίποτα. Ήθελε λέει να το ξέρω. Τέλος πάντων, μετά από χρόνια, είχα άλλη μια εμπειρία με γυναίκα, η οποία μπορώ να πω ότι ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και τη θυμάμαι μια χαρά. Στην αρχή μου φαινόταν όλα περίεργα. Όμως η αίσθηση του πρώτου φιλιού σ' ένα στόμα απαλό κι ένα πρόσωπο που δεν ήταν γεμάτο σκληρά γένια ήταν υπέροχη". Δάφνη 52.

Για την Τίνα, 29, η πρώτη φορά ήταν πραγματικά αποκαλυπτική.

"Ήμουν στην επταήμερη με το σχολείο. Με τη Λένα, τη φίλη μου ήμασταν όλη μέρα μαζί ήξερα ότι εκείνη είχε πάει κι άλλη φορά με γυναίκες (πότε πρόλαβε, στο δημοτικό;). Θυμάμαι ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη τουαλέτα για να κάνουμε μπάνιο και βρεθήκαμε στην ίδια για να τελειώσουμε γρήγορα (τόσο γρήγορα ούτε το φανταζόμασταν). Πολύ γρήγορα περάσαμε από το ντους σε άλλες δραστηριότητες. Δε θα ξεχάσω ποτέ την αίσθηση του γυναικείου κόλπου για πρώτη φορά, μου άρεσε πάρα πολύ (είναι αυτό που λέμε κοιτάω πάντα τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων). Γενικά, όλα ήταν πολύ έντονα!"

Το πρώτο μας άγγιγμα, το πρώτο φιλί, η πρώτη μας φορά είναι η αρχή ενός ταξιδιού που δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει. Για έναν ομοφυλόφιλο περιλαμβάνει και πιο δύσβατα μονοπάτια, με μεγάλες ταμπέλες δεξιά-αριστερά: ενοχές, παραδοχή, σύγκρουση, απόρριψη και κάπου εκεί αποδοχή. Ελπίζουμε πάντα να μας χαρίσει την ευτυχία, γιατί έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η προσδοκία μας από τους έρωτες, γκέι ή στρέιτ, αλλά η αυτογνωσία είναι το μεγάλο στοίχημα. Ο καθένας βέβαια, ξέρει καλύτερα όταν φτάσει στο δικό του τέρμα, κι απ' όσα αφήνει πίσω του επιλέγει τι θα θυμάται. Κανείς, όμως, δεν ξέχασε το πρώτο του βήμα. Πώς να ξεχάσεις την αρχή μιας τόσο μοναδικής περιπέτειας;