10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Ίντερνετ

Βγάλε τη μάσκα να φιληθούμε

του Νίκου Παραστατίδη

Σκληροί και μάτσο, οι πρωταγωνιστές των κόμικς βαρέθηκαν τον εαυτό τους και ανακαλύπτουν τη σεξουαλική τους πλευρά. Και μάλιστα την γκέι.

Οι μεγάλες εκδοτικές εταιρίες κόμικς όπως DC, Marvel, Wildstorm εκδίδουν τίτλους που κατά 95% ασχολούνται με περιπέτειες υπερηρώων. Παρότι το κοινό αυτών των εκδόσεων στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι αγόρια στην εφηβεία τους, πολλοί γνωστοί μας υπερήρωες, όπως ο B atman και ο S piderman, απέκτησαν γκέι συντρόφους και αντίπαλους. Οι νέοι υπερήρωες, άντρες και γυναίκες, είναι ανοιχτά γκέι και παρότι χάρτινοι καθόλου καρικατούρες. Οι γκέι ήρωες πληθαίνουν διαρκώς. Βέβαια, στις underground εκδόσεις υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, αλλά μεγάλη σημασία έχει ότι πλέον εμφανίζονται και στις σειρές των μεγάλων εκδοτικών οίκων.

Πιο γνωστό παράδειγμα ο Apollo και ο Midnighter, το πρώτο γκέι ζευγάρι επί illustration χάρτου. Εμφανίστηκαν στη σειρά “Authority”, όπου στο τεύχος 7 ο δημιουργός τους Warren Ellis αφήνει να εννοηθεί ότι μεταξύ τους υπάρχει κάτι περισσότερο από φιλία. Μετά από ενθαρρυντικά γράμματα αναγνωστών που τον προέτρεπαν να αποκαλύψει την αληθινή φύση της σχέση τους, ο δημιουργός τους σκάρωσε ένα coming out πραγματικά ηρωικό. Στο τεύχος 13 εμφανίζονται στο εξώφυλλο της κουτσομπολίστικης εφημερίδας “Hello” με τίτλο: «Το ωραιότερο ζευγάρι του κόσμου».

Στο www.gayleague.com θα βρείτε πληροφορίες για όλους τους γκέι ήρωες, τον κόσμο τους, τους δημιουργούς τους και πολλά άλλα. Αξίζει να το επισκεφθείτε μόνο και μόνο για να ενημερωθείτε για τα παρασκήνια της σχέσης της Xena με την Gabrielle!