10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Συμβουλές

Καλή μου Νεράιδα

Υποφέρετε, υποφέρετε πολύ; Σας σιγοτρώει κάποιο μαράζι; Μην απελπίζεστε! Πάψτε να σπαταλάτε τα ευρώ σας σε καφετζούδες και απευθυνθείτε στην Καλή σας Νεράιδα.

Τι;! Δεν πιστεύετε στις νεράιδες; Χα, κουτά μου παιδιά! Εδώ πιστεύετε στον αληθινό έρωτα και τα πρόφαϊλ του gaydar, σε μένα δεν πιστεύετε;

Γράψτε μου τα προβλήματά σας, τα βάσανα και τις κακουχίες σας, το πόσο άσχημα σας φέρονται η ζωή και οι άντρες κι εγώ θα σας γράψω! Στείλτε μέιλ στο: neraida@10percent.gr.

Φιλούμπες,

Καλή Νεράιδα ®


Τα έβλεπα στις ταινίες και γέλαγα, αλλά όταν το έζησα στ’ αλήθεια δε γέλασα καθόλου. Γύρισα πιο νωρίς ένα απόγευμα απ’ τη δουλειά και για να μην πολυλογώ έπιασα τον δικό μου στο κρεβάτι με άλλον. Μου ’ρθε ταμπλάς! Όπως ήμουνα έκανα μεταβολή και έφυγα. Τώρα μένω προσωρινά σε μια φίλη, άλλαξα νούμερο κινητού και στη δουλειά έχω πει να μη με συνδέουν όταν με παίρνει. Δε θέλω να τον ξαναδώ! Εκείνος λέει να μου εξηγήσει. Να μου εξηγήσει τι;

Τελικά υπάρχει πίστη στους γκέι ή εγώ είμαι ένας ρομαντικός μαλάκας;

Χ.Μ.

 

Χμ, ναι. Λοιπόν, ας τα βάλουμε κάτω, μπας και βγάλουμε άκρη. Πρώτο θέμα μας είναι γιατί σε απατάει ο φίλος σου; Δεύτερο είναι: εσύ τι κάνεις;

Έχουμε μεγαλώσει όλοι σε μια κοινωνία που προωθεί (ιδεατά τουλάχιστον) το μοντέλο της "συζυγικής πίστης". Τίποτε δε θα πρέπει να μπαίνει ανάμεσα στο ζευγάρι, γιατί διακυβεύεται το επόμενο ουτοπικό μοντέλο της "τέλειας οικογένειας". Είναι θεσμοί και ιδέες πολύ βαθιά ριζωμένοι μέσα μας και άσχετα με το τι λέει η λογική, η παραβίασή τους μας προκαλεί αντανακλαστικές αντιδράσεις.

Όμως αν τα εξετάσεις βαθύτερα θα δεις ότι αυτοί οι θεσμοί έχουν φτιαχτεί από μια ετεροφυλόφιλη κοινωνία που έχει σκοπό τη διαιώνιση του είδους. Ο άντρας θέλει να προωθήσει τα δικά του γονίδια και όχι να θρέφει τα παιδιά άλλων. Αυτός είναι ο πυρήνας της "συζυγικής πίστης". Επίσης έχουν ενισχυθεί από τη χριστιανική θρησκεία που θεωρεί το σεξ αμαρτία και εισιτήριο πρώτης θέσης προς την κόλαση.

Πόση σχέση έχει αυτό το μοντέλο με μια ομοφυλόφιλη σχέση; Με βάση τη λογική, οι γκέι δεν έχουμε λόγους να αναπαράγουμε παρωχημένα ετεροφυλόφιλα πρότυπα. Το συναίσθημα όμως μας λέει, ότι "για να με απατά ο φίλος μου, δε με αγαπάει πια". Όχι κατ’ ανάγκην, λέει ξανά η λογική. Αν δε με αγαπούσε, δε θα είχε λόγο να μένει άλλο μαζί μου (οι γκέι δεν έχουμε παιδιά ή κοινά οικονομικά συμφέροντα, ούτε κερδίζουμε κοινωνική καταξίωση μέσω του δεσμού μας). Μπορεί απλά να σημαίνει ότι ο φίλος μου με αγαπάει, δε θέλει να με αφήσει, αλλά σεξουαλικά ψάχνει κάτι παραπάνω.

Στις μακροχρόνιες σχέσεις (όλων των ειδών), η σεξουαλική ανία είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα και δεν είναι κατ' ανάγκη λόγος για να διακόψει κανείς μια σχέση. Μια μακροχρόνια σχέση δε βασίζεται αποκλειστικά στο σεξ, αλλά στην αμοιβαία εκτίμηση, τα κοινά ενδιαφέροντα και τη συναισθηματική και διανοητική επαφή.

Αν κατά τα λοιπά έχεις μια καλή σχέση με το φίλο σου, μην παίρνεις τόσο γρήγορα αμετάκλητες αποφάσεις. Άκουσέ τον, συζητείστε και μη βιαστείς να αποφασίσεις. Άσε τα συναισθήματά σου να κατακαθίσουν και βλέπεις τι θα κάνεις όταν είσαι πιο ήρεμος.

Με το μαλακό.

Η πονετική Καλή Νεράιδα


Πολυαγαπημένη μου, πανέμορφη, απαστράπτουσα, φτερά και πούπουλα φέρουσα, έξυπνη, καλή Νεράιδα. Φαίνεται πως η νεραϊδοχώρα είναι μακριά από την οδό μου και η νεραϊδόσκονη που μου έδωσαν ήταν ψεύτικη (Μήπως έπρεπε να τη σνιφάρω αντί να την πετάξω πάνω μου;). Για αυτό έχω μια απλή, καθημερινή βασανιστική και πολύ gay απορία.

Υπάρχει κάποιος άντρας που λατρεύω εδώ και χρόνια, το να είμαι κοντά του είναι μεθυστικό, μοιάζει να είναι ό,τι πιο κοντά στον Αντρα-Θεό του γούστου μου. Είναι έξυπνος, σαρκαστικός, χαιρέκακος, όμορφος και όχι τρελά κοινωνικός. Τον γνώρισα τυχαία γιατί έπρεπε να συνεργαστούμε για 2 εβδομάδες στη δουλειά {εγώ χωστός από Μέσον (με Μ κεφαλαίο) αλλά χωρίς να πληρώνομαι} και ήταν πολύ επιθετικός προσπαθώντας να μη χρειαστεί να αμυνθεί (η καλύτερή άμυνα). Τον ερωτεύτηκα σε χρόνο dt. Ήμουν κάθε Παρασκευή στο γραφείο του και όλη την ώρα μιλάγαμε. Είχαμε επικοινωνία και στη δουλειά όλοι έλεγαν ότι κάτι τρέχει. Του είπα να βγούμε, μου είπε ότι δεν μπορεί. Τον ρώτησα για σχέση, δεν είχε. Έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά αυτός δεν έλεγε να ακολουθήσει. Πλην όμως με περίμενε πάντα να πάω να τα πούμε και με συμπαθούσε, πολύ. Τι να κάνω; Τον θέλω... Α! ποτέ δεν τον ρώτησα αν είναι gay - αν και έτσι λέγεται στη δουλειά του - και ποτέ δεν του είπα για εμένα. Αλλά ΠΟΤΕ δεν μιλήσαμε για γυναίκα στη ζωή μας παρά μόνο τις μαμάδες μας. Τώρα δεν είμαι σε εκείνη τη δουλειά αλλά δεν μπορώ να τον βγάλω από το μυαλό μου. Σε συντομία: Τι κάνεις για να βγεις με κάποιον που ίσως είναι straight από τη δουλειά;

Spy!

Υ.Γ. Τι έχει γίνει; Όλοι είναι bi και κανένας δε θέλει σχέση, μόνο σεξ; Ξέρω άσχετο αλλά να το πω που με βασανίζει.

 

Τυραγνισμένο μου παιδί,

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα ακριβώς την ερώτηση. Τι θα πει "πώς βγαίνεις με κάποιον από τη δουλειά;" Τον παίρνεις ένα τηλέφωνο και του προτείνεις να πάτε κάπου μαζί: σινεμά, για φαγητό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο (λέμε τώρα), κάπου. Αφού, όπως λες, δεν είναι καν στην ίδια δουλειά, ακόμη πιο εύκολο.

Από κει και πέρα τα πράγματα είναι απείρως απλά. Τι σε νοιάζει αν ο τύπος είναι στρέιτ ή ξεστρέιτ; Είναι δικό του πρόβλημα, άστον να δει μόνος του τι θα κάνει και πώς θα πορευτεί στη ζωή. Μην πονοκεφαλιάζεις με τέτοια ανούσια ερωτήματα. Εσύ πρέπει να του ξεκαθαρίσεις ένα πράγμα το συντομότερο δυνατόν: ότι είσαι γκέι και τον γουστάρεις (αν υποθέσουμε ότι χάνει λάδια και δεν το έχει καταλάβει μόνος του). Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις την κατάλληλη ευκαιρία να του το πεις όσο πιο φυσικά γίνεται. Ας πούμε τύπου: "αυτό το παγωτό/κρασί/αυτοκίνητο/κλπ άρεσε πολύ και σε έναν παλιό μου γκόμενο" ή "μερικοί στρέιτ φίλοι μου λένε αυτό ή εκείνο". Μυαλουδάκι έχεις, θα βρεις τη σωστή στιγμή και ατάκα. Εναλλακτικά, βγείτε, πες του "πέρασα πολύ καλά μαζί σου απόψε, θέλω να ξαναβγούμε" και αγκάλιασέ τον όταν χαιρετιέστε (όχι, δεν χρειάζεται να τον γλωσσοφιλήσεις). Αν δεν το καταλάβει, τότε πρέπει να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Ή θέλει αναβάθμιση η RAM του ή έχει κολλήσει και θέλει reboot.

Από κει και πέρα περιμένεις να κάνει αυτός το επόμενο βήμα. Περίμενε να δεις αν και πότε θα πάρει αυτός τηλέφωνο. Άσε παράμερα τον ενθουσιασμό σου και μην παίρνεις εσύ. Η αντίδρασή του θα δείξει το μέγεθος (ή την έλλειψη) του ενδιαφέροντός του. Τώρα μην μου αρχίσεις τα κλαψουρίσματα: φοβάμαι μην τον χάσω κλπ. Έχεις τίποτε και φοβάσαι μην το χάσεις; Τι έννοια έχει να είσαι ερωτευμένος αλλά αυτός να μη γουστάρει και να βγαίνετε "φιλικά"; Άσχετα από το αν είναι γκέι ή όχι, ή "παίζει" ή "δεν παίζει". Να του τονώνεις τις ναρκισσιστικές του ανάγκες θέλεις; Χέστηκες. Ή για να το παίξεις οσιομάρτυς; Όχι τίποτε άλλο, μετά θα μου γράφεις να σου πω τι ψυχοφάρμακα να πάρεις ή τι κάνουμε όταν μας κοπούν οι φλέβες. Αξίζεις κάτι καλύτερο από αυτό (όλοι μας το αξίζουμε κι εγώ πιο πολύ απ’ όλες σας).

Σχετικά με το τελευταίο σου ερώτημα αν είναι όλοι bi και θέλουν μόνο σεξ, ξεκίνα με το σεξ και αν είναι τόσο ενδιαφέρον βλέπουμε. Αν με τη πρώτη φορά τον περνάς από μικροσκόπιο μήπως σου κάνει για δεσμό, πολύ φοβάμαι ότι θα τρως πόρτα.

Φιλούτσες,

Κ.Ν.