10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Σχεδόν συνέντευξη

"Αφήστε το καλύτερα..."

του Θοδωρή Αντωνόπουλου

Ο Γιάννης Ιωαννίδης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Υπήρξε ο θρυλικός "ξανθός" του ελληνικού μπάσκετ στις δεκαετίες '80-'90. Έπαιξε στον Άρη και την Εθνική, κέρδισε μια ντουζίνα εγχώρια πρωταθλήματα και συμμετείχε σε έξι φάιναλ φορ. Έμεινε παροιμιώδης για τη μαγκιά, τον τσαμπουκά και τη μανία του με τα γούρια. Το 2004 πολιτεύτηκε με τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται και εξελέγη άνετα με τη φήμη που είχε. Δεν έχουν δίκιο όσοι λένε πως δε διαθέτει πολιτική εμπειρία: αν όντως η πολιτική μας ζωή μοιάζει γήπεδο, αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους. Σημασία έχει πως είναι παιδί του λαού, πως διαθέτει ήθος, αξίες και αρχές. Πιστεύει στην πατρίδα, τη θρησκεία, την οικογένεια, τη φυλή (ένας θεός ξέρει πώς τα έβγαζε πέρα με τους "απείθαρχους" μαύρους παίκτες του). Και βέβαια στον παλιό, καλό "μάτσο" ανδρισμό.

Για αυτό κάποια στιγμή δεν άντεξε, τα είπε χύμα. Γιατί, ψέματα είναι ότι "πήξαμε στους γκέι" και στα "χαλασμένα στερεότυπα που προβάλλονται από τις οθόνες"; Εντάξει, τα ψιλομάζεψε μετά, τέτοιες δηλώσεις βλέπετε δε συνάδουν με ένα μέλος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (αν και αυτά τα "προοδευτικά" ποτέ δεν τα πολυκατάλαβε). Όταν τον αναζητήσαμε, δέχθηκε "ευχαρίστως" να μας μιλήσει. Η ωραία ατμόσφαιρα όμως άλλαξε όταν διάβασε τις ερωτήσεις μας: "όχι, δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω, τα είπα όλα στη Βουλή, όπως σας εξήγησα. Σε ποια πρακτικά έχουν καταγραφεί; Α, πού να θυμάμαι τώρα..."

Τι άλλα τον ρωτούσαμε; Αν ως προπονητής είχε γκέι αθλητές και πώς τους αντιμετώπιζε (Μα, σοβαρολογούμε; Αθλητής και "ντιντής" γίνεται;). Πώς θα αντιδρούσε αν κάποιος συνάδελφός του βουλευτής αποκάλυπτε την ομοφυλοφιλία του (μόνο μην είναι "δικός μας" της ΝΔ γιατί την κάτσαμε...). Αν έχει γκέι φίλους ή γνωστούς (εδώ τώρα τι λένε... να βγει πιο πίσω από ολόκληρη κυρία Μπους, που δήλωνε ότι "όλοι έχουν έναν γκέι φίλο"). Τι θέση θα έπαιρνε στη Βουλή σε μια πιθανή συζήτηση για τη θέσπιση συμφώνων αστικής συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου (Σιγά μην ψήφιζε να παντρευόμαστε κιόλας! Καλύτερα να πάρει μαύρο γραμματέα). Αν με τέτοιες δηλώσεις απογοητεύει τους γκέι ψηφοφόρους του (Αυτό το τελευταίο θα πρέπει ομολογουμένως να το ξανασκεφτει...). Μετά από όλα αυτά, το μόνο που βρήκε να μας πει ο ξανθός ήταν "αφήστε το καλύτερα. Καλή σας μέρα". Καληνύχτα κύριε βουλευτά!

Υ.Γ. Τουλάχιστον κάποιοι δε φοβήθηκαν να χειροκροτήσουν τον Γιάννη Ιωαννίδη: οι "Νέοι Άνθρωποι" του Μιχαλόπουλου τον είχαν εξώφυλλο με τίτλο "Μπράβο ρε Άντρα, που είχες την παλληκαριά να καταγγείλεις την πουστιά". Και εις ανώτερα!