10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Συμβουλές

Καλή μου Νεράιδα

Υποφέρετε, υποφέρετε πολύ; Σας σιγοτρώει κάποιο μαράζι; Μην απελπίζεστε! Πάψτε να σπαταλάτε τα ευρώ σας σε καφετζούδες και απευθυνθείτε στην Καλή σας Νεράιδα.

Τι;! Δεν πιστεύετε στις νεράιδες; Χα, κουτά μου παιδιά! Εδώ πιστεύετε στον αληθινό έρωτα και τα πρόφαϊλ του gaydar, σε μένα δεν πιστεύετε;

Γράψτε μου τα προβλήματά σας, τα βάσανα και τις κακουχίες σας, το πόσο άσχημα σας φέρονται η ζωή και οι άντρες κι εγώ θα σας γράψω! Στείλτε μέιλ στο: neraida@10percent.gr.

Φιλούμπες,

Καλή Νεράιδα ®

Η Νεράιδα ντύνεται στο βεστιάριο Samba, 3ης Σεπτεμβρίου 163 & Κεφαλληνίας, 2108674890.


 

Γεια σου καλή μου νεράιδα.

Είμαι σχετικά νέος ως... ενεργός γκέι. Αν και 32 ετών, άρχισα ή μάλλον, τόλμησα να αρχίσω να έχω εμπειρίες μόλις πριν από 4 χρόνια. Μετά από το συνηθισμένο «ψάξιμο» επί πολύ καιρό, πέρσι άρχισα να έχω την ανάγκη να κάνω επιτέλους μια σχέση με έναν άνδρα, κάτι που θεωρούσα αδιανόητο μέχρι τότε! Μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες, γνώρισα πριν από 5 μήνες από ένα γνωστό τσάτ ρούμ ένα παιδί. Εκείνος 23 ετών, συνειδητοποιημένος γκέι, με λίγες εμπειρίες και χωρίς να έχει κάνει έως τότε ποτέ του έρωτα. Μέχρι πριν από λίγες μέρες περνούσαμε μια χαρά, αλλά έλα που ο διάολος έχει πολλά ποδάρια! Μπήκα μια νύχτα στο τσατ, έτσι, για την «καύλα», και βρέθηκα να μιλάω με τον φίλο μου. Η έκπληξή μου ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη, μου κόπηκαν τα πόδια. Τον πήρα αμέσως τηλέφωνο, χωρίς να μπορώ ούτε εγώ, ούτε εκείνος να μου πει πολλά. Την επόμενη μέρα βρεθήκαμε να μιλήσουμε και η εξήγηση που μου έδωσε ήταν ότι, «μπαίνω στο τσάτ επειδή "ψάχνομαι" και το κάνω επειδή δεν μου εμπνέεις σταθερότητα και εμπιστοσύνη, και η απόδειξη είναι ότι ήσουν στο τσατ.» Μην στα πολυλογώ, αναπτύξαμε πολλές παραμέτρους, μέχρι και το ότι αυτός είναι 23 ετών, χωρίς εμπειρίες ερωτικές και φυσικό είναι να θέλει να έχει μια...ποικιλία. Αλλά, καλή μου νεράιδα, είναι όντως φυσικό; Δεν ξέρει αν θέλει να είμαστε μαζί, εγώ ξέρω ότι θέλω, και καταλήξαμε, εκτός του να φιλιόμαστε παθιασμένα, να πούμε ότι, οκ, προχωράμε όπως ήμασταν πριν, κάνε εσύ ό,τι καταλαβαίνεις, αλλά καλύτερα είναι να μιλήσει ο ένας στον άλλον, όταν θα έχει να του πει κάτι, κι όχι να το κρατάει μέσα του. Διότι, αν δεν είχε συμβεί η «αποκάλυψη» στο τσατ, όλα θα συνέχιζαν να είναι όπως πριν και μάλιστα, τον τελευταίο καιρό ήταν καλύτερα από ποτέ, και σε αυτό συμφώνησε και ο ίδιος. Τι να κάνω; Θέλω πραγματικά να είμαι μαζί του...

Μάνος

Καλέ μου Μάνο,

Τι να προσθέσω εγώ, όταν βλέπω ότι έχετε ήδη φτάσει σε μια ισορροπημένη λύση κοινής αποδοχής. Αφού τα 'χετε βρει, τι με τραβολογάτε κι έχω μπουγάδα; Άλλωστε το μυστικό το ξέρετε: να συζητάτε ανοιχτά τα προβλήματά σας και να μην τα κουκουλώνετε, όπως κάνουν τόσα και τόσα εγκλωβισμένα στρέιτ ζευγάρια. Με τη νεραϊδένια μου διαίσθηση καταλαβαίνω ότι θέλετε να είστε μαζί, αλλά θέλετε και να ξενοπηδάτε. Πού είναι το πρόβλημα; Join the club.

H πανέξυπνη K. N.


Καλή μου νεράιδα,

Θέλω μια σοβαρή συμβουλή γιατί νιώθω χάλια με κάτι που έχω πάθει. Κόλλησα σύφιλη (πολύ ωραίο το άρθρο σας αλλά το καθυστερήσατε!!!) Έκανα θεραπεία και τώρα είμαι εντάξει λέει ο γιατρός, δεν κινδυνεύω και δεν είμαι κολλητικός πια, αλλά έχω άλλο πρόβλημα. Δεν το 'χω πει ούτε στον πρώην μου ούτε σε άλλους δύο που έκανα σεξ την περίοδο που μάλλον είχα κολλήσει. Είναι τόσο απαραίτητο να τους το πω; Και πώς να τους το πω; Είμαι αυτός που σε πήδηξε και ίσως σε κόλλησα σύφιλη; Ντρέπομαι!

Κώστας

Κώστα γεια,

Καταλαβαίνω ότι το θέμα είναι πολύ λεπτό, αλλά αν ξαναδιαβάσεις το άρθρο για τη σύφιλη θα καταλάβεις πόσο σημαντική για τη θεραπεία είναι η έγκαιρη διάγνωση. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βρεις κάποιον τρόπο να το πεις. Δεν ξέρω τι σχέση έχεις μαζί τους, τι χαρακτήρες είναι, τι χαρακτήρας είσαι για να σου δώσω καμιά ιδέα, αλλά αν ντρέπεσαι να τους το πεις τώρα, σκέψου πώς θα νοιώθεις κάθε φορά που θα τους βλέπεις, ή όταν μάθεις ότι έχουν βρει κακό μπελά με τη θεραπεία της προχωρημένης σύφιλής τους. Και σε τελευταία ανάλυση, πού ξέρεις ότι τους κόλλησες εσύ και δε σε κόλλησαν αυτοί;

Σε χαιρετώ,

Η Καλή Νεράιδα


Καλησπέρα!

Τι θα κάνω με τη φίλη μου (γκόμενα) που δεν ξέρει αν είναι λεσβία ή όχι; Είμαστε μαζί τέσσερις μήνες και την καραγουστάρω και σίγουρα κι αυτή γουστάρει που είμαστε μαζί αλλά όλο μου τα μασάει «δεν ξέρω αν είμαι λεσβία, θέλω κάποια μέρα να παντρευτώ και να κάνω παιδιά…» Στο κρεβάτι όμως δεν έχει καθόλου αμφιβολίες. Τι να κάνω; Να προσπαθήσω να την πείσω ή να την ξαποστείλω και να ψάξω να βρω γυναίκα πιο συνειδητοποιημένη και εντάξει με τον εαυτό της;

Αγαπητή ΚιΚή,

Μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Αν τα πας καλά με τη φίλη σου κατά τα λοιπά, χέσ' τους προσδιορισμούς και τις τοποθετήσεις. Άσ' την να λέει ό,τι θέλει, μην το πολυσκαλίζεις και τρέλανέ την στο σεξ μέχρι που να παραμιλάει. Είναι η καλύτερη μέθοδος για να ξελαμπικάρει ο εγκέφαλος. Αν όμως από την άλλη η εμμονή της σου τσακίζει το νευρικό σύστημα, στείλε την σούμπιτη για βρούβες.

Η προσγειωμένη Καλή Νεράιδα


Νεραϊδούλα μας,

Είμαστε γκέι ζευγάρι και θέλουμε να κάνουμε σεξ με τρίτο (ίσως και τέταρτο). Κλείσαμε ραντεβού μέσω του dar με κάποιον αλλά τελευταία στιγμή κωλώσαμε και δεν πήγαμε. Δεν το έχουμε ξανακάνει, μας καυλώνει η ιδέα αλλά φοβόμαστε μη χωρίσουμε κάνοντας τέτοια. Κι αν δεν αρέσει και στους δύο το ίδιο; Ξέρεις κάνα καλύτερο τρόπο να βρούμε κάποιον που ν' αρέσει και στους δυο μας και τι κάνουμε για να μη χωρίσουμε;

Χ & Τ

Αγαπητά μου παιδιά,

Το πράγμα είναι πολύ απλό και απορώ γιατί δεν το βλέπετε. Αν η σχέση σας στηρίζεται κυρίως στο σεξ, ναι θα χωρίσετε αν κάνετε τέτοια τσιλιμπουρδίσματα. Ψάξε-ψάξε θα τον βρείτε τελικά τον γκόμενο που θα γαμάει καλύτερα, θα έχει πιο καυλωτικό βλέμμα ή πιο χοντρό εργαλείο.

Αν από την άλλη έχετε μια πιο βαθιά σχέση και σας κρατούν κοντά περισσότερα πράγματα, όχι δε θα χωρίσετε μόνο και μόνο επειδή θα γαμηθείτε με έναν ή δύο άντρες παραπάνω. Και αν σε τελευταία ανάλυση η σχέση σας διαλυθεί γιατί ο τρίτος έχυνε καλύτερα, ε, καλά έκανε και διαλύθηκε, γιατί τέτοια σχέση δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Από την άλλη θυμηθείτε ότι οι άνθρωποι χωρίζουν και για πολλούς άλλους λόγους εκτός του με ποιον γαμιούνται. Αν δηλαδή τα πράγματα έχουν ήδη φτάσει στο παρά πέντε να το διαλύσετε, το κουαρτέτο ενδέχεται να το επιταχύνει, αλλά δε θα σας φταίει αυτό από μόνο του. Εν ολίγοις, αν η σχέση σας είναι στέρεη, δοκιμάστε το. Αν είναι προβληματική, μπορεί να τα τινάξετε όλα στον αέρα.

Η εκρηκτική Νεράιδα.


kalispera kali mou neraida. ta xw kanei mpaxalo. panta me diwxnw makria apo ton arxiko mou stoxo, na vrw mia gunaika gia sxesh, an kai dilono "bi", eimai etoimi na katastalaksw se authn thn apofash mou. eixa faei prosfata kollima me mia kopela i opoia exei sxesh edw kai ena xrono me mia alli kopela, to iksera, alla mou etakse diafora kai me ksekopse malista twra.ante na thn kseperasw....ipotithetai ta xw me mia apo eparxia, alla kollaw logw apostashs. faswthika prosfata me mia str8. trwei siga siga kollima mazi mou ws 1h ths fora. eimai kollimenh kai akoma agapaw thn prwhn 3xroni sxesh mou....eimai polu mperdemenh...kai sun ths allis logw ths fushs mou thelw na paw kai me antra...ti na kanw?????? PLS HELP ME !!!!!!!!!

A.Z.22

Μπερδεμένη μου ΑΖ 22,

καταρχάς μάθε να γράφεις ελληνικά, μου βγήκαν τα μάτια να σε διαβάσω. Διαβλέπω μια τρικυμία εν κρανίω, πιθανώς και εν αιδοίω. Είσαι σίγουρη ότι στόχος σου είναι να βρεις γυναίκα για δεσμό; Γιατί έτσι όπως μου τα λες, μόνο αυτό δεν ψάχνεις. Γιατί πουλάκι μου βάζεις στόχους που σε δεσμεύουν και σε ταλαιπωρούν; Αφού με το ζόρι κρατιέσαι, άσε τη λίμπιντό σου να εκδηλωθεί προς πάσα κατεύθυνση. Θες μουνάκι; Φάε μουνάκι. Θες απ' τ' άλλο; Βουρ! Εγώ πάντως δεν θα σε κακοχαρακτηρίσω. Κι αν κανείς σου πει τίποτα, γράψ' τον στα παλιά σου τα παπούτσια. Αν κάποια στιγμή σου κάτσει κάτι καλό για πιο μόνιμο, το παίζεις πιστή σύζυγος.

Η ανοιχτόμυαλη Καλή Νεράιδα


Καλή μου Νεράιδα,

Ξέρω ότι είσαι πολυάσχολη, αλλά Νεράιδα είσαι εσύ, κάπου θα με στριμώξεις στο schedule. Δεν θέλω κρυστάλλινα γοβάκια, δεν θέλω χρυσή κολοκύθα, etc. etc. Το πρόβλημα έχει ως εξής: Το chat δεν απέδωσε, η προξενήτρα πέθανε, ο Άγιος Βασίλης βγήκε σε διακοπές. ΘΕΛΩ ΓΚΟΜΕΝΟ!!!! (Κατά προτίμηση τον Γιώργο). Α! και ένα πρόγραμμα αποτρίχωσης αν θέλεις. Αν δεν μπορείς να μου στείλεις κανέναν απ' τα παραπάνω, πες σ' εκείνους τους καλούς ανθρώπους εκεί στο 10% να κάνουν ένα αφιέρωμα στην gay Πάτρα (η οποία είναι μάλλον σιωπηλή και υποβόσκουσα, αν όχι ανύπαρκτη), να ξεστραβωθούμε κι εμείς οι νέοι και άβγαλτοι. Thanx προκαταβολικά!

Σε φιλώ γλυκά στα αέρινα φτερά σου

Το παιδί από την Πάτρα

Πύρκαυλο Πατρινόπουλο,

Θέλεις γκόμενο, ε; Τι μου λες! Είσαι μοναδικό φαινόμενο στο πανελλήνιο. Και θέλεις και τον Γιώργο, πανάθεμά σε. Ένα εκατομμύριο Έλληνες ζητάνε γκόμενο επειγόντως, ποιον να πρωτοπρολάβω; Έχω ρέψει από τις υπερωρίες, έχω να πάω κομμωτήριο από την Πρωτοχρονιά, όσο για τη μανικιουρίστα μου, έχω ξεχάσει πώς τη λένε (Νίτσα ή Χρήστο, δεν είμαι σίγουρη).

Πάντως στην επόμενη πανεραϊδιακή συνάντηση, στο Καρναβάλι του Ρίο, σκοπεύω να μιλήσω με την πρόεδρο και αν στείλει ενισχύσεις, θα σου στείλω τον Γιώργο σου τυλιγμένο σε χρυσόχαρτο και μ' έναν φιόγκο στο πουλί. Στο μεταξύ, κούνα κι εσύ λίγο το χεράκια σου (ή το κωλαράκι σου).

Όσο για το ρεπορτάζ για την γκέι Πάτρα, πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά. Το 'πα στα παιδιά του 10% αλλά εκτός από εξυπνάδα, ομορφιά, χιούμορ και μπρίο, έχουν μόνο 24 ώρες όπως όλοι άνθρωποι. Κι επίσης ζούνε στη ρημάδα την Αθήνα. Αν δεν έχουμε κανέναν ντόπιο να μας στείλει ένα κείμενο, τρεις πληροφορίες, κάτι τις τέλος πάντων, πώς να γράψουμε ρεπορτάζ για την γκέι ζωή της Πάτρας; Η οποία απ' ό,τι λες κι εσύ, μπορεί και να μην υπάρχει (η ζωή, γιατί η Πάτρα υπάρχει, είμαι σίγουρη). Επιφοίτηση μια φορά έγινε αλλά δεν μας είχανε καλέσει. Σταμάτα να τον παίζεις σκεφτόμενος τον Γιώργο και βγες έξω να μας κάνεις ένα ρεπορτάζ. Κι αν ενοχληθεί κανείς που τον χουφτώνεις, πες του ότι το κάνεις για τη μαχόμενη δημοσιογραφία.

Φιλούμπες,

Η συνδικαλίστρια Νεράιδα


Αγαπητή Νεράιδα,

Κατ' αρχάς θέλω να σου πω πως είσαι καταπληκτική. Είσαι πολύ καθώς πρέπει, αληθινή και με πολύ χιούμορ.

Το πρόβλημά μου είναι πως κάθε φορά που βρίσκω ελκυστική μια κοπέλα, τελικά αυτή είναι straight, και με γκόμενο ή άντρα, και δεν έχει κανένα σεξουαλικό ενδιαφέρον για μένα. Έτσι κι εγώ δεν αποκαλύπτω το ενδιαφέρον μου, και αποδέχομαι να μείνει η σχέση μας φιλική. Τις κοπέλες που γνώρισα μέσω του Internet ή σε gay χώρους δεν τις βρίσκω καθόλου ελκυστικές. Αισθάνομαι σαν τα πράγματα να είναι στημένα. Έτσι όπως πάω, μου φαίνεται πως θα μείνω μόνη μου (και έχω κλείσει τα 28). 

Για παράδειγμα γνώρισα μια κοπέλα το καλοκαίρι που μου άρεσε πολύ. Βγήκαμε έξω και εκεί μου είπε πως έχει γκόμενο. Έφαγα λοιπόν την πρώτη ψυχρολουσία, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Δεν της είπα για μένα, αλλά την ψάρεψα. Μου είπε πως δεν είχε απατήσει ποτέ τον γκόμενό της (8 χρόνια είναι μαζί). Είναι εμφανές πως έχει βαρεθεί αλλά το πάνε για γάμο. Μου φάνηκε χαμένη υπόθεση και το άφησα στο φιλικό. Να, όλο κάτι τέτοια μου συμβαίνουν. Τι να κάνω; Θα γεράσω μόνη μου;

Πολλά φιλιά,

μόνη (αν και όχι μοναχική)

Εε, γεια σου,

Κανείς δεν έχει γραμμένες τις σεξουαλικές του προτιμήσεις στο κούτελο, οπότε τέτοιου είδους 'λάθη' είναι λογικό να συμβαίνουν. Πού να το καταλάβω από την αρχή για να αποφύγω τις κακοτοπιές ή να χτυπήσω στον σωστό στόχο, θα μου πεις.

Επειδή εγώ είμαι Νεράιδα του γλεντιού, πιστεύω ότι πέρα από τις δεσμευμένες, τις οποίες καλό είναι να αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι, οι υπόλοιπες (ασχέτως δηλώσεων περί σεξουαλικού προσανατολισμού) είναι όλες πιθανοί στόχοι. Δύσκολοι μεν, αλλά πιθανοί. Αν σου αρέσουν τόσο υπερβολικά πολύ, μην πτοείσαι και κάνε παιγνίδι έξυπνα και με το μαλακό. Εκ παραλλήλου συνέχισε να ψάχνεις συνειδητοποιημένες λεσβίες στα γκέι μπαρ, τις αγγελίες του 10%, με τον Άγιο Φανούριο. Και γενικά φρόντισε να μην ερωτεύεσαι πολύ γρήγορα - ή πριν τουλάχιστον ξεκαθαρίσεις το αν έχεις καμία πιθανότητα με την εκάστοτε γυναίκα. Αν τελικά σε κάποια περίπτωση φας πόρτα, πρέπει να το κόψεις με το μαχαίρι για να μην υποφέρεις. Το να μένετε πάντως "απλές φίλες" εμένα θα μου φαινόταν σκέτο βασανιστήριο.

Το ότι σου αρέσουν μόνον οι στρέιτ κοπέλες δεν πρέπει να το βλέπεις σαν μειονέκτημα. Δες το σαν μια μορφή βίτσιου, οπότε αντί να το αποφεύγεις, θα πρέπει να το καλλιεργήσεις και να το τελειοποιήσεις. Π ώ ς σου φαίνεται;

Η ξώχαρη Καλή Νεράιδα