10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Διαγαλαξιακά Νέα

της Μαρίας Παπαγιάννη

Διαβάστε και μάθετε το μέλλον ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ – πρώτη δόση στην επόμενη μετενσάρκωση, γιατί σε αυτή σας τα ’χει φάει όλα οι πιστωτική.

 

Κριός

Και να που κύλησε ο τροχός και θ' αγαπήσει κι ο Κριός (ναι, και το άλλο που σκεφτήκατε). Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για ν' ανοίξετε τα φτερά σας και, πετώντας (ή πηδώντας) από λουλουδάκι σε λουλουδάκι, να βρείτε το αμόρε που θα σας αλείφει με αντηλιακό και θα σας βγάζει τα κουκούτσια από το καρπούζι τους προσεχείς μήνες. Στις 19 Απριλίου- Πανφουτίου του ιερομάρτυρα, μεγάλη η χάρη του- έχετε τα φτερά σας και τα μάτια σας πιο ανοιχτά από ποτέ. Όσο για τα μπούτια, και να σας συμβούλευαν τ' άστρα να τα κλείσετε, θ' ακούγατε;

Ταύρος

Κλαιν οι χήρες κλαιν κι οι παντρεμένες. Μια περιφερόμενη γκρίνια είστε αυτό το διάστημα! Παραβλέπετε, βέβαια, το γεγονός ότι μετά το τελευταίο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα το κρεβάτι σας απέκτησε μεγαλύτερη ποικιλία κι από σούπερ-μάρκετ. Παραβλέπετε επίσης ότι στις εκπτώσεις ψωνίσατε μέχρι και πωλητές. Αν συνεχίσετε να παραβλέπετε με τους ίδιους ρυθμούς, φοβάμαι ότι θ' αρχίσουν να σας παραβλέπουν και οι άλλοι που, νισάφι πια, τους ζαλίσατε με τη γκρίνια σας.

Δίδυμοι

Η άνοιξη σας βρίσκει σκεπτικούς αλλά σε λίγο θα είστε και πάλι οι γνωστοί πολυλογάδες δημοσιοσχεσίτες που όλοι ξέρουμε και (σχεδόν όλοι) αγαπάμε. Ένα αεράκι αναθεώρησης αρχίζει να φυσά στην κουρασμένη από μετριότητες ζωή σας στις 22 Απριλίου. Μην του κλείσετε το παράθυρο: εκτός από την ύποπτη ψαρίλα της κουζίνας, θα πάρει μαζί του και την ανάλατη σχέση που σας ξέμεινε από τα καρναβάλια και έχει κάνει κατάληψη στον καναπέ και το τηλεκοντρόλ.

Καρκίνος

Οι περισσότεροι από σας στέκονται με απορία μπροστά στο ημερολόγιο. Πότε ήρθε η άνοιξη; Πώς πέρασε ο καιρός; Γιατί δε με ειδοποίησε κανείς; Αν σταματήσετε να κάνετε ηλίθιες ερωτήσεις στον εαυτό σας, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας δίνει ο Ερμής 13-25 Απριλίου για ένα ωραιότατο ταξιδάκι, το οποίο μπορεί να εξελιχτεί σε θυελλώδες ειδύλλιο. Εφόσον βέβαια σταματήσετε να μιλάτε για την προηγούμενη σχέση σας, τα λεφτά που σας έκλεβε και τα τσαλακωμένα σας όνειρα. Γύρω στις 18 Μαΐου μου μυρίζει ακίνητο. Βρε, λες ο θείος Πελοπίδας;

Λέων

Εγκληματικά κυκλοθυμικούς σας βρήκε οι άνοιξη. Μάταια αναρωτιέστε γιατί η διάθεσή σας ανεβοκατεβαίνει σαν ξέφρενο καρουσέλ και οι αψυχολόγητες αντιδράσεις σας ξεσπάνε πιο εκρηκτικά και από εκκλησιαστικά σκάνδαλα. Ρουφιάνος δεν είμαι· αν ήμουν όμως θα σας έλεγα ότι φταίει ο Άρης που κάνει ανακαίνιση στον 11ο οίκο σας εδώ και 10 μέρες και που δεν πρόκειται να ξεκουμπιστεί πριν τις 5 Μαΐου. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας ή το τηλέφωνο ενός καλού (και ωραίου) ψυχολόγου. Γιατί ωραία τα καινούρια κουφώματα, αλλά σοβατεπιά και νεύρα χρειάζονται ξήλωμα επειγόντως.

Παρθένος

Δεν ξέρω αν φταίει το ότι ανήκετε στο ίδιο ζώδιο με τον Πήτερ Σέλερς αλλά οι γκάφες σας το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα είχαν εμπνεύσει σίγουρα τον κύριο Έντουαρτς για ένα σίκουελ. Όσο κι αν το απολαμβάνετε, αποφύγετε να συζητήσετε με συγγενικά πρόσωπα οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει εμφύλιο σπαραγμό. Επικίνδυνα θέματα (με αλφαβητική σειρά): γάμοι, δανεικά, διαζύγιο, ηλικία, παπάδες, περιουσιακά, πολιτική, σεξουαλικές προτιμήσεις, τζόγος. Ασφαλή θέματα (με αναλφάβητη σειρά): εκπτώσεις, fame story, βασικός μέτοχος, Βαρβάκειος, γιαπράκια, Eurovision (με επιφύλαξη).

Ζυγός

Τώρα που είπα Ζυγός, δε χρησιμοποιείτε επιτέλους τη ζυγαριά που έχετε πάνω στο ψυγείο με τη σκονίτσα και τα Καραμολέγκος από πέρυσι το Δεκαπενταύγουστο για να ζυγίζετε τα λόγια σας πού και πού; ΟΚ, περνάτε κρίση, περνάτε από την Κατεχάκη κάθε πρωί, περνάτε τα πάνδεινα γενικότερα, αλλά η τακτική «πλακώνω-πρώτα-εγώ-τον-άλλο-στη-σφαλιάρα-μην-προλάβει-και-μου-την-πει-πρώτος» δεν σας αναδεικνύει σε ψυχή του πάρτυ. Επίσης, τα δολοφονικά βλέμματα για τα οποία φημίζεστε σε όλη την από δω πλευρά του Καυκάσου, μήπως να τα κρύψετε πίσω από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, γιατί εκτός από περαστικά παιδάκια τρομάζετε και τους υποψήφιους γκόμενους;

Σκορπιός

Θυμάστε εκείνο το ασύγκριτο πλάσμα που εγκαταλείψατε βάναυσα πριν μερικά χρόνια σ' ένα ξενώνα στην Αετομηλίτσα; Θυμάστε πόσο το μετανιώσατε όταν καταλάβατε ότι τελικά τα έκανε όλα (ακόμη και μπριάμ) καλύτερα από τους επόμενους; Θυμάστε. Ευτυχώς το ξέχασε εκείνος. Για κανένα λόγο μη μείνετε από μπαταρία στο κινητό, κυρίως στα τέλη του Απρίλη έως τα μέσα του Μάη, γιατί επιτέλους θα σας τηλεφωνήσει! Κάντε μια βαθιά αυτοκριτική κι έναν ακόμη πιο βαθύ καθαρισμό προσώπου και βγείτε άφοβα να διορθώσετε τα παλιά σας λάθη. Και μην ξεχάσετε τη ρίζα, η διχρωμία δεν είναι το δυνατό χαρτί σας.

Τοξότης

Η εμμονή σας με το θάνατο τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική. Αυτά τα μακάβρια γεύματα που οργανώνετε για να αποχαιρετήσετε τους φίλους σας κάθε 3 και 10, υποχρεώνοντάς τους να βλέπουν φωτογραφίες σας και να ακούν Καραΐνδρου μόνο εσάς διασκεδάζουν. Η στήλη σας διαβεβαιώνει ότι τουλάχιστον Απρίλιο και Μάιο θα είστε υγιέστατοι, ζωντανότατοι και υστερικότατοι. Τίποτα δεν έχετε (ούτε γκόμενο). Είστε απλώς κατά φαντασίαν (νευρ)ασθενείς. Αν, βέβαια, συνεχίσετε με αυτό το ρυθμό τα «τελευταία» τραπεζώματα, τα ποτά και τα πούρα, κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα δικαιωθείτε.

Αιγόκερως

Η ωμή σας ειλικρίνεια θα γίνει αιτία για πολλές παρεξηγήσεις και πλούσιους σε ευρηματικές βρισιές καβγάδες με φίλους και γνωστούς. Αν σταματήστε να φέρεστε σαν τσομπάνης σε βουκολικό αμόκ, υπάρχει προοπτική για μερικές πολύ ενδιαφέρουσες και ευπαρουσίαστες γνωριμίες μεταξύ 12 και 28 Μαΐου. Η στήλη συμβουλεύει: ό,τι και να ακούσετε και όσο και να συγχυστείτε στα ραντεβού, πάρτε βαθιές ανάσες. Προς Θεού όμως, μην τους πείτε τη γνώμη σας για τη μάνα τους και το σόι τους ούτε και για το πού να πάνε και τι να κάνουνε. Η πρώτη εντύπωση μετράει (όπως και το μέγεθος).

Υδροχόος

Τίποτε δε φαίνεται να απειλεί την ηρεμία των δύο τελευταίων ανοιξιάτικων μηνών. Σας ανεβάζει, βέβαια, πολύ και το καινούριο dvd power yoga της Πετρουλάκη με το οποίο έχετε μάθει χαλάρωση και βαθιές ανάσες (για το βαθύ λαρύγγι δε χρειάζεστε dvd). Η στήλη σας συγχαίρει για την εναλλακτική σας διάθεση αλλά συμβουλεύει: μην πολυπορώνεστε και πάντα να υπάρχει κάποιος στο σπίτι . τον τελευταίο Ζυγό που ξεσάλωσε ακόμη προσπαθούμε να τον ισιώσουμε. Εκτός αν προπονείστε για σεξ ολυμπιακών επιδόσεων, οπότε η στήλη πάει πάσο.

Ιχθείς

Το ρομάντζο που σας επιφύλασσε ο Απρίλης φαίνεται ότι τελικά είναι η απάντηση στις επίμονες και εκνευριστικές εκκλήσεις σας στο ζωδιακό πάνθεο. Δεν πειράζει που τον περιμένετε κάθε απόγευμα να σχολάσει από το φροντιστήριο. Ούτε που διαβάζετε κρυφά μαθηματικά για τον βοηθάτε στις ασκήσεις. Σημασία έχει ότι αυτός ο αξιολάτρευτος (και ανήλικος) σίφουνας έδιωξε από τη ζωή σας τη μιζέρια και τη γκρίνια των προηγούμενων μηνών και έφερε την άνοιξη στο κρεβάτι σας, αφήστε που επιτέλους ξεαραχνιάσετε την ηβική σας χώρα. Κι αν σας χαλάει καμιά φορά το παρκέ με αθλητικά του, μην του κρατάτε μούτρα. Παιδί είναι, θα μάθει.